Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

koszmar z reklamami

wlomac

Recommended Posts

Przeglądałem ostatnie Muratory, poprostu jest koszmar z reklamami, przegięcie na całego. Ja rozumiem z tego gazeta żyje ale ta "otwierana" okładka, tego to już za dużo, pierwsze co robię to wyrywam wszystkie reklamy i wytrząsam te luzem, po czym wyrzucam je z wściekłością.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 5 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
Z powodu nadmiernej ilości reklam przestałam kupować Muratora. Mam wrażenie , że ich ilośc przewyższa liczbę artykułów, a gazeta wcale nie jest taka tania. Ponadto mam dośc przedruków z gazet pokrewnych typu "Ładny Dom", "Cztery Kąty", "Dom i Wnętrze" itp., niby artykuł trochę zmieniony, a zdjęcia wciąż te same. Przedruki zdarzają się nawet ze starszych egzempalrzy Muratora. Wiem , że tak jest robione , gdyż mam zbiór Muratorów z kilku lat i mogę porównać. Nie śwaidczy to najlepiej o zespole redakcyjnym.

• 3 weeks później...

Ja mam zestaw do otwarcia nowego muratora:

-linijka, taśma klejąca, nożyczki.

To pozwala mi taśmą zakleić rozkładaną okładkę i od linijki nozyczkami wycinam twarde reklamy. Naiwni reklamodawcy myślą że jak zapłacą więcej to się będą wyróżniać :lol: Rozczaruje ich - lądują w koszu a Ci co umieścili małe reklamy zostaja bo artykułów nie będę wycinał.

Murator zaczyna przeginać z reklamą na portalach internetowych "wyskakujące okienka" Jest to strasznie wkurzające. Zyskać może na tym nie Murator ale np. "Budujemy Dom" na którego przeniesie się część czytelników.

Pamiętam i mam Muratory z przed np 5 lat - reklam było mało i doskonale magazyn sobie radził.

Trzeba wiedzieć gdzie jest granica aby jej nie przekroczyć!

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Ciekawe... ja też je wyrywam, bo pismo z tymi sztywnymi kartkami niewygodnie się czyta. Niestety czasem uszkodzę przy okazji jakiś artykuł - wyjatkowo dobrze wszystko razem jest sklejone.

Na pocieszenie dla reklamodawców dodam, że czasem zatrzymam wzrok na jakiejś wyjatkowo udanej reklamie. :D

• 1 month później...

A ja wklejam swoją "instrukcję czytania " którą już podałem w kwietniu 2006 :wink:

Co zrobić żeby normalnie przeczytać majowy numer? to proste

1. wyjąć z folii

2. oderwać plytkę

3. skleić tasmą otwieraną okladkę

4. wyjąć pięć broszurek reklamowych

5. nożykiem do tapet wyciąć pięć twardych stron reklmowych

uff, teraz można zacząć czytać normalne pismo. Czy nie uważacie, że redakcja przesadza z ilościa reklam i insertów, to staje sie groteskowe. Przy takiej ilości komercyjnych stron i dodatkow, pismo powinno być o połowę tańsze!

No cóż nic się nie zmieniło, ale i tak nie mogę się doczekać nowego numeru :D

• 2 months później...
oststnio wpadłmi w rece "budujemu dom" przeglądam... reklama...reklama...reklama... artykuł! no to czytam..... jakiś tendencyjny taki... patrze na koniec a tam brak autora i małymi literkami "reklama". No to rzut do kosza! Jak Murator dojdzie do takiego samego to tez tam skończy. A potem przestanę kupować.

• 2 weeks później...
  • 1 year później...

nie wiem czy to jakaś incydentalna akcja ale mój ostatni murator jest jak za starych dobrych czasów bez rozkładanej okładki.

A już myślałem, że tylko mnie tak wkurzają te reklamy że tracę czas na ich wyrywanie. (na szczęście mam kominek) :)

Inna sprawa to jak widzę tyle reklam to zastanawiam się czy to co pozostało też nie jest zakamuflowaną do formy artykułu kolejną reklamą, znacznie groźniejszą.

To pismo zaczyna być mocno sponsorowane i tak traci wiarygodność i obiektywizm.

Kiedyś było mniej reklam i jakoś cena była na podobnym poziomie.

Może brak tej reklamy na okładce to jakiś dobry prognostyk na przyszłość.

• 2 months później...