Iwona07 24.06.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Planujemy z mężem budowę domu i się zastanawiamy nad wyborem firmy Heban - Tuchola. Czy ktoś wie coś na temat tej firmy, jakieś doświadczenia? A może jednak Danmar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domek Krasnoludka 24.06.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Na Twoim miejscu pytałbym na forum szkieletowców - http://www.szkielet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 24.06.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Lub w Grupy budujace-grupie drewnianego szkieletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domek Krasnoludka 24.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 "25.06.2007 ruszam z budową !!!" Jaki dom - murowany czy drewniany? Z kim budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona07 25.06.2007 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 "25.06.2007 ruszam z budową !!!" Jaki dom - murowany czy drewniany? Z kim budujesz? Witam! Dopiero zastanawiamy się nad wyborem firmy (Danmar lub Heban). Ale myslmy o drewnianym. Daj znać jak bedzie szła Ci budowa i którą firme wybrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akm1971 26.06.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Domek drewniany z IBud . Wczoraj przywieźli materiał i dzisiaj jak pogoda pozwoli zaczynają.W tym tygodniu postaram się założyć dziennik budowy ale nie wiem jak wklejać zdjęcia..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 02.07.2010 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 jakieś jeszcze opinie na temat domów Heban z Tucholi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJarek1719508206 26.02.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 zdecydowałeś się na budowę z Hebanem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 27.02.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 kupiłem od nich dom, wg. projektu Szyper 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJarek1719508206 05.08.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Cześć no i jak mieszka Ci się w Szyperze? Jakie masz wrażenia pozytywne i negatywne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.08.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 w Szyprze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaJarek1719508206 07.08.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 no tak... bardzo to istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 08.08.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) Ogólnie projekt jest rewelacja. Dziwne może być tylko, że dom ma 1 wejście i albo masz taras od ulicy, albo masz wejście główne od tyłu domu - my mamy tą drugą wersje, czyli dom postawiony tyłem do drogi i dość blisko płotu. W efekcie za domem mamy taras, wejście i nasz w-przyszłości-piękny-ogród który wciąż jest górą piachu. Dom jest wystarczającej wielkość, przy czym my mamy 2 pełne łazienki - zrobiliśmy sobie z tego niższego pomieszczenia na piętrze sypialnię i wydzieliliśmy tam niewielką łazienkę z umywalką, wanną i wc. Dla nas Idealny domek, większego bym nie chciał. Jedyną wadą jest u nas brak piwnicy, bo nie mamy jeszcze garażu wolnostojącego i ciężko jest z łopatami i innym sprzętem. Co do dewelopera, to ogólnie można się dogadać, ale w niektórych tematach są strasznie niesłowni. 4 miesiące temu obiecali, że utwardzą drogę w ciągu 2 tygodni co oznacza, że po ostatnich deszczach co rano miałem loterię - dotrę do pracy lub nie dotrę... ...ale sporo poprawek zrobili od ręki, także jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy Edytowane 2 Marca 2012 przez Njord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
watermarkhouse 15.08.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witaj dotarlem na to forum oczywiscie przez google, researchujac sobie Heban. I oczywiscie mam pytanko... Wlasnie kupuje dom od nich, i chcialem Cie spytac, czy naprawde te domy sa takie energooszczedne? Oczywiscie widzialem sciane i jej przekroj, ale wiesz, ja pracowalem ponad 4 lata w US przy budowie tego typu domow. Oczywiscie tam ocieplenie scian zewnetrznych jest 15sto centymetrowe i tyle, tu wyglada to nieco inaczej. Chce tez spytac o ogolne wrazenia podczas uzytkowania domu na temat solidnosci wykonania, akustyki domu, ewentualnych problemow, a jesli tak, to z czym jesli wolisz na priv, to moj mail: [email protected], gg: 3420546. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 02.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Tak, te domy są naprawdę Ciepłe.My ogrzewamy nasz domek prądem. mamy grzejniki elektryczne i podłogówkę. Generalnie, gdyby nie to, że nam troszkę ciepło ucieka na piętrze, przez jedno małe niedopatrzenie (deweloper naprawi to w tym sezonie) to rachunki były by śmiesznie niskie. przez 4h nie miałem ogrzewania podczas awarii sieci elektrycznej i nie odpaliłem jeszcze kozy, a temperatura spadła w domu o 1* przy -23*C na zewnątrz.Gdybym jeszcze wstawił 4-szybowe okna i lepsze drzwi wejściowe mógłbym w ogóle nie kłopotać sie zimą. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts