Sarabanda 09.08.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Czy warto użerać się z urzędnikami? Dziś Pani w Urzędzie Gminy powiedziała mi, że w życiu nie uzyskam zgody na wybudowanie POŚ, bo poziom wód gruntowych na Ursynowie jest wysoki i ona sama widziała w 1997 roku wodę w piwnicy w jakichś tam domach. Ja jej tłumaczę, że działka jest na górce (27 metrów ponad poziomem lustra wody w Wiśle), że gleba jest piaszczysta i poziom wody jest niski, bo obok przechodzi rów melioracyjny głęboki na 3 m i zawsze jest suchy. Wstępnie umówiłam się z geologiem na wykonanie badania geotechnicznego, ale czy jest sens to robić (kosztuje to 1000 zł)? Pani urzędniczka twierdzi, że ekspertyza geotechniczna jest psu na buty, bo teraz jest sucho, a ona przecież widziała wodę w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 09.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Czy warto użerać się z urzędnikami? Dziś Pani w Urzędzie Gminy powiedziała mi, że w życiu nie uzyskam zgody na wybudowanie POŚ, bo poziom wód gruntowych na Ursynowie jest wysoki i ona sama widziała w 1997 roku wodę w piwnicy w jakichś tam domach. Ja jej tłumaczę, że działka jest na górce (27 metrów ponad poziomem lustra wody w Wiśle), że gleba jest piaszczysta i poziom wody jest niski, bo obok przechodzi rów melioracyjny głęboki na 3 m i zawsze jest suchy. Wstępnie umówiłam się z geologiem na wykonanie badania geotechnicznego, ale czy jest sens to robić (kosztuje to 1000 zł)? Pani urzędniczka twierdzi, że ekspertyza geotechniczna jest psu na buty, bo teraz jest sucho, a ona przecież widziała wodę w piwnicy. hehe a kim ona jest?? Ona służy do sprawdza formalności i przybijania pieczątek jesli się zgadza. Co ją to że jest sucho, zgadza się formalno- prawnie?- Tak, więc niech nie dyskutuje. Jesli Ci zależy walcz. Jest odwiert, są wody wysoko, robisz jeśli chcesz przepompownię tak że jestes 1,5 m na zwierciadłem i jest ok zgodnie z prawem jak pisał mpoplaw pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts