uranos 26.06.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Mam do ogrodzenia 35 mb. Teren jest podniesiony w stosunku do sąsiada o 50 cm.Chciałem zrobić z płyt betonowych taki murek oporowy aby woda nie leciała na niego.Widziałem takie słupki betonowe w które wkłada się płyty, czyli problem murku oporowego rozwiązany. Słupki te mają specjalne otwory w tóre następnie wkłada się np. metalowe słupki a potem betonujemy i już mamy mur gotowy.problem w tym że te betonowe słupki wchodza w ziemie tylko 60 cm. Czy to nie jest za mało??Myslałem raczej o głębokości 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.08.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 U mnie w gruncie niewysadzinowym na jednym boku działki mam słupki zagłębione na 50-60cm - tylko słupki zabetonowane, brak cokolika. Nic złego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts