bimbelt 25.06.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Wlasnie widzialem takie cos w nowosciach muratora. Tani i wyglada ciekawie. Na stronach dystrybutora - fincomfort.pl - mozna znalezc ciekawe materialy. Od strony dydaktycznej prezentuje sie swietnie. Pytanie tylko czy ktos tego uzywa i moze potwierdzic, ze jest warte uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.06.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 U mnie Firefox otwiera tylko stronę głowną dla już nic też tak macie. Gdzie to znaleźć w nowościach muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 26.06.2007 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Chodzilo mi o rubryke "nowosci" w czasopismie drukowanym. Numer 06/2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 27.06.2007 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Na prawde nikt nie zna tej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 27.06.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Sam napisałeś - że to nowość - więc może nic dziwnego, że doświadczonych użytkowników brak?pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 27.06.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Sam napisałeś - że to nowość - więc może nic dziwnego, że doświadczonych użytkowników brak? pzdr. -romwis Czy ja wiem czy taka nowość wątki na forum są z 2004/2005 może nowy jest dystrybutor. Ja wysłałem maila do nich wczoraj dzisiaj miałem telefon o dostarczenie rzutów domu. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 30.06.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Tutaj masz cennik: http://ilto.pl/pliki/Hinnasto_07.pdforaz polską stronę dystrybutora: http://ilto.pl/recyrkulacja to to co odróżnia te rekuperatory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 30.06.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 puk,puk czy jest tu jakiś użytkownik ilto i podzieli się z nami swoim doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.07.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 rekuperatorowcy ILTO wzywam Wasbardzo mi sie ten produkt podoba, szczegolnie, ze posiada nagrzewnice wodną i jak zrozumiałam specjalne podłaczenie z komory kominka do rekutakie cos widziałam w Finlandii na żywolaska wchodzi do chaty wrzuca szczapkę, mija pare minutek i jest przyjemne ciepelko ale nie tylko w poblizu kominka tylko wszedzieaha jeszcze tam jest taki okap kuchenny tez niezle cacko i podobno w zestawie okolo 1200zł...ma to juz ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.07.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 rekuperatorowcy ILTO wzywam Was bardzo mi sie ten produkt podoba, szczegolnie, ze posiada nagrzewnice wodną i jak zrozumiałam specjalne podłaczenie z komory kominka do reku takie cos widziałam w Finlandii na żywo laska wchodzi do chaty wrzuca szczapkę, mija pare minutek i jest przyjemne ciepelko ale nie tylko w poblizu kominka tylko wszedzie aha jeszcze tam jest taki okap kuchenny tez niezle cacko i podobno w zestawie okolo 1200zł... ma to juz ktos? Ja dzisiaj byłem w Warszawie w siedzibie firmy Fincomfort obecnie jedynego przedstawiciela Ilto na Polskę. Zostałem przyjęty w pełnymi honorami przez Panią prezes którą jest pełnej krwi finką (chyba tak sie mówi co ) Powiem tak co raz bardziej mnie Ilto interesuje. Dzisiejsza rozmowa mnie w tym utwierdziła za najbardziej profesjonalne podejście i ciekawą ofertę reku. Do dzisiaj byłem najbardziej nastawiony na ofertę http://www.rekuperatory.pl ale teraz ILTO wygrywa. Szkoda tylko ze firma fincomfort jest krótko na polskim rynku i chyba jeszcze nie robili żadnej wentylacji mechanicznej w domu jednorodzinnym poza obiektami wielorodzinnymi. Aha ILTO podobno jest tak ciche że można go powiesić na ścianie każdego pomieszczenia oprócz sypialni i nie będzie go słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.07.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 rekuperatorowcy ILTO wzywam Was bardzo mi sie ten produkt podoba, szczegolnie, ze posiada nagrzewnice wodną i j Jak zapytałem o to na http://www.rekuperatory.pl to stwierdzili że jest to bardzo złe rozwiązanie ponieważ trzeba budować oddzielny obieg dla reku czyli koszty bo inaczej kocioł przy podłogówce będzie na długo się wyłaczał czy nie grzał nagrzewnicy w reku. Ale fincomfort broni tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 re aha jeszcze tam jest taki okap kuchenny tez niezle cacko i podobno w zestawie okolo 1200zł... ma to juz ktos? Jaki okap kuchenny masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.07.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 no tak, jesli to sama podlogowka to moze i takja mam system mieszany a pomysl z wodną nagrzewnica mi sie podobajeszcze lepiej jak ktos ma bufor cieplny ładowany czymkowliek - solarami , plaszczem.... okap wyciag z kuchenki - pochlaniacz ZAPACHOWYpopytam sie o to ILTO u zrodla:)ale jak nie maja zadnej instalacji w Polsce to moze nawet dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.07.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 no tak, jesli to sama podlogowka to moze i tak ja mam system mieszany a pomysl z wodną nagrzewnica mi sie podoba jeszcze lepiej jak ktos ma bufor cieplny ładowany czymkowliek - solarami , plaszczem.... okap wyciag z kuchenki - pochlaniacz ZAPACHOWY popytam sie o to ILTO u zrodla:) ale jak nie maja zadnej instalacji w Polsce to moze nawet dobrze:) A u jakiego źródła Czyli myślisz że pierwsza instalacja będzie pokazowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 25.07.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 w Finlandii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.07.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 w Finlandii:) Uuu... to daj znać jak czegoś ciekawego się dowiesz może będziemy pierwszymi użytkownikami ILTO w Polsce Ciekawe jak to jest z hałasem tych rekuperatorów czy rzeczywiście są tak ciche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.07.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja dzisiaj byłem w Warszawie w siedzibie firmy Fincomfort obecnie jedynego przedstawiciela Ilto na Polskę. witam mnie też interesuje temat rekuperatorów ILTO, ale ponieważ jestem z Łodzi, to pewnie wybiorę się do firmy SOWA http://www.ilto.pl dzwoniłem do nich i powiedzieli, że importują ILTO niezależnie od FINCOMFORTU (więc jak to jest z tym jedynym przedstawicielem?) zobaczymy, jakie będę miał wrażenia po wizycie u nich (pewnie jutro) acha, jeszcze jedno - podobno instalują kilkadziesiąt szt. rocznie, więc pewnie zainstalowali więcej niż FINCOMFORT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.07.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja dzisiaj byłem w Warszawie w siedzibie firmy Fincomfort obecnie jedynego przedstawiciela Ilto na Polskę. witam mnie też interesuje temat rekuperatorów ILTO, ale ponieważ jestem z Łodzi, to pewnie wybiorę się do firmy SOWA http://www.ilto.pl dzwoniłem do nich i powiedzieli, że importują ILTO niezależnie od FINCOMFORTU (więc jak to jest z tym jedynym przedstawicielem?) /quote] Zadałem im to samo pytanie Fincomfort twierdzi że za chwilę się to zmieni tzn że Sowa bedzie musiał nawiązać współprace w nimi czy jakoś tak. Napisz jak już będziesz po rozmowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 26.07.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 mnie też interesuje temat rekuperatorów ILTO, ale ponieważ jestem z Łodzi, to pewnie wybiorę się do firmy SOWA http://www.ilto.pl dzwoniłem do nich i powiedzieli, że importują ILTO niezależnie od FINCOMFORTU (więc jak to jest z tym jedynym przedstawicielem?) Zadałem im to samo pytanie Fincomfort twierdzi że za chwilę się to zmieni tzn że Sowa bedzie musiał nawiązać współprace w nimi czy jakoś tak. Napisz jak już będziesz po rozmowie. No niestety jutro nie dam rady pojechać . Bo dzisiaj na działce miałem pierwszy spend: 2 gedetów, 3 budowlańców, kierbud, 2 sąsiadów, koparkowy, człowiek od wodociągów i chyba ktoś jeszcze. Od poniedziałku mam mieć kopane fundamenty i jutro muszę dużo innych spraw pozałatwiać. Ale jak będę po rozmowie z SOWĄ to na pewno dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 30.07.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 z informacji jakie uzyskałamILTO to podobno dośc dobra, długo istniejąca na fińskim rynku firma - własnie dla domkówanyway producentów ent.+reku w Finlandii jest miliardy bo oni wszyscy musza miec takie instalacjemoja firma tez ma takie instalacje w ofercie, takze przetestuję je w Polsce na sobie:)z waznych informacji technicznych - u większosci fińskich producentów - najwyzsza średnicą jaką najczesciej stosują jest 160, a podprowadzenie pod anemostat 125 lub nawet 100, co mnie cieszy, bo własnie taki mam projekt.No i bardzo popularne jest połączenie kominka z wentylacją, za to nie polecano mi rozwiązania z wodną nagrzewnicą ze względu na zwrot kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts