Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kradzieże na działce

Recommended Posts

Ludziska kochane współczuję Wam bardzo ale gdzie Wy mieszkacie

Ja (odpukać w niemalowany monitor)nie spotkałem się u siebie z czymś takim.Jak czytam to włos mi się jeży czyżby Polska zachodnia("ziemie wyzyskane")to innaPolska?!!!!Zarzylo mi sie zostawić na działce piłe spalinową 2 dni przeleżała i BYŁA!!! Na około mieszkają ludzie tak że nie na odludziu a nie słyszałem żeby ktoś wlazl komuś na działke.Mario

Gdzie sprzedaje ta swołocs te ukradzione tuje. Poza swoimi sasiadami wiekszość sprzedawana jest na bazarach. I tam od nich kupują szuje którzy mają sie za porządnych a kupili bo wiem pan to było takio.

Dopóki bedą bazary to i złodziejstwo bedzie w dużym rozkwicie.

Wystepujmy przeciw bazarom !!!

Jak tylko kupilem dzialke to pierwsze co zrobilem to posadzilem drzewa i zywyplot z thuji 0,5m (jak skoncze budowe pewnie bedzie mial 2m :). Mialem nadzieje ze thuji nie ukradna. Najpierw zrobilem eksperyment i posadzilem thuje co 1m i o dziwo nie ukradli wiec za rok dosadzilem co 0.5m.

U nas tez kradna ale z tego co zauwazylem na bardzo znanych i popularnych osielach. Jak kupilem dzialke poza obrebem dzialan poznanskich zlodziei (pewnie do czasu).

A teraz nieco pesymistycznie: miejscowi ukradli mi waz do podlewania :) (za 25zl w promocji był) pewnie na piwko nie mieli, ale to moja wina bo na dzialce mam zrobiona laweczke ze stolem, wiec mozna przyjsc odpoczac a przy okazji cos pozyczyć :) poza tym trzymalem go w nie wykonczonej szopie do ktorej mozna bylo wejsc bez problemu, bo nie miala fragmentu sciany (desek nie starczylo). Mam nadzieje ze dalej tak bedzie spokjnie a milosnikom ogrodow zycze wytrwalosci szczescia i sprytu, bo jak bedzie wygladal ogrod gdy sie wprowadzimy???