Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Potrzebuję Waszej rady.

Kupiłam od dewelopera całkowicie wykończony dom, ogrodzony i z alarmem. Zasugerował, że powinnam wszędzie zmienić zamki, co jest dla mnie oczywiste i zamierzam to zrobić zakładając jakieś dobre, atestowane zamki. I tu mam teraz do Was pytanie. Drzwi zewnętrzne są bardzo ładne , ze sporym bocznym świetlikiem ale nie wydaje mi się aby to były drzwi antywłamaniowe. Czy powinnam wymienić te drzwi na antywłamaniowe, czy wystarczą inne zamki. Trochę mi szkoda teraz tego robić , a z drugiej strony jaki jest sens takich drzwi , jeżeli od strony ogrodu jest kilkoro dużych drzwi tarasowych, które oczywiście nie mają żadnych zamków tylko klamki od strony domu.

I druga sprawa. Drzwi garażowe są na pilota. Czy warto od strony garażu założyć jescze jakąś mocną zasuwę?

Jak macie to rozwiązane w Waszych domach.

Dziękuję za wszelkie rady

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/81545-moje-w%C4%85tpliwo%C5%9Bci-jeszcze-raz-drzwi-zewn%C4%99trzne/

A poco ci drzwi anty jeśli masz ładne. Załóż tylko jakieś dobre zamki, bo jak mają sie włamać to na pewno nie przez drzwi anty tylko przez jakieś okienko. A tak wogóle zastanawiam się po co wszyscy zakładają drzwi pancerne skoro okna mają jakotakie. Nielepiej zamurować okna i drzwi i postawić same ściany. do takiego domu nikt się nie włamie. Chyba ,że czołgiem.

Ludzie nieszkoda wam kasy na coś tam anty. Dory sąsiad i wszystko załatwione.

tez bym sie specjalnie nie przejmowała tymi drzwiami:

podobno złodziej wchodzi tedy gdzie go najmniej widac i słychac i jak bedzie chciał to wejdzie

pytanie jak mu to utrudnic? daj dobry zamek bo antywłamaniowki bez zabezpieczenia okien i drzwi tarasowych nic nie dadzą

nie mam pojecia - nie zastanawiałam sie nad tym:

na pewno rolety, na pewno dobry alarm no i przede wszystkim okna: antywłamaniowe zabezpieczenia

dla mnie wszystko do kupy zeby miało sens to za drogi interes stad nawet sie nie zastanawiam

a im bardzie j zabezpieczony dom tym bardzie kusi