SNCF 15.06.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 takich mądrych PO budowie zawsze jest pełno szczekanie coto nie ja po fakcie, to typowa polskosc a przed, same schody do nieba!a juz w trakcie z budowy - uciekaja, bankrutują, samochody ciagle im sie psuja,telefonow nie odbieraja, za goraco, za zimno, za mokro itd itp itd itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 15.06.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 takich mądrych PO budowie zawsze jest pełno szczekanie coto nie ja po fakcie, to typowa polskosc a przed, same schody do nieba! a juz w trakcie z budowy - uciekaja, bankrutują, samochody ciagle im sie psuja,telefonow nie odbieraja, za goraco, za zimno, za mokro itd itp itd itp.... tak... skąd ja to znam. elewację robię od 5 miesięcy regipsy wew. robię od 3 miesięcy i co? w proszku choć elewacja jest już prawie skończona. smutna prawda jest taka, że (uważam) mając szczęście do ekip (poza cieślami) udało mi się nie popełnić żadnego wielkiego błędu na budowie. Niestety zostało to opłacone wielogodzinnymi codziennymi wizytami na budowie i sprawdzaniem wszystkiego. Niestety nie można ufać nawet tym najlepszym ekipom, bo jak jest możliwość to nawet oni idą na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 15.06.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Wzajemnie ."Dobry" fachowiec to każdy inwestor który nie słyszał opinii o swej fachowości a potrafi ocenić pracę innych.Wypowiadasz się negatywnie o fachowcach na podstawie pracy pseudo fachowców.Coś kiepsko z logiką.Nie szukałeś odpowiednich fachowców do skutku więc nie mas prawa do takich ocen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
02aga 15.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 cześć Sasha piękny domek czy mógłbyś podać wymiary okna balkonowego tego suwanego chodzi konkretnie o szerokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 16.06.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Wzajemnie ."Dobry" fachowiec to każdy inwestor który nie słyszał opinii o swej fachowości a potrafi ocenić pracę innych.Wypowiadasz się negatywnie o fachowcach na podstawie pracy pseudo fachowców.Coś kiepsko z logiką.Nie szukałeś odpowiednich fachowców do skutku więc nie mas prawa do takich ocen. e tam, coś się wykręcasz z zadanego pytania i odpowiadasz pytaniem na pytanie. Co to znaczy szukać do skutku? Co ty opowiadasz? Ile mam budować ten dom? 20 lat? 99% inwestorów buduje swój pierwszy dom i nie ma wieloletnich kontaktów z tą branżą. Skąd mam niby wiedzieć że ten fachowiec to fachowiec a inny to amator? Pojęcia nie masz o czym piszesz. PS Z moim logicznym myśleniem jest wszystko OK, Pisałem przecież, że generalnie miałem szczęście do ekip, ale nawet tych niby fachowców też trzeba było pilnować aby nie poszli na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 16.06.2008 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 cześć Sasha piękny domek czy mógłbyś podać wymiary okna balkonowego tego suwanego chodzi konkretnie o szerokość 2,8 wys x 3,3 szer tak mi się przynajmniej wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
02aga 16.06.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dzięki Sasha za szybką odpowiedz aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 09.07.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Strasznie podoba mi sie podbitka w kolorze tynku. Napisz z jakich plyt OSB (chodzi o firme i rodzaj) jest u Was, na co je mocowaliscie, czy jakos impregnowaliscie, no i jak cenowo w porownaniu do pcv i drewnianej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 09.07.2008 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Strasznie podoba mi sie podbitka w kolorze tynku. Napisz z jakich plyt OSB (chodzi o firme i rodzaj) jest u Was, na co je mocowaliscie, czy jakos impregnowaliscie, no i jak cenowo w porownaniu do pcv i drewnianej mocowana jest na głęboko - impregnowanych łatach po karpiówce. OSB chyba 2cm, na to 2 cm styropianu + tynk mam wrażenie że wszystko jest tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 09.07.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 myslalam, ze 12mm wystarczy...na stronie ktoregos producenta czytalam, ze zaleca sie impregnowanie plyt, potem klej, siatka i tynk, dlatego ciekawa bylam, jak jest u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 09.07.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 myslalam, ze 12mm wystarczy...na stronie ktoregos producenta czytalam, ze zaleca sie impregnowanie plyt, potem klej, siatka i tynk, dlatego ciekawa bylam, jak jest u Was. za te 2 cm głowy sobie nie dam uciąć, natomiast impregnowanie płyt osb? pierwszy raz słyszę, ale u nas nie impregnowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREKDONATA 13.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 WitamMy walczymy z cieślami choć dopiero zalany chudziak. Znalazłem jednego mądrego tak mi się wydaje chce 100 zł za m2 + 3tys za każde wole oczko widziałem jego dachy są przepiekne. Nie deskuje tylko daje sklejke. Ten projekt ma blędy jednym jest komin w koszu ale gość mówi że jak przesune komin o 50-60 cm to wyjde z kosza i bedzie wszystko super. Kłade dachówke cmentową S. Gość twierdzi żę jest do zrobienia. Jestem z Bydgoszczy i wlaśnie ten fachowiec robi klaryse w Łochowie kolo Bydgoszcz wiec zobacze jak to wyjdzie (robi własnie jak wyzej opisalem). Moze ktoś podpowie czy dobrze mysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 14.07.2008 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Witam My walczymy z cieślami choć dopiero zalany chudziak. Znalazłem jednego mądrego tak mi się wydaje chce 100 zł za m2 + 3tys za każde wole oczko widziałem jego dachy są przepiekne. Nie deskuje tylko daje sklejke. Ten projekt ma blędy jednym jest komin w koszu ale gość mówi że jak przesune komin o 50-60 cm to wyjde z kosza i bedzie wszystko super. Kłade dachówke cmentową S. Gość twierdzi żę jest do zrobienia. Jestem z Bydgoszczy i wlaśnie ten fachowiec robi klaryse w Łochowie kolo Bydgoszcz wiec zobacze jak to wyjdzie (robi własnie jak wyzej opisalem). Moze ktoś podpowie czy dobrze mysle. komin to najmniejszy problem z dachem. my również przesunęliśmy i jest OK. największy problem jest z wolim okiem od ogrodu, ale jeżeli masz dobrego fachowca to pewnie zrobi - z doświadczenia jednak powiem, że rysunki są mierne i nie ma bardzo dużo potrzebnych wymiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREKDONATA 14.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 fachowiec ma dobrą opinie w Bydgoszczy pytałem. Mówią o nim specjalista od oczek. Wdziałem jego roboty naprawde robią wrażenie. Wstępnie dach wyjdzie 75-80 tys. A dlaczego piszesz że jest problem z oczkem od ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 14.07.2008 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 nie wiem, u mnie wyszedł problem, u mojego znajomego który budował Klarysę też wyszedł problem i u ciebie pewnie również wyjdzie. Tego dachu nie da się zbudować zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszybiak 16.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam. miesiac temu zaczalem budowac klaryse i rowniez rezygnuje z wolich oczu. czy potrzebuje miec pozwolenie archipelagu na ta przerobke? pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREKDONATA 16.12.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 już nie długo się przekonam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 18.12.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam. miesiac temu zaczalem budowac klaryse i rowniez rezygnuje z wolich oczu. czy potrzebuje miec pozwolenie archipelagu na ta przerobke? pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz chyba nie (ja nie mam) - nie jest to istotna zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mszybiak 23.12.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam. Pytałem się mojego kierownika budowy i powiedział mi, że wygląd domu jako taki jest zastrzeżony prawami autorskimi i zmiana kształtu dachu wymaga pozwolenia projektanta. Jest to facet który pracuje w inspekcji nadzoru budowlanego więc chyba wie co mówi, chociaż w dzisiejszych czasach to różnie bywa. Skontaktuję się z facetem od zmian w Archipelagu i na dniach dam odpowiedź co z tym fantem. pozdrawiam i życzę ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.06.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 chyba nie (ja nie mam) - nie jest to istotna zmianaJest to zmiana istotna (z punktu widzenia Prawa budowlanego), bo zmienia się kubatura budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts