havo 24.06.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 witam, mam maly trawniczek przy tarasie oddzielony od reszty ścieżką i skarpą i chcialbym aby nie trzeba bylo ręcznie podlewać, a zraszacz zniszczy skarpę, jak takie linie kroplujące się instaluje, na jakiej glębokości i jak gęsto, jak długo trzeba wlączyć wodę, aby trawniczek był piękny, może ktoś ma albo wie jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 24.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 ogólnie linie kroplujące stosujemy do podlewania krzewów, drzew. Trawniki nawadniamy za pomocą zraszaczy, gdyż trawa wymaga bardzo równomiernego rozprowadzenia wody, linia kroplujaca do tego zadania się nie nadaje, no chyba że myślisz o linii z mikro zraszaczami to owszem, ale tej instalacji nie zakopiesz pod trawą. Pozostaje dobry zraszacz lub staroświeckie stanie z wężem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
havo 25.06.2007 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dzięki za uświadomienie, byłem przekonany ze do trawnika tez sie nadaja, teraz czeka mnie nastepny zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
havo 27.06.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 mam jeszcze jeden problem, czy można łączyć w jednej sekcji zraszacze razem z linią kroplująca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 27.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 jak dla mnie nie.. różnica ew ciśnień przy których pracują zraszacze i wymaganego do optymalnej pracy kroplowników i najważniejsze.. czas.. zraszacze pracuję powiedzmy 20 min i z głowy a czy linii kroplującej wystarczy ten czas..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 27.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts