Newfie 26.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Jeśli ktoś chciałby coś napisać... Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anaor 26.06.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Gratulacje, ładny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 27.06.2007 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Dziękuję Dziś juz dodałam kilka zdjęć naszej Fundlandii, zapraszam do Dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 27.06.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Rogoźnik powiadasz?? Oglądałem te działeczki 2 dni po uprawomocnieniu się podziału czyli jakieś 2 lata temu. Przymierzałem się do tych działek, ale w końcu wybrałem południe - czyli Mikołów Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 27.06.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Piękne miejsce. Psy na pewno będą zadowolone z nowego domu. Wspaniała rasa, widziałam u nas na Mazurach co wodołazy potrafią i jestem pod wrażeniem. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 27.06.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Slawkin, nasi znajomi zaczynają się budować po Twojej stronie Katowic, w Wyrach Biala, dziękuję Więcej o naszych psach na naszej stronie http://www.psiratownicy.com, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 27.06.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam Bardzo się ucieszyłam gdy zobaczyłam że zaczynacie już budować.Życzę wszystkiego dobrego w budownie jak najmniej problemów .My czekamy na kredyt jak tylko dostaniemy to ruszamy z załatwianiem papierków , a później budową codziennegoPrzez cały czas jestem pod wrażeniem wykuszu. Jest super.Już nie mogę się doczekać kiedy my zaczniemy.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 28.06.2007 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Brzezka, wykusz troszkę muszę zmienić - ponieważ nie mogę dać podłogówki w salonie ze względu na psy, muszę wykusz docieplić - od dołu robię murek 50 cm i 30-40 cm od góry dla zachowania symetrii - aby można było wstawić tam grzejniki wys 40 cm. Jestem dobrej myśli że nie straci on na tym dużo wizualnie tym bardziej że podmurówkę domu będę robić najprawdopodniej z żółtego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.06.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Newfie witaj Sasiadko!! My zaczynamy w polowie lipca, nasza dzialka to stojac tylem do Kosciuszki jest z prawej strony od drewnianego domu. Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.06.2007 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 No pięknie, pięknie! Mówisz o tym domu w szkielecie drewanym? I działce z nim sąsiadującej? Miło będzie spotkać kogoś z forum na osiedlu Po zdjęciach pewnie wiesz już, która działka jest moja Na kawę Cię jeszcze nie zaproszę bo czekam na podłączenie prądu Jaki domek budujesz? Trzeba będzie za chwilę zakładać wątek grupy budującej ROGOŹNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.06.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witaj! Budujemy dom z archi-projektu http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow.html aps 33+2g. Na forum znalazlam jeszcze jednego sasiada krisow tego ktory ma domek tuz przy Kosciuszki juz w stanie surowym z dachem. Pozdrawiam i oby gmina byla nam przychylna Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.06.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ładny domek, nasz jest sporo mniejszy - po podniesieniu ścianki kolankowej to jakieś 135m.kw. pow użytkowej, 180 netto. Jesteście już zdecydowani jaki kominek robicie - z DGP, hydro, czy bez rozprowadzenia ciepła? Ja mam właśnie z tą decyzją zagwozdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.06.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Kominek robimy zwykly rekraacyjny bez dgp, wodnego czy innych bajerow, jestesmy za wygodni na kotlownie w salonie robimy za to rekuperacje i gwc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 31.07.2007 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 No i się znów opóźnia Na dobrą ekipę trzeba czekać... więc czekamy - termin ostateczny to 6.08.07. Fundamenty wytyczone, bloczek stoi i czeka, piach też, materiał na ściany przyjeżdża w piątek... Czekamy na bank, nie wiedziałam że działalność gospodarcza tak wydłuża terminy wczoraj była Pani Rzeczoznawca, jutro ma być wycena, za 10 dni decyzja... Jeden plus opóźnienia budowy, to że za beton komórkowy 24 cm płacimy 9,20 a nie kilkanaście zł jak mój teść Ciągle ufam że wprowadzenie się w wakacje 2008 jest realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 my tez czekamy, termin 13.08 ceny tak pospadaly?? ze udalo wam sie taniej kupic material? my tez liczymy na 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 01.08.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Jestem z grona codzienniaków, tylko w wersji podstawowej. Problemy przy budowie zaczynają się zwykle długo przed wbiciem pierwszej łopaty. Nasz architekt dokonując adaptacji projektu też się nie postarał [np. dorysował stopnie zamiast przed wejściem to przy tylnym tarasie ]. Zmiany dokonywaliśmy wpisami do dziennika - było ich niewiele. Życzę wiele cierpliwości, trzeba mieć trochę dystansu do tego co się wokół budowy dzieje bo inaczej można zwariować. Do inwestycji jesteś przygotowana, ekipa przyjedzie i wszystko się dopiero zacznie! Będę zaglądał do Twojego dziennika. Pozdrawiam, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.08.2007 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Od początku roku obserwuję ruchy cen i podaży materiałów na rynku i rzeczywiście zaczęły na szczęście spadać i być bardziej dostępne - beton komórkowy 27 cm w marcu kosztował w tej hurtowni w której zamawiam 7,90 , teść kupował w trzech transzach w maju i czerwcu po około 12,00 i 14,00, a teraz w Castoramie w Katowicach jest dostępny po 9,60. Przy takich różnicach na opóźnieniu zakupu materiału zaoszczędziłam już ok 5000 zł. A ziarnko do ziarnka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 01.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 No to trzymam kciuki i będę bacznie obserwować Wasze zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.08.2007 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Markoto, widziałam wczoraj że humus zdjęty i domek wytyczony Termin jest realny? Mnie już dobija moja ekipa, cały czas przesuwa o dzień - dwa, mają być w środę, na czwartek zamówiłam juz koparkę No i w okolicach 10.08 mam mieć decyzję kredytową, po zakupie materiałów oszczędności dramatycznie stopniały Pozdrawiam Wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 07.08.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 WitajcieWasze psiaki wyglądają bardzo sympatycznie. Ta fotka bardzo mi się podobahttp://www.psiratownicy.com/images/dom/DSCF1566.JPG pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts