Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

hydraulik -ceny

barbamama

Recommended Posts

witajcie!!!!

wiem , wiem , zanim zapytam...... ale szukałam i wynalazłam ceny z 2006 roku lub za położenie samej kanalizy na piachu. A mnie chodzi o ceny przyłączy, słyszałam że miarą jest jedno przyłącze (umywalki, kibleki, pralka, zmywarka, woda w ogródku itd). Ile zapłaciliście za usługi hydrauliczne ??? robocizna za przyłącze czy już z materiałem?? Słyszałam że 120 zł za przyłącze to dobra cena. Naliczyłam u mnie 11 przyłączy to wychodzi 1320 zł. Tylko nie wiem czy ta kasa już z materiałem czy bez ??? Jak tu planowac nie znając cen? Boję sie naciągaczy. Macie sprawdzonych hydraulików lub firmy zajmujące się całą instalacją hydrauliczną i grzewczą od razu ???

Dzięki za pomoc !!!

za tą sumę nikt ci nie zrobi,jednoznacznie trudno powiedzieć bo jesli muszą kuć stropy to dodatkowe koszty chyba ze ze przy wylewaniu stropów włożyli rury przelotowe,rozprowadzenie kanalizacji w piachu 800 z materiałem,punkt tak jak napisałaś to 90zł-120, kotłownia ok 1000zł-sama robocizna,za rozdzielnie 2pkt.piony,u mnie sama robocizna 5-6tys 3 kondygnacje 2łazienki ok 20 grzejników,kotłownia

Wielkie dzięki za odzew, myślałam że jako "nowicjusz" zostanę bez odpowiedzi :) Kanalizację na piachu już mam, ale niestety przez stropy trzeba się przebić. Ha jak dobrze usłyszec kogoś bo ja nie myślałam o grzejnikach ?? Myślałam że to od grzewczej będą robić bo chce na dole podłogówkę. Oj im więcej czytam tym większy mętlik zamiast jasności sparwy.......... :(

Właśnie jestem po rozmowie z Hudraulikiem.

Jedna łazienka, kuchnia, kotłownia - połozyć instalacje w piachu przed chudziakiem. Hydraulik powiedział mi 2800 zł tylko, że nie interesują mnie już materiały. 1200 zł materiał (tyle naliczył), reszta robocizna i jestem w szoku. Jakim cudem tyle punktów - łazienka (prysznic, zlew, pralka, ubikacja) kuchnia (zlew, zmywarka), kotłownia (???). Wspomniał też cos o 4 wywietrznikach i wyprowadzeniu szamba na zewnątrz. Jestem w szoku :D.

ja placilem za punt wodny i C.O 150zl, 1 punkt wodny to ciepla, zimna woda i odplyw. 13 punktow wodnych, 12 punktow C.O wyprowadzenia odpowietrzen kanalizacyjnych ponad dach , ogrzewanie podlogowe w dwoch lazienkach (dol i gora) i kuchni wyprowadzenia to pieca turbo i zasobnika zaplacilem 11000 z materialami. (cena bez grzejnikow)