Newfie 19.02.2008 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nie, te z Poręby odpadły ze względu na zbyt jasny kolor w stosunku do okien i bardzo słabe zabiezpieczenie (zwykły zamek). Te znalazłam w Castoramie (ale tylko w Sosnowcu - nie ma ich ani w Chorzowie ani w Katowicach). Dziś dopiero będą zamontowane, będzie można zobaczyć "na żywo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.02.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 mialas jakis fragment okna z okleina ze udalo ci sie dobrac czy na czuja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.02.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Na czuja, na czuja, trudno zdrapać z okna kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.02.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 myslalam ze moze udalo ci sie wydebic kawalek profilu z okleina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71agis71 21.02.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Z wielką przyjemnością wskakuję do Waszego dziennika budowy... Dorota opisujesz tutaj wszystko z taką wielką radością.. a budowa tak ładnie rośnie... pięknie pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 21.02.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 A Ty nie chcesz sprawić ludziom przyjemności i nie prowadzisz dziennika swojego gaiku A budowanie domku sprawia mi przyjemność, skoro nie mogę na razie nic sama popracować bo same ciężkie roboty, to chociaż dla pamięci spisuję Tylko zdjęć nie mam czasu wrzucać bo to trochę więcej roboty niż pisanie a na budowie bywam dopiero gdy już nie da się zrobić fanych zdjęć, za ciemno Podejmuję kolejne postanowienie - w weekend obcykam wszystko w ładnym świetle i stan faktyczny udokumentuje fotkami w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dorota, musieliscie miec wylewki i otynkowane fragmenty scian gdzie sie montuje brame?? jutro moze uda nam sie podskoczyc rzucic okiem na brame. Ten od alarmu pan to ten od elektryka?? Fachowcy od tynkow to jak sie cenia??? Dobrzy sa?? Jesli tak to prosze o namiary Ja mam teraz rozterki lazienkowe nie wiem jak ja wykombinowac zeby sie wszytsko pomiescilo, niby bylo dobrze i wtedy zobaczylam ze nie mam gdzie recznikow wieszac , no i sie zaczelo Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 24.02.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dorota, musieliscie miec wylewki i otynkowane fragmenty scian gdzie sie montuje brame?? jutro moze uda nam sie podskoczyc rzucic okiem na brame. Warunkiem montazu bramy jest otynkowany sufit, nadproże i węgarki (czyli 2 płaszczyzny montażu bramy oraz wylewki. My mieliśmy wylewki robić w piątek (montaż w poniedziałek) ale pojawiły się mrozy i wylewka była ryzykiem. Ponieważ już nie było czasu odwołać montaż, zaryzykowaliśmy bo wylewki i tak dochodzą u nas do ławy, więc brama nawet bez wylewki jest montowana na poziomie docelowym. Tak zamontowaliśmy i po wylewce okazał się że jednak czujnik wykrywa jakąś różnicę w pozimie i musimy wezwać serwis do regulacji Mądrzejsze jajo od kury Ten od alarmu pan to ten od elektryka?? Tak Fachowcy od tynkow to jak sie cenia??? Dobrzy sa?? Jesli tak to prosze o namiary 24/m.kw. z materiałem. Robili w domkach w Rogoźniku, można obejrzeć robotę. Ja mam teraz rozterki lazienkowe nie wiem jak ja wykombinowac zeby sie wszytsko pomiescilo, niby bylo dobrze i wtedy zobaczylam ze nie mam gdzie recznikow wieszac , no i sie zaczelo Mnie się wydaje że już wszystko mam rozplanowane ... Muszę mieć dla instalatorów, góra już też w większości zrobiona. Miałam dylemat z toaletką na górze, ale już wymyśliłam A ręczniki też mam gdzie wieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A maja wolne terminy po was?? te tynki to gipsowe oczywiscie?? a jak opinie o nich i twoje odczucia?? sa dobrzy czy tak jak wszyscy czyli da sie przezyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 24.02.2008 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Chyba z tych lepszych. Gipsowe, gipsowe:) Domek robią w 4 dni.Z terminami to jak się umówisz wstępnie w miarę wcześńie to dadzą radę pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr2008 25.02.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witaj Newfie Pozwoliłem sobie przeskoczyć tutaj z wątku oli&tomka.Wspomniałaś, że macie ściankę na 100 cm.To na pewno super funkcjonalność na poddaszu, jednak boję się, że przy tej wysokości bryła budynku może nieco wizualnie stracić, a tego bym nie chciał. Czy podnosząc ściankę, robiliście jakieś zmiany w więźbie, np. wydłużenie krokwi ??? Bardzo chciałbym zobaczyć zdjęcia Waszego domku od frontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 to ja jeszcze wtrące, bo u siebie zapomniałam, że w związku z podniesieniem ścianki kolankowej wydłuzylismy trochę krokwie - o jakieś 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.02.2008 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Zdjęcia są w dzienniku, widać tam front. Wydłużyliśmy krokwie o jeden rząd dachówki. Też się bałam że bryła na tym straci, ale uważam że wygląda ok, a jak porównałam moje pokoje na górze z tymi w wersji oryginalnej (ścianka 70), to za nic bym z tego nie zrezygnowała (nawet kosztem nieco gorszej bryły) - zdecydowanie częściej będę korzystać z pomieszczeń niż patrzeć na proporcje i zastanawiac się nad tym czy bloczek niżej byłoby ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmr2008 26.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 I tu się z Tobą w 100% zgodzę. Moja ścianka pójdzie w górę )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.02.2008 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witaj wśród Codziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dorotko poprosze w takim razie o namiary na tych tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 27.02.2008 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Wysłałam na priv. U nas instalator szaleje dziś od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No to super ale macie robotnych tych fachowcow A elektryk kiedy konczy? Wyczytalam ze masz zamontowane okna roto wysokoosiowe, jak sie sprawuja?? Dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 27.02.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Elektryk skończył ten etap (drobne zmiany ma do zrobienia), potem wraca po tynkach na montaz osprzętu.Okna są super, bardzo mi się podoba ich działanie - ustawia się siłownik tak, że po otwarciu klamki przyjmują ustaloną pozycję - no i nie wchodzą do pomieszczenia tak jak standardowe. No i moje mają 140 wysokości (standardowe to 118 - spora różnica) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.02.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 mysmy tez planujemy to roto bo w anitexsie sa przekonujacy tzn najlepsza oferte maja na roto, choc najbardziej mi sie podobaly veluxy uchylno-obrotowe jednak troche sa drogie. My mamy tez te 118 moze tez pomyslimy o wiekszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts