Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to tylko ty widzisz ile brakuje bo ja tu widze wykonczony i wyposazony dom, zero wiszacych zarowek czy poduch na podlodze zamiast mebli :) U mnie niestety bedzie pol prowizorka :)

Staramy sie teraz o odbior, zeby zdarzyc przed certyfikatem energetycznym mimo, ze niewiele co mamy zrobione w domu :)

O co chodzi z tym certyfikatem energetycznym?

A jeśli chodzi o wiszące żarówki to właśnie dziś zlikwidowaliśmy dwie ostatnie - w garderobie i pralni :D Z mebli brakuje mi tylko kilku burowych szafek do gabinetu na dole (tymczasowo stoją tam resztki mebli z mieszkania) i komody i nocnych szafek do sypialni, bo nowe wielkie łóżko już wjechało - zdjęcia jeszcze nie zrobiłam ;)

Domy oddawane do uzytku po 1.01.09 beda musialy miec zrobiony certyfikat energetyczny koszt kolo 1000-1500 , zreszta nikt nie wie bo nikt tego jeszcze nie robil, probowalam sie za to zabrac i troche roboty jest, sa programy ale ruszyc to bez szkolenia jest ciezko.

Doroto, szczęka mi opadła ze zdziwienia po obejrzeniu Waszego dziennika, wygląda to jakbyście już mieszkali parę lat!!!

Szczerze gratuluję no i zazdroszczę tak szybkiego wykończenia.

Pozdrowionka :D

A dziękuję, ale roboty nas to kosztowało od groma :roll: Co tam, walczymy dalej, teraz pomieszczenia "techniczne", czyli mniej widoczne - pralnia i garderoba :wink:

• 3 weeks później...
Kochana Gratulacje

szczerze mówiąc nie mogłam uwierzyć że to Ty piszesz. myślałam że jakaś zbłąkana dusza się wpisała do dziennika

Dziękuję :) Rzutem na taśmę chcieliśmy zdążyć przed audytem energetycznym, a już w sumie dawno wszystko do odbioru było zrobione poza świadectwem kominiarskim - no i się zmobilizowaliśmy :wink:

Baaardzo się cieszę, można zrobić "legalną" parapetówkę 8) :D Super uczucie, życzę go Wszystkim budującym, zaglądającym tu, jak najszyciej !