Pracuś80 25.06.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Interesuje mnie procedura wynajmu mieszkania. Otóż gdzie musze zgłosić. Ile i komu zapłacić od wynajmowanego mieszkania? Chciałbym wynająć studentowi pokój za ok. 500-700zł w Warszawie i chcę to zrobić w 100% zgodnie z prawem żeby mnie potem Urząd Skarbowy nie wzywał do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.06.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Przedzwoń do właściwego dla swojego miejsca zamieszkania urzędu skarbowego. Tak najpewniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pracuś80 25.06.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ale czy taki wynajem musze zgłosić tylko do Urzędu Skarbowego czy jeszcze do jakiegoś innego.Muszę to zrobić w 100% zgodnie z prawem bo mam wścipskie sąsiadki i byłoby pełno donosów na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 25.06.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ale czy taki wynajem musze zgłosić tylko do Urzędu Skarbowego czy jeszcze do jakiegoś innego. Muszę to zrobić w 100% zgodnie z prawem bo mam wścipskie sąsiadki i byłoby pełno donosów na mnie. Na pewno musisz to zgłosić do Urzędu Skarbowego (że czerpiesz dochody z wynajmu). Do tego jeśli już tak wszystko ma być na tip top to w zależności od tego ile osób będzie mieszkać - możesz zgłosić we wspólnocie mieszkaniowej (o ile taka u Ciebie jest) - ilość osób bez wspominania że to wynajem bo im nic do tego (wtedy zwiększą nieco czynsz, opłatę za wywóz śmieci i takie tam). Nie polecam nikogo wynajmującego meldować - mogą z tego być same problemy. To chyba na tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pracuś80 25.06.2007 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 A ile US może sobie zażyczyć? Pewnie 19% jak podatek dochodowy.Czy od wynajmu jest jakaś inna stawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.06.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 http://www.google.pl? http://www.podatki.egospodarka.pl/14698,Jaki-podatek-od-wynajmu-mieszkania,1,65,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komiarz 29.06.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 19% albo ryczałtem 8,5 % to jak sobie wybierzesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts