Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WYLEWKI

Recommended Posts

W KWIETNIU ZROBIŁEM WYLEWKI A W CZERWCU OKAZAŁO SIĘ ŻE PRAWIE WSZYSTKIE NAROŻNIKI STERCZĄ DO GÓRY . MAM OGZRZEWANIE PODŁOGOWE I STYROPIAN 6CM + 2CM + MATA 3cm- TYPOWA DLA PODŁOGÓWKI . NIE WIEM CO ROBIĆ I CO SIĘ WOGÓLE STAŁO PROSZĘ O POMOC :cry: :cry: :cry: :cry:

Przykłedowo kuchnia ma 12m2 i dwa narożniki są podniesione lekko do góry gdy tam nacisnę nogą to siada około 2-3 milimetry w salonie mam 40m2 i środkiem jest położona dylatacja ale narożniki przy scianach są kilka milimetrów wyżej i jak naciskam je nogą to się uginają . Jak już wspominałem wilewki mają grubość 7-8 cm grubości.

WYCZERPAŁEM CHYBA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI NA WASZE PYTANIA ALE NIE OTRZYMAŁEM JAK NA RAZIE ŻADNEJ POMOCY A CO DO REKLAMACJI TO I NA TO PRZYJDZIE CZAS JEDNAK MUSI BYĆ JAKAŚ PRZYCZYNA . JAK SIĘ DOWIEM TO WAM NAPISZĘ CHOĆ BY DLATEGO ŻE TEMAT JEST INTERESUJĄCY. POZDRO

Może czegoś nie doczytałem, ale mam pewne wątpliwosci: czy w tej płycie

podnoszą sie narozniki, czy może na odwrót- opada środek, a narozniki

wtedy sterczą ?

Zwracam uwagę, że problemy z naroznikami zaczęły sie jeszcze PRZED

rozpoczeciem wygrzewania, tak przynajmniej zrozumiałem posty neojana11.

czy w tej płycie podnoszą sie narozniki, czy może na odwrót- opada środek
Naukowy punkt widzenia. :-D

Do neojan11

Przy obecnych środkach technicznych, aż prosi się, aby wkleić zdjęcie, zamiast krzykiem wielkich czcionek manifestować zwracanie na siebie uwagi.

Spotkałem się kiedyś z wygiętymi narożnikami wylewki. Była to wylewka samopoziomująca się.

Niektóre narożniki oklapły, bo nie było tam styropianu tylko stłamszona folia i ktoś stanął na narożnik, który pękł. Za to inny narożnik, wyskoczył do góry, ponieważ styropian był wciśnięty do narożnika i nie znajdując w nim miejsca wypiął się do góry razem z wylewką.

Reklamacja była skuteczna (czyli wykonawca uwzględnił ją) nie dlatego, że wiedziałem, co było przyczyną wypaczenia narożników, ale dlatego, że nie był zachowany poziom wylewki. I na tym koniec mego wywodu.

.

Ja mam podobną sytuajce a są to moje drugie wylewkiw domu ,styro był ułożony ok wylewki z mixokreta (włókna i jeszcze siatke dałem).NArożniki się uginają, mam zamiar albo wlać tam beton albo najprościej wstrzyknąć przez rurke piankę montażową (dobrą ,twardą) i napewno lekko usztywni problem :)

dodi

Witam

trudno mi powiedzieć czy to beton siadł na środku czy narożniki wystają do góry , ale chyba jednak narożniki są w górze gdyż po naciśnięciu poddają się w dół . ogrzewanie podłogowe włączyłem dopiero po 2,5 miesiącach . wypowiedzi z linku o wygrzewaniu dały mi pogląd na sprawę taki że po ułożeniu płytek nic specjalnie nie powinno się dzić złego np.pękanie płytek . dochodzę do wniosku że nic też nie mogę zmienić czyli pozostaje trzymać nerwy na wodzy i układać kafle Jednak dla pewności odkuję jeden narożnik i sprawdzę co tam się dzieje - może wigoć gdzieś łapie . A jeżeli chodzi o dużą trzcionkę to poprostu łatwiej mi się pisze nie chodzi tu ożaden krzyk Dzięki za uwagi i za podpowiedzi.

pozdro