Magdalena Dziubińska 25.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Witam , chcę zapytać czy ktoś może posiada parkiet z dzewa -ORZECH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 12.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Szalenie podoba mi się orzech, ale dziś się dowiedziałam, ze jest ponoć niestabilny w postaci parkietu i desek. Pan w sklepie stanowczo odradził mi orzech Czy miał rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 12.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Powiedz Panu żeby się leczył na głowę albo zmienił zawód... to jest śliczna i stabilna podłoga jeśli ten Pan tak doskonale wie to może niech poda Ci jakie to drewno ma właściwości twardość i skurcz objętościowy... (no chyba ze ten Pan myślał o orzechu laskowym ) Masz tu orzech kanadyjski polakierowany pół-matem wodnym...jest jeszcze np. boliwijski, Peruwiański, Kaukaski czy włoski są nieco jaśniejsze i nie tak usłojone..Porównaj z innymi drewnami np z dębem na str np Dlh http://img358.imageshack.us/img358/5959/orzechkanek2.th.jpg http://img358.imageshack.us/img358/3226/orzechkanadyjskikp8.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amatlea 14.03.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ta podłoga na zdjęciach jest piękna - strasznie podoba mi się orzech. Nie sprecyzowałam o jakim orzechu rozmawialiśmy - o amerykańskim. Dowiedziałam się, ze będzie on stabilny jedynie w formie malutkich deseczek - mozaiki Szukam informacji o orzechu u osób, które mają go w domu, ale nie bardzo moge znaleźć jakieś info niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 14.03.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Znowu nieprawda na mocnej wylewce i dwuskładnikowym kleju każdy wymiar orzecha bedzie się zachowywał dobrze ( i optymalne warunki w pomieszczeniu ale to dotyczy każdego drewna i orzech nie jest żadnym wyjątkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hwafel 15.03.2008 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wszystko fajnie ładnie tylko ta cena!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 15.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Wszystko fajnie ładnie tylko ta cena!!! heheh to ię wszystko zgadza jak "Pan " odradzał w "sklepie" to pewnie tegoż właśnie czynnika się bał najbardziej dlatego "doradził" małe elementy bo , bo 100zł na metrze tańsze sobie chłopak wykombinował...albo ma łatwiejsze dojścia do mniejszych elementów..i im mniejsza klepka czy też lamela tym tańsza..nieprawdaż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts