Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Bardzo się ucieszyłam gdy zobaczyłam że zaczynacie już budować.Życzę wszystkiego dobrego w budownie jak najmniej problemów .

My czekamy na kredyt jak tylko dostaniemy to ruszamy z załatwianiem papierków , a później budową codziennego

Przez cały czas jestem pod wrażeniem wykuszu. Jest super.

Już nie mogę się doczekać kiedy my zaczniemy.

Pozdrowienia

Brzezka, wykusz troszkę muszę zmienić - ponieważ nie mogę dać podłogówki w salonie ze względu na psy, muszę wykusz docieplić - od dołu robię murek 50 cm i 30-40 cm od góry dla zachowania symetrii - aby można było wstawić tam grzejniki wys 40 cm. Jestem dobrej myśli że nie straci on na tym dużo wizualnie tym bardziej że podmurówkę domu będę robić najprawdopodniej z żółtego kamienia.

No pięknie, pięknie! Mówisz o tym domu w szkielecie drewanym? I działce z nim sąsiadującej? Miło będzie spotkać kogoś z forum na osiedlu 8)

Po zdjęciach pewnie wiesz już, która działka jest moja :D Na kawę Cię jeszcze nie zaproszę bo czekam na podłączenie prądu :wink:

Jaki domek budujesz? Trzeba będzie za chwilę zakładać wątek grupy budującej ROGOŹNIK :D :D :D

Witaj!

Budujemy dom z archi-projektu http://www.archi-projekt.com.pl/projekty_domow.html aps 33+2g.

Na forum znalazlam jeszcze jednego sasiada krisow tego ktory ma domek tuz przy Kosciuszki juz w stanie surowym z dachem.

Pozdrawiam i oby gmina byla nam przychylna :)

Marta

• 1 month później...

No i się znów opóźnia :evil:

Na dobrą ekipę trzeba czekać... więc czekamy - termin ostateczny to 6.08.07.

Fundamenty wytyczone, bloczek stoi i czeka, piach też, materiał na ściany przyjeżdża w piątek... Czekamy na bank, nie wiedziałam że działalność gospodarcza tak wydłuża terminy :evil: wczoraj była Pani Rzeczoznawca, jutro ma być wycena, za 10 dni decyzja...

Jeden plus opóźnienia budowy, to że za beton komórkowy 24 cm płacimy 9,20 a nie kilkanaście zł jak mój teść 8)

Ciągle ufam że wprowadzenie się w wakacje 2008 jest realne :D

Witam

Jestem z grona codzienniaków, tylko w wersji podstawowej. Problemy przy budowie zaczynają się zwykle długo przed wbiciem pierwszej łopaty. Nasz architekt dokonując adaptacji projektu też się nie postarał [np. dorysował stopnie zamiast przed wejściem to przy tylnym tarasie :-? ]. Zmiany dokonywaliśmy wpisami do dziennika - było ich niewiele.

Życzę wiele cierpliwości, trzeba mieć trochę dystansu do tego co się wokół budowy dzieje bo inaczej można zwariować.

Do inwestycji jesteś przygotowana, ekipa przyjedzie i wszystko się dopiero zacznie!

Będę zaglądał do Twojego dziennika.

Pozdrawiam, Krzysiek.

Od początku roku obserwuję ruchy cen i podaży materiałów na rynku i rzeczywiście zaczęły na szczęście spadać i być bardziej dostępne - beton komórkowy 27 cm w marcu kosztował w tej hurtowni w której zamawiam 7,90 , teść kupował w trzech transzach w maju i czerwcu po około 12,00 i 14,00, a teraz w Castoramie w Katowicach jest dostępny po 9,60. Przy takich różnicach na opóźnieniu zakupu materiału zaoszczędziłam już ok 5000 zł. A ziarnko do ziarnka... :wink:

Markoto, widziałam wczoraj że humus zdjęty i domek wytyczony :wink: Termin jest realny? Mnie już dobija moja ekipa, cały czas przesuwa o dzień - dwa, mają być w środę, na czwartek zamówiłam juz koparkę :evil:

No i w okolicach 10.08 mam mieć decyzję kredytową, po zakupie materiałów oszczędności dramatycznie stopniały :o

Pozdrawiam Wszystkich !