neojan11 24.06.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 W KWIETNIU ZROBIŁEM WYLEWKI A W CZERWCU OKAZAŁO SIĘ ŻE PRAWIE WSZYSTKIE NAROŻNIKI STERCZĄ DO GÓRY . MAM OGZRZEWANIE PODŁOGOWE I STYROPIAN 6CM + 2CM + MATA 3cm- TYPOWA DLA PODŁOGÓWKI . NIE WIEM CO ROBIĆ I CO SIĘ WOGÓLE STAŁO PROSZĘ O POMOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 24.06.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 NIEMA DZIŚ JKIEGOŚ FACHOWCA ŻEBY MI COŚ PORADZIŁ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 24.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 1. dylatacje są?2. jaka wylewka poszła na wierzch?3. po jakim czasie od zrobienia wylewki uruchomiłeś ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julianna 24.06.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Moja rada....złoż reklamację.Na pewno masz roczną gwarancję, więc wykorzystaj ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 24.06.2007 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 DYLATACJE SĄ PRAWIE 1CM BO TO PODŁOGÓWKA GRUBOŚĆ BETONU OKOŁO 8CM OGRZEWANIE PODŁOGOWE ODPALAM DOPIERO TERAZ OD WYLEWEK MINEŁO 2 MIESIĄCE I DWADZIEŚCIA DNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet 25.06.2007 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 a jaką powierzchnię w m2 ma wylewka ? i co co to znaczy "sterczą do góry" ? czy wylewka podniosła się teraz ? czy po prostu jest źle wylana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 25.06.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Przykłedowo kuchnia ma 12m2 i dwa narożniki są podniesione lekko do góry gdy tam nacisnę nogą to siada około 2-3 milimetry w salonie mam 40m2 i środkiem jest położona dylatacja ale narożniki przy scianach są kilka milimetrów wyżej i jak naciskam je nogą to się uginają . Jak już wspominałem wilewki mają grubość 7-8 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 25.06.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Czy wykonawca dał siatkę przeciwskurczowo albo włókna PP ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 25.06.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 DAŁ SIATKĘ OCZKA 10X10CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 25.06.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 DOMIESZANY BYŁ RÓWNIERZ PŁYN UELASTYCZNIAJĄCY BETON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 25.06.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 WYCZERPAŁEM CHYBA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI NA WASZE PYTANIA ALE NIE OTRZYMAŁEM JAK NA RAZIE ŻADNEJ POMOCY A CO DO REKLAMACJI TO I NA TO PRZYJDZIE CZAS JEDNAK MUSI BYĆ JAKAŚ PRZYCZYNA . JAK SIĘ DOWIEM TO WAM NAPISZĘ CHOĆ BY DLATEGO ŻE TEMAT JEST INTERESUJĄCY. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 26.06.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Niuch, niuch: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=77855&highlight=naro%BFniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Może czegoś nie doczytałem, ale mam pewne wątpliwosci: czy w tej płyciepodnoszą sie narozniki, czy może na odwrót- opada środek, a naroznikiwtedy sterczą ? Zwracam uwagę, że problemy z naroznikami zaczęły sie jeszcze PRZEDrozpoczeciem wygrzewania, tak przynajmniej zrozumiałem posty neojana11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 26.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 czy w tej płycie podnoszą sie narozniki, czy może na odwrót- opada środekNaukowy punkt widzenia. Do neojan11 Przy obecnych środkach technicznych, aż prosi się, aby wkleić zdjęcie, zamiast krzykiem wielkich czcionek manifestować zwracanie na siebie uwagi. Spotkałem się kiedyś z wygiętymi narożnikami wylewki. Była to wylewka samopoziomująca się. Niektóre narożniki oklapły, bo nie było tam styropianu tylko stłamszona folia i ktoś stanął na narożnik, który pękł. Za to inny narożnik, wyskoczył do góry, ponieważ styropian był wciśnięty do narożnika i nie znajdując w nim miejsca wypiął się do góry razem z wylewką. Reklamacja była skuteczna (czyli wykonawca uwzględnił ją) nie dlatego, że wiedziałem, co było przyczyną wypaczenia narożników, ale dlatego, że nie był zachowany poziom wylewki. I na tym koniec mego wywodu. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 26.06.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 37°C, nie sądzisz, że jest róznica między zapadnięciem się środka wylewkia wypchnieciem w górę narożników ? Może warto wyjasnić, co właściwiedzieje się, że ta wylewka ulega wypaczeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.06.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Wypychanie narożników do góry to też często efekt skurczu. Różnica temperatur i zmian wilgotnościowych pomiędzy wierzchem i spodem wylewki powoduje, że ta wierzchnia schnie dużo szybcie a co za tym idzie ulega większemu skurczowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 26.06.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja mam podobną sytuajce a są to moje drugie wylewkiw domu ,styro był ułożony ok wylewki z mixokreta (włókna i jeszcze siatke dałem).NArożniki się uginają, mam zamiar albo wlać tam beton albo najprościej wstrzyknąć przez rurke piankę montażową (dobrą ,twardą) i napewno lekko usztywni problem dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neojan11 26.06.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam trudno mi powiedzieć czy to beton siadł na środku czy narożniki wystają do góry , ale chyba jednak narożniki są w górze gdyż po naciśnięciu poddają się w dół . ogrzewanie podłogowe włączyłem dopiero po 2,5 miesiącach . wypowiedzi z linku o wygrzewaniu dały mi pogląd na sprawę taki że po ułożeniu płytek nic specjalnie nie powinno się dzić złego np.pękanie płytek . dochodzę do wniosku że nic też nie mogę zmienić czyli pozostaje trzymać nerwy na wodzy i układać kafle Jednak dla pewności odkuję jeden narożnik i sprawdzę co tam się dzieje - może wigoć gdzieś łapie . A jeżeli chodzi o dużą trzcionkę to poprostu łatwiej mi się pisze nie chodzi tu ożaden krzyk Dzięki za uwagi i za podpowiedzi.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts