Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za metr bieżący ogrodzenia -robocizna?

Potok

Recommended Posts

Witam!

Otrzymałem propozycję zrobienia ogrodzenia przez "fachowców"za 60zł/m. czy to nie za dużo jak na samą robociznę? Dodam, że ma to być siatka na zwykłej podmurówce -ok70m długości.

Druga opcja to podmurówka z bloczków betonowych czy to dobre rozwiązanie i jak to ma się do kosztów robocizny bo chyba to mniej roboty?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi!

Witam!

Otrzymałem propozycję zrobienia ogrodzenia przez "fachowców"za 60zł/m. czy to nie za dużo jak na samą robociznę? Dodam, że ma to być siatka na zwykłej podmurówce -ok70m długości.

Druga opcja to podmurówka z bloczków betonowych czy to dobre rozwiązanie i jak to ma się do kosztów robocizny bo chyba to mniej roboty?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi!

60zł/mb za fundament pod ogrodzenie+słupki+siatka

nasze ogrodzenie (moje i kilku sasiadow) kosztowalo 100zl/mb.

w cenie:

- wykopanie rowu pod lawe okolo 25cm szer. x 40cm gleb.,

- zalanie tegoz betonem z osadzeniem slupkow metalowych, malowanych,

- murek na lawie w szalunku metalowym,

- siatka ocynk 2mm powlekana do 3mm plus sruby, druty itp,

wszystkie materialy jak cement, kruszywo itp po stronie wykonawcy.

plot jak marzenie ;-)

pozd.

Jacek

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 7 years później...
witam , mam prośbe :ile powinnam zaplacic za robocizne ogrodzenia..? 16m długosci w tym, tj 7 słuków wys ok 2m kazdy, bramę i furtkę, z podmórówka głeboka na ok 80cm. Mąż umówił sie z fachowcami na cene robocizny 230zł za metr bierzacy. ile powinnam zaplacic i jak to liczyc, prosze o pomoc

witam , mam prośbe :ile powinnam zaplacic za robocizne ogrodzenia..? 16m długosci w tym, tj 7 słuków wys ok 2m kazdy, bramę i furtkę, z podmórówka głeboka na ok 80cm. Mąż umówił sie z fachowcami na cene robocizny 230zł za metr bierzacy. ile powinnam zaplacic i jak to liczyc, prosze o pomoc