out 22.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 najważniejsze to uzgodnić trasy instalacji na działce w ZUDP. projektu przyłączy instalacji może uniknąć lub może je wsiąść na siebie "właściciel" sieci - oczywiście nie za darmo. Ja tak na przykład miałem, że w kosztach przyłącza gazu mam koszt projektu, który mogę odjąć jeśli projekt wykonam we własnym zakresie (koszt indywidualnego projektu przyłącza taki sam jak z gazowni) ja mam tylko dać im mapę do celów projektowych odpowiednio wcześnie. Natomiast np w przypadku przyłącza wody Pan z wodociągów w gminie powiedział, że on nie che projektu bo tylko mu się namnaża papierów, jedyne co to dał numer do wykonawcy, który ma podpisaną umowę z gminą i wykonuje przyłącza. Może tak postąpił dla tego, że wodę mam praktycznie na działce. Dla tego najlepiej idź, zapytaj co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts