Gość 03.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A ja już nie mam nawet siły żeby szaleć Właśnie wykiwał nas drugi wykonawca od ociepleń poddasza i założenia płyt KG. Nazywa się Antoni WójciK i działa na terenie gminy Babice Stare (przede wszystkim) Czekaliśmy na niego 3 m-ce. Tydzień temu zadzwoniłam do niego, żeby uściślic termin rozpoczęcia prac, sympatycznie sobie pogadaliśmy, i miał na drugi dzień oddzwonić, kiedy przyjdą. I od tej pory ślad po nim zaginął. Nie odbiera telefonów, nie dzwoni. Nie mamy wykonawcy, jest środek sezonu, pozostałe prace też musza być przesunięte, tylko do kiedy? Aż znajdę następnego wykonawcę, a na pewno nie będzie to wcześniej niż jesienią. Tragedia Myślę, że teraz wykonawcy powinni płacić zadatek, że przyjdą w terminie, tylko kto ich do tego zmusi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 03.07.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 na parterze w warstwie wylewki lub pozimie 0 na pietrze - w podlodze lub pod stropem kanalize zrobilam wlasnymi ręcyma no wlasnie woda tez nie powinna byc cholerka trudna - gorzej lutowanie miedzi na co hydraulicy widze bardzo lubia AluPex, nie chca robic w miedzi a co jest lepsze dla uzytkownika? Ja całość robiłem własnymi ręcyma (H2O, CO, kanaliza ). Wodę mam w rurach zgrzewanych (chyba PP) i robi się to całkiem zgrabnie. Niestety jest to deczko bardziej skomplikowane od składania rur kanalizacyjnych. Nie widziałem inst wodnej w PEX-ach ale nie jestem fachowcem. Z miedzi - raczej przerost formy nad treścią. Szkoda że to tak daleko ode mnie bo może wspólnie w kilka dni dalibyśmy radę. Może jakiś inny forumowicz się nad Tobą zlituje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 03.07.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Xena, ale temu pierwszemu wybaczyłaś, mam nadzieję ? W końcu to dla gościa naprawdę tragedia stracić WORECZEK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 03.07.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 udało mi się znaleźć bardzo miłego i wyrozumiałego instalatora - Benka, który nie pojechał do francji:) i robimy te ceoiceuwu:> i nic nie cieknie:) ten pierwszy stracił worek z kamieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 04.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ten pierwszy stracił worek z kamieniami Ukradli mu materiały budowlane ? Ooo, to jeszcze gorzej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 16.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 A ja już nie mam nawet siły żeby szaleć Właśnie wykiwał nas drugi wykonawca od ociepleń poddasza i założenia płyt KG. Nazywa się Antoni WójciK i działa na terenie gminy Babice Stare (przede wszystkim) Czekaliśmy na niego 3 m-ce. Tydzień temu zadzwoniłam do niego, żeby uściślic termin rozpoczęcia prac, sympatycznie sobie pogadaliśmy, i miał na drugi dzień oddzwonić, kiedy przyjdą. I od tej pory ślad po nim zaginął. Nie odbiera telefonów, nie dzwoni. Nie mamy wykonawcy, jest środek sezonu, pozostałe prace też musza być przesunięte, tylko do kiedy? Aż znajdę następnego wykonawcę, a na pewno nie będzie to wcześniej niż jesienią. Tragedia Myślę, że teraz wykonawcy powinni płacić zadatek, że przyjdą w terminie, tylko kto ich do tego zmusi pozdrawiam pierwsze karton gipsy robiłem sam (nawet nie wiedziałem wtedy, że zwykły śmiertelnik może kogoś wynająć oprócz taksówkarza!!!) pardon, nie robiłem sam, była ze mną żona i dziadek z babcią pod siedemdziesiatkę. Gipsy wiszą do dziś. Naprawdę spróbować warto dla samej radochy, gdzieś w ostatnim pokoju. Najpierw pójść do sąsiada albo znajomego albo zaprosić, żeby pokazał i naprawdę nie sztuka. Np. moja żona stała ze mną i słuchała jak tłumaczy w hydraulicznym instalację wody. I co? Pogoniła mnie od tej pracy, żem niby niedokładny i tylko podawałem materiał. Następnym ciosem poszła terakota. I to wszystko słaba kobieta, a co dopiero gdy ludzi kupa. Pomimo, że teraz mógłbym wynając ludzi, to myślę, że z wiekszości zrezygnuję. Nikt tak nie sp...przy roboty jak ja sam. Możesz spytać mojej żony. I pamiętaj, każdy może dziś założyć firmę i doprowadzić kupę ludzi do rozpaczy. uff. nie musieliście tego czytać. tak chciałem właściwie to z siebie wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 18.07.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ja mogę polecić hydraulika. Warszawa i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.07.2007 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 dzięki Kochanihydraulik juz był chociaz nie polecę go niestety nikomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 18.07.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 dzięki Kochani hydraulik juz był chociaz nie polecę go niestety nikomu no ale chociaż zrobił co trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.07.2007 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 no takco do miedzi nie mam zastrzezen ale podłogówka....no cóż nie było to modelowe.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 A co pochrzanił przy podłogówce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.07.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 tylko tyle, ze jest w esyfloresy co 45cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 tylko tyle, ze jest w esyfloresy co 45cm.... Ależ to taki drobiazg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 18.07.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 PRAWIE nie ma róznicy i tak nie byłam przekonana do podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 19.07.2007 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 tylko tyle, ze jest w esyfloresy co 45cm.... Znaczy rozstaw 45 cm? Trochę "niegęsto". Masz tam jeszcze jakiś grzejnik ? Ale tak na poważnie: zagęszczanie rurek wcale nie musi dać pozytywnego efektu. Jeżeli wężownica jest zbyt długa to stawia duży opór i żeby zmusić wodę do płynięcia nią trzeba przydławiać inne obwody. Jak ma się Twoja Xsara? Moja po 107 kkm zaczyna się domagać doinwestowania. Cuś mi piszczy z okolic sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 helo piejarno tak jakby mam i to dwa całe szczescie tu sie wykazałam przytomnoscia umysłu i kazdy ma po 2.5kw takze ta podlogowka to taki wieeszfoch bardziej niz podlogowka...sprzegielko? ja wymienilam po 136000 bo ewidentnie juz sie nie dalo jezdzicnatomiast przy 120000 chyba rozrzadzik co?poza tym ja swoja xsare uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Jak w esy floresy to chyba nieteges. Dawniej w M. zdjecia porobili i była w ślimaja. Pewnie wodzie łatwiej kręcić się w kółko niż robić test łosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 no tutaj to wybitny test łosia ma....no nic, bedzie wesolo imoze kafle beda zimno ciepło zimno ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Jak nie zalane to może powinien poprzekładać. Będziesz miała z jednej strony gorącą podłogę, a z drugiej zimną. W M. było że zaczynamy układać dookoła od zewnątrz i chyba ma to taki sens, żeby najcieplejsza część rurki była przy ścianach, a najniższa temperatura wody na środku pomieszczenia. Ale to tylko tak se klikam. Byś musiała znaleźć właściwy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 19.07.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 zalane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts