artur76 24.06.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witamjestem studentka i pisze prace magistreską,której tematem jest "Adaptacja kościoła na restaurację".W projekcie zaprojektowałąm piwnicę i tam zamierzam umieścić wszytkie pomieszczenia gastronomiczne.Ściany piwnic zaprojektowałam tak ,że nie będą stykały sie z ławami fundamentowymi kościoła tylko stanowią odrębną konstrukcję.Obiekt posadowiony jest na gruntach jednorodnych,kategoria geotechniczna I,poziom zwierciadła wody gruntowej poniżej 4 metrów.Wysokośc pomiszczeń w piwnicy zaprojektowałam 3,60 m.Moja prośba jest taka,iż chciałabym oby ktoś doradził mi jaką technologię wykonania ścian i fundamentów wybrać.Który ze sposobów wybarać do wykonania wykopu piwnicy(bioroąc pod uwagę to że maszyny nie wjadą do wnętrza kościoła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts