Potok 24.06.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam! Otrzymałem propozycję zrobienia ogrodzenia przez "fachowców"za 60zł/m. czy to nie za dużo jak na samą robociznę? Dodam, że ma to być siatka na zwykłej podmurówce -ok70m długości.Druga opcja to podmurówka z bloczków betonowych czy to dobre rozwiązanie i jak to ma się do kosztów robocizny bo chyba to mniej roboty?Dzięki za wszelkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 24.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam! Otrzymałem propozycję zrobienia ogrodzenia przez "fachowców"za 60zł/m. czy to nie za dużo jak na samą robociznę? Dodam, że ma to być siatka na zwykłej podmurówce -ok70m długości. Druga opcja to podmurówka z bloczków betonowych czy to dobre rozwiązanie i jak to ma się do kosztów robocizny bo chyba to mniej roboty? Dzięki za wszelkie odpowiedzi! 60zł/mb za fundament pod ogrodzenie+słupki+siatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.06.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Nas średnio metr bieżący ogrodzenia kosztował... dwie godziny roboty (na kilka podejść, więc nie mogę dokładnie policzyć). Z każdym metrem bieżącym szło coraz lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 24.06.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 dokładnie rok temu za identyczny zakres prac płaciłem 18zł/mb.teraz u sąsiadki robili a z 200mb. i kolejnym sąsiadom kolejne 200mb. po 30 zł za mb. - okolice Nowego Sącza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 25.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dużo, przegoń fachowca. Robie w Warszawie słupki siatka wraz z prefabrykowaną podmurówką i płace 33 pln za 1mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 25.06.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 no tak maciejm, tylko że za siatkę z prefabrykowaną podmurówką my płacimy 25 zł za mb robocizny, podczas gdy siatka ze zwykłą podmurówką najtaniej 50 zł za mb więc to chyba duża różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOANNA M 26.06.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja właśnie wczoraj dostałam ofertę za wykonanie ogrodzenia z siatki + słupki na podmurówce zwykłej facet chce 30 zł/1mb-woj. lubuskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 03.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 nasze ogrodzenie (moje i kilku sasiadow) kosztowalo 100zl/mb. w cenie: - wykopanie rowu pod lawe okolo 25cm szer. x 40cm gleb., - zalanie tegoz betonem z osadzeniem slupkow metalowych, malowanych, - murek na lawie w szalunku metalowym, - siatka ocynk 2mm powlekana do 3mm plus sruby, druty itp, wszystkie materialy jak cement, kruszywo itp po stronie wykonawcy. plot jak marzenie pozd. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelb6 08.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 U mnie facet chce 25zł za mb,czyli wykopanie rowu,szalunki,zalanie betonem(mieszanie również)osadzenie słupków,zaciągnięcie siatki i naprężenie drutem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 17.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ja wybrałem ogrodzenie betonowe 90 zł ogrodznie ( 1 przęsło ) + 20 zł robocizna. Znajomy zapłacił 10 zł z metra ( bez podmurówki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 02.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ja właśnie wczoraj dostałam ofertę za wykonanie ogrodzenia z siatki + słupki na podmurówce zwykłej facet chce 30 zł/1mb-woj. lubuskie. Ale ta siatka i slupki sa juz w tej cenie? Czy osobno bedziesz za to placic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DR 03.08.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam robocizna 20 zł ale miałem już i po 60 zł za samą robociznę albo 160 za metr ale mnie nic nie interesowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona12 29.04.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 witam , mam prośbe :ile powinnam zaplacic za robocizne ogrodzenia..? 16m długosci w tym, tj 7 słuków wys ok 2m kazdy, bramę i furtkę, z podmórówka głeboka na ok 80cm. Mąż umówił sie z fachowcami na cene robocizny 230zł za metr bierzacy. ile powinnam zaplacic i jak to liczyc, prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona12 29.04.2015 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 witam , mam prośbe :ile powinnam zaplacic za robocizne ogrodzenia..? 16m długosci w tym, tj 7 słuków wys ok 2m kazdy, bramę i furtkę, z podmórówka głeboka na ok 80cm. Mąż umówił sie z fachowcami na cene robocizny 230zł za metr bierzacy. ile powinnam zaplacic i jak to liczyc, prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts