Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chyba oszaleję....

Xena z Xsary

Recommended Posts

Chyba normalnie oszaleję...

umówiłam sie w styczniu z hydraulikiem na koniec maja

na początku czerwca okazało się, że wycięli mu woreczek więc nie ma mowy o hydraulikowaniu

ok

przyszedł drugi, jako pierwszy swój sukces wywalił część ściany (w 12-stkę chciał wmontować szafkę 10-tkę traktując ją udarem)

poszedł sobie

następny umówił się mną na połowę maja

nie odebrał telefonu, znalazł lepsza robotę

około 10 po drodze odpowiedziało mi , że owszem moga robić ale we wrześniu

kolejny umówił się ze mna i następny dzień powiedział, ze nie moze przyjśc bo miał wypadek, kolejny powiedział dobra wchodze pojutrze a pojutrze powiedział "sytuacja się zmieniła"

nastepny dzisiaj przyjechał (czekałam na niego tydzień) i zawiadomił mnie, iż(pomijajac ciągłe zwiększanie kosztów) musi zwolnic tempo (zanim w ogóle rozpoczął) i nie może go nikt poganiać

posadzki czekają, dwa razy przekładane

Czy mi się zdaje, czy rozpoczął się właśnie sezon budowlany nazywany szumnie w UK sezon "fu...kyouwania".....

Ludzie znacie jakiegoś hydraulika co miałby chwilunie na domek 110m2 TERAZ ZARAZ?

A może poinnam sama położyć te instalacje....(kanalizę prawie już skończyłam)

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

pewnie też nie miałby czasu:<

lub cokolwiek innego

idę do hurtowni z mocnym postanowieniem rozrysowania mi jak ma przebiegac instalacja wodna i cuw alupexowa.

co z czym i za pomoca czego połączyć. zaciskarkę i takie małe coś do tulejkowania już próbowałam, lut miękki też - mam nadzieję, że dam radę.

I zamiast urlopu położe rury.

A potem napisze o tym książkę dla potomnych

Glupia sprawa.

Najgorsze , ze w najblizszym czasie wcale lepiej nie bedzie.

Roboty moc a nie ma "kim robic" w calej wykonczeniowce.

Ceny sie zmieniaja z dnia na dzien i kazdy idzie tam gdzie mu wygodniej.

Ja ekipe wykonczeniowa na wrzesien zamawialem w ubieglym roku i profilaktycznie spisalem umowe, zeby nie bylo , ze mi pojda w sina dal.

reszty co u mnie była w większośći już szczerze nienawidzę:>

wiem cos o tym, ja tez ZDolnego Slaska i walcze ze swoja nienawiscia. :)

Masowa ucieczka majstrow, to codzienny temat na budowach a pozostaja jak zwykle przypadkowi, niesolidni i czesto niedouczeni.

Skad jestes /wrzuc na priva/? Moze cos sie uda zalatwic?

Rozumiem Cie Wojowniczko, :p tez mam faze buntu. :roll: Powiedzialam, ze do domu wybiore sie dopiero jak juz ostatni wykonawca z niego wyjdzie.... Nie chce juz na nich patrzec. :-? Mam dosyc tego, ze jedno mowia, drugie mysla a trzecie robia.... :x

wode nie jest trudno zrobic samamu, teraz sa rury plastikowe, ze zlaczkami, widzialam, kumpel kupil komplet, porozkladal po domu, poprzymierzal a potem sktecil i jest OK.

Gorzej ogrzewanie, ale tez sie da.

To, co mi spedza sen z powiek, to kanaliza. Gdzie, do ch... maja byc te spadki - w stropie???

na parterze w warstwie wylewki lub pozimie 0

na pietrze - w podlodze lub pod stropem

kanalize zrobilam wlasnymi ręcyma

no wlasnie woda tez nie powinna byc cholerka trudna - gorzej lutowanie miedzi na co

hydraulicy widze bardzo lubia AluPex, nie chca robic w miedzi

a co jest lepsze dla uzytkownika?

Do CO sa systemy, z tego co czytam, nie sa takie trudne i naogol nie lutuja nic. Byly gdzies posty o robieniu samamu - ja zamierzam.

Jak to spadki w podlodze lub pod stropem? Rura wisi??? :o W podlodze to co- garnki stropu mam wyjac?

Przymierzam sie do tematu dopiero, ale jakos mi wyobrazni brak :cry: