Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorotko co u Was slychac??

Jak postep robot?

NIestety uslyszalam nie za dobra opinie na temat tego kiedy bedzie u nas droga. Moj wujek ktory zna troche wojta i sytuacje panujaca w gminie mowil, ze raczej malo realne zeby do konca kadencji udalo nam sie doczekac drogi. A to jeszcze z 2.5 roku. Na wyborach naobiecywal rozne rzeczy min. droge w Saczowie i raczej tamte obietnice spelni.

Ja w rozjazdach świąteczno -delegacyjnych, a tu takie miłe wielkanocne posty w moim dzienniku :oops:

Markoto, u mnie dziś zaczęli kłaść tynki wewnętrzne, gipsowe, maszynowe :D Nie mogę się doczekać juz bialych ścian!

My szukamy styropianu, bo otynkowane pomieszczenia można już przygotować pod wylewki.

Ale mnie zdenerwowałaś tą drogą :evil: Nasza najbardziej trafiona inwestycja przy budowie domu to terenowy Nissan Patrol :evil:

Dorota to jak to u was wyglada, najpierw rozprowadzone na podlodze rurki do wody w izolacji potem tynki i potem styropian i podlogowka?? Czy tam gdzie podlogowka to juz jest polozony styropian?

Jestes zadowolona z tego instalatora?? Sprawdzilas te okna czy nie sa popalone??

Efilo, jak chodziłam po swoich fundamentach we wrześniu, to też mi się wydawało takie odległę chodzenie po zakmniętym domku :wink: Ale minęło szybciutko. A jak tam wygląda sytuacja u Ciebie i perspektywy???

Marta - z oknami wszystko ok :)

Koleność - rozprowadzone wszystkie instalacje poza podłogówką (z instalatorów jestem bardzo zadowolona!), teraz tynki, potem ułożenie folii, styropianu i podłogówki, potem wylewki. Położenie najpierw wylewek a potem tynków skutkuje zafajdaniem wylewek przez tynki :roll:

A przed tynami nie możesz położyć styro bo maszyny i robotnicy muszą się jakoś poruszać, po co niszczyć styropian... lepiej go ułożyć po tynkowaniu.

U mnie tynki mają się zakońćzyć w dwa tygodnie (czyli do 14.04) potem mam tydzień na styropiany, flie i podłogówki) i 21.04 wylewki.

Oczywiście będę to układac sukcesywnie jak tynkarze będą końćzyć pomieszczenia żeby mieć więcej czasu :wink:

Dziewczynki

jak macie kogoś sprawdzonego od c.o. i wod-kan to polećcie. Ja cały czas szukam...

Newfie u nas wreszcie ruszyło z kopyta. Wczoraj wylali nam chudziak a w czwartek już będzie pierwsza warstwa. Jak na razie z panem M współpraca układa się super. Odpukać. Mam nadzieję że to u Was to był wypadek przy pracy. :roll:

Dziewczynki

jak macie kogoś sprawdzonego od c.o. i wod-kan to polećcie. Ja cały czas szukam...

Newfie u nas wreszcie ruszyło z kopyta. Wczoraj wylali nam chudziak a w czwartek już będzie pierwsza warstwa. Jak na razie z panem M współpraca układa się super. Odpukać. Mam nadzieję że to u Was to był wypadek przy pracy. :roll:

Może M się zastanowił i nie chce wypaść przez takie opinie jak moja z rynku :wink:

Instalator który u mnie robił a nad którym się Marta zastanawia, według mnie super, zupełnie "bezobsługowy: :lol:

markoto - spoko, mogę się ustawić w kolejce

przecież ja jeszcze murów nie mam :lol:

u mnie instalacje najwcześniej w lipcu to Ty już będziesz mieszkać :D

Co do bramy to mi dali taką cenę netto jak Tobie brutto.

Jeśli chodzi o kolejność to gościu z którym rozmawialiśmy mówił że nic nie stoi na przeszkodzie żeby po tynkach wchodzić.

efilo nie bylabym taka pewna, te moje typki maja takie tempo ze wole sie zabezpieczyc :)

taki mam harmonogram wiec zahaczamy sie terminami :)

plan robot:

31.03 ukladanie dachu i ogrodzenie i gwc i szambo

12.05 montaz okien i bramy 1 tydzien

19.05 elektryk -2 tygodnie+1tydzien luzu

9.06 wentylacja mechaniczna 2 tygodnie

20.06 centralny odkurzacz-1 dzien

23.06. instalator 4 tygodnie

21.07 tynki-2 tygodnie+2tygodnie schniecie

18.08 instalator-2 tygodnie

1.09 wylewki-2 tygodnie

15.09- schniecie 4 tygodnie

6.10 instalacja kotlownia I PODJAZD-2 tygodnie, elewacje

20.10 wentylacja mechaniczna rury 2 tygodnie, wygrzewanie wylewki

3.11 g-k 4tygodnie

1.12 GRUNTOWANIE SCIAN 2-3 tygodnie

3.01 KAFELKARZ

macie moze jakies uwagi?

nie udalo ci sie nic z ceny bramy uszczknac??

a dawalas dodatkowa klamke albo cos??

ten od stolarczyka na pewno ci zejdzie z ceny, tak mowila babka a cena podstawowa netto bez znizek to 7030

sorry Dorotko za zasmiecianie Twojego watku :oops: