gabba 26.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Co do okna to już wiem: Wysokość od podłogi (od wylewki) to 47cm. Szerokość wąskiej części to 61cm, szerokiej- 147cm. Odległość między tymi częściami wynosi 2,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 22.12.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 strasznie długo nie pisałam, ale tyle się działo- niestety nie z budową- że nie miałam kiedy...no i niestety nie miałam za bardzo o czym. Obecnie całe brudne wykończeniówki i poprawki skończone. Teraz już tylko malowanie, położenie podłóg, zamontowanie gniazdek i mieszkamy. Ale pewnie zejdzie się z tym, bo ja w ciąży więc malować nie mogę, na ekipę nie chcemy kasy wyrzucać, a Marcinowi solo to się troszku z malowaniem zejdzie:) Ale jak zwykle optymistycznie obstawiamy początek lutego:) Zobaczymy. Na razie siedzę na Mazurach u mamy i dokarmiam kijankę w moim brzuchu, ale jak wróce i będzie co to obfotografować, to pokarze zdjęcia!!!Pozdrawienia dla wszystkich Benedyktowiczofnów i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.12.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia http://www.moonbattery.com/animated_christmas_tree.gif ps. Bardzo dziękuję za odpowiedź na pytanie..... rozwiało to moje wcześniejsze wątpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 24.12.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Wszystkiego naj naj nitubaga. Aby przyszły rok obfitował w powodzenie w poszukiwaniach ekip i w ukończeniu domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 31.12.2008 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Dla Ciebie i dla Twojej Rodziny... http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/mkfd1232103524q.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 17.01.2009 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Po długiej przerwie wracamy do gry:) Ekipę mamy torpedową. Dlaczego nie znaleźliśmy ich na początku???????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Robią szybko i super dokładnie a szef ich pilnuje i pędzi. Oczywiście po ekipie budowlanej należało dokonać szeregu poprawek. Nowi Panowie ślicznie doszlifowali nam tynki i łączenia płyt KG, załatali pęknięcia na sufitach i skosach i od poniedziałku malowanie!!!! JUPI Zrobione już sufity podwieszane w kuchni, drzwi wewnętrzne zamówione:) Kilka fotek wkleję jak już trochę koloru będzie w domu- na razie pomalowana jest jedna ściana:) Myślę, że do końca przyszłego tygodnia góra będzie gotowa. Panele powinny trafić na podłogi w jeszcze następnym tygodniu..czyli za jakieś 10 dni. Istnieje spora nadzieja na wprowadzenie w lutym!!!Przeraża mnie przeprowadzka, pakowanie, sprzątanie i rozpakowywanie kiedy brzuch rośnie z dnia na dzień i coraz mniej sił mam. No ale od czego mamy drugie połowy, tak? Na razie zdjęć nie wklejam bo nie ma czego fotografować. Wszędzie na podłogach folia zabezpieczająca kafle, ściany niepomalowane, dookoła drabiny i śmieci. Ale już niedługo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 24.01.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 No więc tak, Malowanie oficjalnie zakończone!!!! Chociaż może jeszcze nie oficjalnie, bo ja jestem chora i leżę w łóżku więc nie widziałam efektu, a jak wstanę i tam pójdę, to na pewno się do czegoś przyczepię..... a co będę sobie żałowała? Ze względu na kijankę w brzuchu muszę wyleżeć choróbsko do końca, ale mam nadzieję, że już jutro wstanę i wtedy porobię zdjęcia:)Oczywiście od razu zamieszczę bo ostatnio zrobiła się tu u nas galeria bez zdjęć W poniedziałek mają przyjechać panele i poleżeć do środy, żeby złapały temperaturę i wilgotność domu. W środę zaczynają je kłaść i myślę, że skończą jakoś w następnym tygodniu czyli jakoś 4 może 5 Luty. No i wtedy chop siup wchodzi kuchnia i jesteśmy w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hm...jakoś nadal nie chce mi się wierzyć, że to 2-3 tygodnie i już.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 25.01.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 u nas tez już pozostało malowanie i podłogi, z tym, że my robimy parkiety więc to potrwa dłużej, ale też już o tym myślę, że tak to? już koniec się zbliża? jakoś z niedowierzaniem oczywiście roboty będzie jeszcze sporo, ale miwszkając juz w domu to inaczej się organizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 25.01.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 :)Oglądałam ostatnio wasza galerię RenataS i nie poznaję projektu:) Tyle pozmienialiśmy w naszym, ze czasem nie mogę dojść, które z pomieszczeń jest na zdjęciu:)Faktycznie u was prace też już na wykończeniu. To już niedługo!!! Podłogi przyjeżdżają jutro, zaczynamy kłaść w środę salon, żeby w piątek mogła kuchnia przyjechać. Muszę przyznać, ze kuchni oczekuję najbardziej ze wszystkiego co dotąd robiliśmy:)Od A do Z jest moim pomysłem i projektem, więc nieco się denerwuję przed pierwszym spotkaniem;) Potem na przyszły tydzień zostaje położenie paneli na górze i posprzątanie. Eh...będzie mi brakowało tego wszystkiego. Przy ostatnim wyborze jakiego dokonywaliśmy- farby- zorientowałam się, ze to juz koniec i jakoś tak się smutno mi zrobiło. Jeszcze bym powybierała trochę kafelków:) Co prawda główna łazienka została nie zrobiona, ale zabierzemy się za nią dopiero za jakieś 2-3 lata, więc na razie to koniec. Eh..... No, ale dość ględzenia....mam nadzieję że w przeciągu 2 dni wkleję zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 25.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam.. Dobrze Wam kobitki już prawie w nowym domku .My się zastanawiamy nad tym czy budować benedykta czy dom z Archiprojektu APS 89 albo może malutką Julkę z MG.Decyzję musimy podjąć lada dzień na wiosnę chcemy ruszać .nie lubię domu w stylu "hali sportowej" (otwarta przestrzeń bez ścian w kuchni itp) a w benku i aps 89 jest trochę zakamarków.Dagne czy mogę prosić na meila nr telef? [email protected]dajcie trochę zdjątek jak będą jak te słupy metalowe na poddaszu wyglądają?agnie-cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 26.01.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, My naszego Benedykta przerobiliśmy nieco, więc właściwie to sporo się różni od oryginału. Co do słupów na górze, to Panowie tak nam to sprytnie zrobili, ze nie mamy ani jednego:) Zmienili trochę kształt dachu ustawiając słupy tam gdzie wypadały ściany. Zakamarków trochę jest, tylko zastanówcie się przede wszystkim czy jest wam potrzebny tak duży dom??? Bo jest co sprzątać Nam jest taki dom potrzebny, bo moi rodzice mieszkają na Mazurach i jak przyjadą to muszą mieć gdzie mieszkać, często robimy imprezy i musimy mieć gdzie przenocować mieszczuchów po butelce whisky a w lipcu pojawi się nam kolejny domownik, który będzie potrzebował za chwile swoich własnych kilku metrów. Dlatego taka wielkość jest dla nas (powiedzmy) ok. Ale nie jest to malutki domeczek:) Projekt trzeba wybrać taki, który ma wszystko to czego potrzebujecie, lub pozwoli to mieć po niewielkich przeróbkach. U nas tak było z Benkiem. Po prostu wiedzieliśmy, że lepszego nie znajdziemy i że przy pomocy niewielkich zmian umieścimy w domu absolutnie wszystko czego chcemy: podwójny garaż, ogromny salon, otwartą jasną kuchnię z wyjściem na taras, gabinet na parterze, 3 sypialnie na górze z czego jedna z własną łazienka, duża łazienka na korytarzu, szerokie i długie schody, żeby nie było z nich tak łatwo spaść, no i oczywiście duuuży pokój na Lounge room, który mamy nad garażem. Dlatego radzę, żebyście zrobili listę rzeczy które chcecie, długą i dokładną i odhaczajcie dla każdego projektu,ten który najkompletniej wypełni listę jest dla was:) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.01.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam. Pozdrawiam "Bobolanda" w brzusiu (tak nazywa dzidziusie mój 12letni syncio) Potrzebny nam chyba taki , myślę, że kuchnia wcale nie jest taka duża , obecnie mam większą , sypialnia z łazienką na górze, pokój nad garażem (na "zabawy" moich chłopaków) , spiżarka i mała piwniczka aha i jeszcze oddzielne pomieszczenie na pralnię gdzie można przebrać się z roboczych ubrań umyć grilową kratkę porozwieszać utytłane ciuchy dzieciaczków po wyprawie ze wsi itp. W benku można sobie poszaleć.W projekcie archiprojektu też.Czy można wiedzieć gdzie budujecie dom i ewentualnie zobaczyć w realu?pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 26.01.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Jeszcze jedno pytanko jeśli można wiedzieć co było przerabiane w stosunku do oryginału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 27.01.2009 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jeśli poczytasz to co pisałam w swojej galerii to znajdziesz wprowadzone przez nas zmiany. Polecam też odwiedzenie linku do tematu o B2 (link na pierwszej stronie mojej galerii). Przepraszam, ale już nie chce mi się pisać kolejny raz tego samego, bo już ze 100 razy pisałam o naszych zmianach. Już sama nie pamiętam co jest z oryginału a co zmienione Niestety dom jest prawie skończony, wprowadzamy się za 2 tygodnie i obecnie już niestety nie zapraszamy do siebie. Zapraszaliśmy forumowiczów do stanu surowego, z czego kilku skorzystało, ale teraz już wolimy nie. Natomiast chętnie podzielę się zdjęciami i odpowiem na wszelkie pytania poprzez forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misia-K 07.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam dziewczyny, Ja tez marzę o Benedykcie juz od kilku lat. Mamy nadzieje zacząc w tym roku jesli uda sie zalatwic formalnosci z dzialką jesli nie to na przyszla wiosne. Mam pytanie do Dagne: czy te wszystkie zmiany, które wprowadziliście musiały być nanoszone przez architekta? Czy miałas standardowy projekt z przeróbkami czy nowy indywidualny? Jak wyglądały koszty odnośnie projektu i tych zmian? My chcemy II ale planujemy wykorzystać niektóre rozwiązania z V. A jeszcze chcemy wprowadzić kilka "naszych" poprawek o ile będą możliwe. Budować będziemy w okolicach Częstochowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voiteck 07.02.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Witam Panie Mam pytanie odnośnie kosztów przy budowie benedyktów, gdyż najbardziej podoba nam się nr IV, nawet udało nam się zobaczyć go na żywo,ale jak właściciel powiedział ile wydał do tej pory to mnie z nóg ścięło! 500tyś !! Za stan surowy zamknięty z elektryką, instalacją co. bez podłogówki i częściowo tynki nie mówiąc że trzeba zrobić ocieplenie z elewacja,posadzki,ocieplić poddasze,regipsy,kominek etc Więc jeśli mogę prosić o jakieś informacje odnośnie przybliżonych kosztów chociaż do stanu developerskiego będę bardzo wdzięczny.Wiem że w każdym benedykcie jest jakaś różnica w m2,ale i tak da mi to jakiś obraz+- Bardzo dziękuję! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 08.02.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Witam Panie Mam pytanie odnośnie kosztów przy budowie benedyktów, gdyż najbardziej podoba nam się nr IV, nawet udało nam się zobaczyć go na żywo,ale jak właściciel powiedział ile wydał do tej pory to mnie z nóg ścięło! 500tyś !! Za stan surowy zamknięty z elektryką, instalacją co. bez podłogówki i częściowo tynki nie mówiąc że trzeba zrobić ocieplenie z elewacja,posadzki,ocieplić poddasze,regipsy,kominek etc Więc jeśli mogę prosić o jakieś informacje odnośnie przybliżonych kosztów chociaż do stanu developerskiego będę bardzo wdzięczny.Wiem że w każdym benedykcie jest jakaś różnica w m2,ale i tak da mi to jakiś obraz+- Bardzo dziękuję! Pozdrawiam! niestety to prawda, koszt w dużej mierze zależy od jakości wykorzystywanych materiałów, ale kolejna prawda jest taka, że "benki" są skomplikowane w budowie i sporo pieniędzy kosztują nietypowe rozwiązania, a jeszcze jak chce się zrobić coś wymyślnego to już proszę sobie wyobrazić jakie to pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voiteck 09.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czyli mam rozumieć że bez 7-8 stówek to nawet nie podchodź? I tym samym wybić sobie z głowy budowę Benka ? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matthet 09.02.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Czyli mam rozumieć że bez 7-8 stówek to nawet nie podchodź? I tym samym wybić sobie z głowy budowę Benka ? pzdr Wszystko zależy od ilości czasu jaki można poświęcić na budowę, jak również akceptowalnego standardu wykończenia. Myślę, że podana przez Ciebie kwota jest jak najbardziej realna aby zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voiteck 09.02.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Hmm, szczerze powiem że chciałem się zmieścić właśnie w 5stówkach ,ale z waszych wypowiedzi wygląda że raczej nie dam rady.Mimo że sam mam firmę z budowlanej branży i teoretycznie powinno mi być łatwiej ocenić koszty to jednak mam obawy co do budowy benka ,szczególnie że słyszę na prawo i lewo jakie benek pochłania koszty. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts