uranos 26.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Mam do ogrodzenia 35 mb. Teren jest podniesiony w stosunku do sąsiada o 50 cm. Chciałem zrobić z płyt betonowych taki murek oporowy aby woda nie leciała na niego. Widziałem takie słupki betonowe w które wkłada się płyty, czyli problem murku oporowego rozwiązany. Słupki te mają specjalne otwory w tóre następnie wkłada się np. metalowe słupki a potem betonujemy i już mamy mur gotowy. problem w tym że te betonowe słupki wchodza w ziemie tylko 60 cm. Czy to nie jest za mało?? Myslałem raczej o głębokości 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uranos 27.06.2007 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 no i jak z tą głębokością?? ktoś może mi pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 27.06.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 .. problem w tym że te betonowe słupki wchodza w ziemie tylko 60 cm. Czy to nie jest za mało?? Myslałem raczej o głębokości 1m. Jak zakopiesz słupek na głębokość 60 cm i zalejesz dołek betonem to spokojnie powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Va_ldi 27.06.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Wykop dołek na żądaną głębokość (1 m, chociaz przy murku oporowym h=0,5 m wykopał bym głębszy) i zabetonuj słupek tak aby górna powierzchnia betonu znajdowała sie na takiej głębokości, że kiedy na niej umieścisz betonowy słupek będzie wystawał 50 cm ponad powierzchnię ziemi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts