gbh1976 26.06.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam. Niedługo zamierzam być szczęśliwym posiadaczem poś. Mam dylemat i pytanie do ekspertów i oczywiście użytkowników. Wacham się pomiędzy firmami Poliplast a aquamatic, gdyż bioeko mają za mały wg mnie zbiornik buforowy. Rodzian 3 osobowa (na razie). Często goście w domu. Prosiłbym o jakieś wskazówki i ewentualne porady. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 26.06.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Mam podobny dylemat. Brałem pod uwagę jeszcze inne oczyszczalnie (pisałem o tym tutaj) i na razie nie potrafię podiąć ostatecznej decyzji, a czas ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz_21 26.06.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam! Niczego nie sugeruję, ani nie chcę się wtrącać ponieważ nie znam są jakie powody zastosowania tego typu oczyszczalni. Sądzę jednak (jeżeli nie znacie?), że warto poznać jak funkcjonuje oczyszczalnia polecana na http://www.carpathians.pl lub www. ibmer.org.pl. Są na pewno tańsze,mniej skomplikowane, mniej zawodne etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 26.06.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Mi chodzi o oczyszczalnię biologiczną z napowietrzaniem, z której uzyskuje się wodę o bardzo wysokim stopniu oczyszczenia, a nie o oczyszczalnię z której wypływają ścieki które muszą być poddane dalszej obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gbh1976 28.06.2007 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ponawiam pytanie, aby zaktualizować posta. Czy nie ma tutaj nikogo kto to użytkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 28.06.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ponawiam pytanie, aby zaktualizować posta. Czy nie ma tutaj nikogo kto to użytkuje. Chociaż mam Aquamatic to wiele nie pomogę. Zakopana jesienią ubiegłego roku (dopiero były wykopy pod fundamenty), odpalona jakieś 2 tygodnie temu. Jeszcze działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
btx 09.04.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 odświeżam temat i proszę o opinie osoby użytkujące POŚ STM firmy Aquamatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 15.04.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 odświeżam temat i proszę o opinie osoby użytkujące POŚ STM firmy Aquamatic Poszło na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el_hogar 15.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Temat jest ciekawy dla większej grupy osób Jeśli można, to proszę o opinię na tym forum. Jeśli, z jakichś powodów to niemożliwe, to też proszę o informację na maila. pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 15.04.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Nie ma problemu, po prostu szczegółowe pytania były też na maila to i mailem poszło. A było to tak: Czy pracuje tak dobrze jak zapewnia producent?Tak, nie narzekam Jakie ma wady?Nie wiem, nie wyszły Jak się sprawuje przy różnicy w dopływie ścieków i przy całkowitym braku?Nie testowałem, ale polecam http://www.aquamatic.com.pl/download/abc.pdf Jakie koszty eksploatacji?Prąd, ale za ile to nie liczyłem. Bakterii nie dodawałem a działa. No i raz na rok/2 lata szambelan żeby trochę osadu wyciągnął Dodatkowo dla zainteresowanych http://www.ats.pl/~piotrw/Ksiazka_uzytkownika.pdf - będzie parę dni wisiała, nie za długo bo miejsce mi się na serwerze kurczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 15.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ponieważ był kolejny mail odnośnie bakterii to całkiem poważnie, oczyszczalni nie szczepiłem i bakterii nie dodawałem / nie dodaję.Po zakopaniu POŚ i zalaniu wodą ruszyło napowietrzanie. Kibelka jeszcze nie było (był Toy-Toy) więc ekipy miały reklamówkę na odpadki pojedzeniowe. Wszystko z tej reklamówki plus resztki napojów lądowały w oczyszczalni, raz na samym początku wsypałem jeszcze bodaj kilo cukru.I się zaszczepiło, i tak do tej pory ciągnie. Nie śmierdzi, woda wypływa czysta, bez zapachu. Ryby, żaby i kaczki nie narzekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AQUA 15.04.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam. Niedługo zamierzam być szczęśliwym posiadaczem poś. Mam dylemat i pytanie do ekspertów i oczywiście użytkowników. Wacham się pomiędzy firmami Poliplast a aquamatic, gdyż bioeko mają za mały wg mnie zbiornik buforowy. Rodzian 3 osobowa (na razie). Często goście w domu. Prosiłbym o jakieś wskazówki i ewentualne porady. Z góry dzięki. Ja osobiście sugeruję sprawdzoną metodę wyboru: Poszukaj kilku producentów oczyszczalni, dobierz oczyszczalnię pod kątem swojego portfela. Później poszukaj wśród znajomych kogoś kto ma oczyszczalnie i zapytaj jak to hula. Jeśli chcesz zadzwoń do tych firm które instalują (produkują) i poproś o namiary do klientów którym robili oczyszczalnie. Następnie najlepiej podjedź zobacz jak to wygląda (przez telefon to może być nawet właściciel) Sugestia: Nie ograniczaj się do dwóch producentów, bo do końca nie będziesz pewien swojego wyboru!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 15.10.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 a ja podciągam, może jeszcze jakieś opinie Wart Aquamatic tych swoich 14000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 16.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wart Aquamatic tych swoich 14000zł Zdrożał? Mimo wszystko, dałbym raz jeszcze te pieniądze. Nie muszę pamiętać że mam, szambelan był dopiero raz, zdziwiony że nie bardzo jest co wyciągać. Wziął 50 złotych bo "za mniej to się mi nie opłaca tu przyjeżdżać". Nie zaglądam, nie wącham, po prostu mam i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 16.10.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wart Aquamatic tych swoich 14000zł Zdrożał? Mimo wszystko, dałbym raz jeszcze te pieniądze. Nie muszę pamiętać że mam, szambelan był dopiero raz, zdziwiony że nie bardzo jest co wyciągać. Wziął 50 złotych bo "za mniej to się mi nie opłaca tu przyjeżdżać". Nie zaglądam, nie wącham, po prostu mam i tyle. Ode mnie chcą 15 tyś w promocji . Popyt ustala ceny? Też jestem gotów tyle zapłacić za święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alaiandrzej 11.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 A jak wygląda to po latach? Też zastanawialiśmy się nad aqamatic stm5, kosztuje z montażem ok 13000 zł. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbar 26.05.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 Podbijam. Ktoś ma Aquamatic STM i ma jakieś przemyślenia/wnioski/zastrzeżenia w związku z użytkowaniem? Czy woda po oczyszczalni nada się do podlewania ogródka? Będę wdzięczny za wszelkie opinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onkiel 27.05.2019 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2019 Ja też jestem ciekaw opinni i byłbym wdzięczny za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts