kadra 25.06.2007 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 no właśnie... Nie znam się na tym kompletnie.Wpisałam sobie w google o tym zakładaniu, i wyrzuciło mi dużo stron i piszą tam żeby założyć, że za darmo, że żadnych limitów...No ale wierzyć im? jak to za darmo? Na pewno będą coś ode mnie chcieli.Doradźcie pls jak to się robi?kadra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.06.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 http://www.dbv.pl/install.php ,np. tu.Poproś JoShi ona Ci pomoże lepszej w tym temacie nie ma. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 25.06.2007 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dzięki NSgdzieby tu znaleźć JoShi... chyba do ogrodów i psychologa czasem zagląda, chyba tam napiszę słówko...buzia_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.06.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Jestem, ale nie bardzo załapałam co cię dręczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 25.06.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 dzięki NS gdzieby tu znaleźć JoShi... chyba do ogrodów i psychologa czasem zagląda, chyba tam napiszę słówko... buzia_K JoShi jest wszechobecna i wszechwiedzaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.06.2007 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.06.2007 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 26.06.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 [ JoShi jest wszechobecna i wszechwiedzaca i dubeltowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 26.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ciekawe dla kogo ten jezyczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 17.07.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Są w internecie darmowe serwery za które nie płaci się nic np. http://www.prv.pl/ czy np. http://www.yoyo.pl/ zakładasz tam konto, a oni przysyłają ci dane na które wysyłasz swoją stronkę odpowiednim programem np.FileZilla na darmowy serwer. Musisz mieć tylko zrobioną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 20.07.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Tak naprawde potrzebujesz kilku rzeczy:1. Domena - tak najprościej mówiąc jest to unikalna nazwa którą wpisujesz w przeglądarkę.2. Hosting - to jest usługa utrzymywania twojej strony internetowej fizycznie na czyimś wyspecjalizowanym komputerze.3. Strona www - właściwa strona do przeglądania dla np. klientów. Tak jak napisał fiacior są darmowe serwery, na których możesz umieścić swoją stronę. W takim przypadku twoja domena dla np http://www.prv.pl będzie wyglądać http://www.kadra.prv.pl, oni hosting już ustawią na swoim serwerze, dodatkowo dostaniesz instrukcje jak masz tam wgrać swoją stronę. Minusem takiego rozwiązania są reklamy czy inne ograniczenia. Druga opcja to wykup płatnej domeny często powązana z hostingiem. Wtedy nie ma reklam i możesz w zależności od opcji mieć np. 5 kont e-mailowych w swojej domenie. Od 100 MB na swoje dane ( strona , e-maile, ftp ). Główną zaletą takiego rozwiązania jest "normalnie" wygladająca domena, ktoś odpowiada za dane ( robi kopie a przynajmniej powinien ). Koszt takiego rozwiazania to od około 100 zł/rok. Firm świadczących takie usługi jest mnóstwo, więc nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem. ( Wpisz hosting w google ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.07.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Koszt takiego rozwiazania to od około 100 zł/rok. Firm świadczących takie usługi jest mnóstwo, więc nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem. ( Wpisz hosting w google ). 100 PN to chyba za sam hosting, bo za domenę to jest ze 1000 PLN na rok, no może trochę mniej za jakieś .net czy .com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 22.07.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Od kiedy NASK przestał mieć monopol na sprzedaż domen to ceny spadły.Przykładowy link do jednej ze stron:http://nazwa.pl/rejdom.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Administruje kilka stron które stoją na ich serwerach. Owszem najpierw jest promocja, ale spróbuj przedłużyć, zobaczysz jak Cię grzmotnie po kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 25.07.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Administruje kilka stron które stoją na ich serwerach. Owszem najpierw jest promocja, ale spróbuj przedłużyć, zobaczysz jak Cię grzmotnie po kieszeni. E no bez przesady 1000 to nie zażyczą, moja firma juz któryś rok z rzędu przedłuża i jakoś nie dowalają, cena jest stała. Ofert jest tyle, ze nawet ciężko zaproponować, bo może akurat ktoś wynajdzie jeszcze tańsze . Moj znajomy np robi luidziom strony za przysłowiową kawę, sam hostuje na darmowych hostingach i administruje tym, zaklada domeny (mozna spokojnie darmowa). Nie ma co sie obawiac (tu juz pisze do autorki watku) sa rzeczywiscie rozwiazania darmowe, które sa w 100% darmowe. Sa nawet gotowe portale darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.07.2007 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 E no bez przesady 1000 to nie zażyczą, Nie, ale wzrost ceny o 300% w chwili przedłużania umowy już przeżyłam... W jednym przypadku mogłam sobie pozwolić na zmianę serwera w innych nie. Oczywiście piszę o przechodzeniu z okresu promocyjnego na kontynuację. Potem cena jest już w miarę stała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekWoj 27.07.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 I tu się muszę z przedmówczynią zgodzić. Standardem jest wzrost ceny za przedłużenie umowy w stosunku do rejestracji. Usługodawcy liczą, że klient zapłaci. Tym niemniej cena 1000 zł to przesada. Z tej samej stronki przedłużenie to koszt do 100 zł, a pierwsza rejestracja to promocja w cenach od kilku do 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 29.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Poprzednia stronę robiłem sobie sam ale postanowiłem dać zarobić fachowcom i od kilku miesięcy całą imprezę związana z prowadzeniem strony robi jeden człowiek za zrobienie strony, wszystkie opłaty oraz całoroczny serwis (dodawanie nowych zdjęć)kosztuje mnie 600 zł za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 13.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 A jak i w czym zrobić stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 A jak i w czym zrobić stronę? poproś ładnie JoShi ona Ci wszystko powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts