Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMANDOR-wady i zalety!!!

Magdalena Dziubińska

Recommended Posts

witam ....

komandor to firma jednoznacznie kojarzona z szafami przesuwnymi ...

a jak wiadomo pod tym szyldem pracuja tylko ludzie i czasami różnie podchodzą do swojej roboty, zdarza się że studio X komandora może być lepsze od studia Y komandora ...

zalety:

profesjonalne przygotowanie - pomiar wizualizacja kalkulacja doradztwo duży wybór itd

cena - jeśli ktoś lubi pochwalić się że za szafę wydał np 10 tys zł

wady:

każdy człowiek jest omylny więc zdarzają się wpadki np półka jest źle docięta i trzeba poczekać na kolejną

subiektywnie - uważam że tzw "komandorki" (takie trójkąciki podtrzymujące półkę) to wiocha

cena - jeśli ktos nie lubi płacić za dużo :lol:

w Polsce mamy kilku producentów systemów przesuwnych a każdy ma sporą kolekcje prowadnic , profili ... możliwości jest naprawdę wiele

wizualnie wszystkie szafu sa podobne

a jakościowo ... to jajlepiej zrobić wywiad w Twoim mieście jaki fachowiec jest dobry a który musi się jeszcze poduczyć

pozdrawiam

• 8 years później...

Z własnego doświadczenia polecę wszytskim planującym zakup szafy na wymiar wybranie stolarza z polecenia zamiast firmy komandor. Zrobi dużo lepiej i rzetelniej i jeszcze taniej. A oto moja historia z Komandorem:

25 marca br zamawiałam ich szafę u przedstawiciela Jacka Pochroń w AD HOME ART - KOMANDOR Warszawa S.A. Dnia 5 kwietnia, tuż po montażu zgłosiłam reklamację na poszczególne elementy, które są uszkodzone. Do dnia dzisiejszego (30 maja) nie zostały wymienione te elementy, pomimo wcześniejszego umówionego terminu (na 4 maja) z montażystą, który miał przyjechać i odebrać drzwi szafy i następnego dnia przywieźć i zamontować nowe. Niestety danego dnia montażysta się nie pojawił, nawet się nie skontaktował w celu umówienia nowego terminu. Po moim kontakcie umówił się ze mną na kolejny dzień i się nie pojawił w umówionych godzinach. Z przedstawicielem firmy nie ma kontaktu. Jak na taką markę spodziewałam się profesjonalnego podejścia do zamówień i obsługi Klientów. Od firmy, która na swojej stronie w argumentach "Dlaczego Komandor" pisze o "profesjonalnej obsłudze", "serwisie gwarancyjnym" i nazywa się liderem oczekuje się więcej aniżeli ciągłego własnego kontaktu z kimkolwiek kto byłby w stanie załatwić sprawę!