markoto 17.03.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Chyba jedna flaszka to bedzie za malo za taka skrzyneczke Dzieki Ci ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 19.03.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Cześć dziewczyny:) Jeżeli mogę się wtrącić - nie wiem jak tam z tą skrzynką było ale na grila to napewno jedna flaszka to za mało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 19.03.2008 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 No od czegoś trzeba dobrosąsiedzką znajomość zacząć CIąg dalszy jest już kwestią improwizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.03.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.03.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Samych radosnych chwil w te święta Newfie http://www.mouserunner.net/anne_geddes/index_content/anne_geddes_preview_2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 22.03.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Niech Wam, Mili, będzie wiosennie, słonecznie, świątecznie! Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w śmigus dyngus woda na Was leje, a wielkanocny zając przyniesie radość i nadziejęhttp://images34.fotosik.pl/188/504781ed23ca886a.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 27.03.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dorotko co u Was slychac?? Jak postep robot? NIestety uslyszalam nie za dobra opinie na temat tego kiedy bedzie u nas droga. Moj wujek ktory zna troche wojta i sytuacje panujaca w gminie mowil, ze raczej malo realne zeby do konca kadencji udalo nam sie doczekac drogi. A to jeszcze z 2.5 roku. Na wyborach naobiecywal rozne rzeczy min. droge w Saczowie i raczej tamte obietnice spelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadaffi 28.03.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Witam, Czy ktoś z Was policzył ile m2 jest do tynkowania w codziennym i ile potrzeba styropianu do ocieplenia, też w m2? Z góry dzięki za jakieś info w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.04.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ja w rozjazdach świąteczno -delegacyjnych, a tu takie miłe wielkanocne posty w moim dzienniku Markoto, u mnie dziś zaczęli kłaść tynki wewnętrzne, gipsowe, maszynowe Nie mogę się doczekać juz bialych ścian! My szukamy styropianu, bo otynkowane pomieszczenia można już przygotować pod wylewki. Ale mnie zdenerwowałaś tą drogą Nasza najbardziej trafiona inwestycja przy budowie domu to terenowy Nissan Patrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.04.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Gratuluje postępów Newfie Wreszcie będzie można faktycznie zobaczyć wnętrza. Ależ Ci zazdroszczę! A ja mogłam się tylko przejść po pomieszczeniach zaznaczonych na podłodze - znaczy na fundamentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dorota to jak to u was wyglada, najpierw rozprowadzone na podlodze rurki do wody w izolacji potem tynki i potem styropian i podlogowka?? Czy tam gdzie podlogowka to juz jest polozony styropian?Jestes zadowolona z tego instalatora?? Sprawdzilas te okna czy nie sa popalone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.04.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Efilo, jak chodziłam po swoich fundamentach we wrześniu, to też mi się wydawało takie odległę chodzenie po zakmniętym domku Ale minęło szybciutko. A jak tam wygląda sytuacja u Ciebie i perspektywy??? Marta - z oknami wszystko ok Koleność - rozprowadzone wszystkie instalacje poza podłogówką (z instalatorów jestem bardzo zadowolona!), teraz tynki, potem ułożenie folii, styropianu i podłogówki, potem wylewki. Położenie najpierw wylewek a potem tynków skutkuje zafajdaniem wylewek przez tynki A przed tynami nie możesz położyć styro bo maszyny i robotnicy muszą się jakoś poruszać, po co niszczyć styropian... lepiej go ułożyć po tynkowaniu. U mnie tynki mają się zakońćzyć w dwa tygodnie (czyli do 14.04) potem mam tydzień na styropiany, flie i podłogówki) i 21.04 wylewki. Oczywiście będę to układac sukcesywnie jak tynkarze będą końćzyć pomieszczenia żeby mieć więcej czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 pytam bo wlasnie sie zastanawialm jak to bedzie wygladac, ten drugi instlator robi instalacje po tynkach wlasnie zeby nic nie poniszczylo sie my caly czas dylemat mamy ktorego wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dziewczynki jak macie kogoś sprawdzonego od c.o. i wod-kan to polećcie. Ja cały czas szukam... Newfie u nas wreszcie ruszyło z kopyta. Wczoraj wylali nam chudziak a w czwartek już będzie pierwsza warstwa. Jak na razie z panem M współpraca układa się super. Odpukać. Mam nadzieję że to u Was to był wypadek przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 jakby co efilo to jestes za mna w kolejce do tego instalatora a co z brama dowiadywalas sie o cene?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.04.2008 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Dziewczynki jak macie kogoś sprawdzonego od c.o. i wod-kan to polećcie. Ja cały czas szukam... Newfie u nas wreszcie ruszyło z kopyta. Wczoraj wylali nam chudziak a w czwartek już będzie pierwsza warstwa. Jak na razie z panem M współpraca układa się super. Odpukać. Mam nadzieję że to u Was to był wypadek przy pracy. Może M się zastanowił i nie chce wypaść przez takie opinie jak moja z rynku Instalator który u mnie robił a nad którym się Marta zastanawia, według mnie super, zupełnie "bezobsługowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 01.04.2008 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 pytam bo wlasnie sie zastanawialm jak to bedzie wygladac, ten drugi instlator robi instalacje po tynkach wlasnie zeby nic nie poniszczylo sie my caly czas dylemat mamy ktorego wybrac Szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę żeby robić instalacje po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 robi sie tez, nie ma za duzo roboty juz w tych tynkach przeciez tylko podejscia do kaloryferow Dorota czy on ci w wycenie wpisywal jakis styropian , bo nam cos tam wpisal i teraz nie wiem czy to styropian pod cala podlogowke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.04.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 markoto - spoko, mogę się ustawić w kolejce przecież ja jeszcze murów nie mam u mnie instalacje najwcześniej w lipcu to Ty już będziesz mieszkać Co do bramy to mi dali taką cenę netto jak Tobie brutto. Jeśli chodzi o kolejność to gościu z którym rozmawialiśmy mówił że nic nie stoi na przeszkodzie żeby po tynkach wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.04.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 efilo nie bylabym taka pewna, te moje typki maja takie tempo ze wole sie zabezpieczyc taki mam harmonogram wiec zahaczamy sie terminami plan robot: 31.03 ukladanie dachu i ogrodzenie i gwc i szambo 12.05 montaz okien i bramy 1 tydzien 19.05 elektryk -2 tygodnie+1tydzien luzu 9.06 wentylacja mechaniczna 2 tygodnie 20.06 centralny odkurzacz-1 dzien 23.06. instalator 4 tygodnie 21.07 tynki-2 tygodnie+2tygodnie schniecie 18.08 instalator-2 tygodnie 1.09 wylewki-2 tygodnie 15.09- schniecie 4 tygodnie 6.10 instalacja kotlownia I PODJAZD-2 tygodnie, elewacje 20.10 wentylacja mechaniczna rury 2 tygodnie, wygrzewanie wylewki 3.11 g-k 4tygodnie 1.12 GRUNTOWANIE SCIAN 2-3 tygodnie 3.01 KAFELKARZ macie moze jakies uwagi? nie udalo ci sie nic z ceny bramy uszczknac?? a dawalas dodatkowa klamke albo cos?? ten od stolarczyka na pewno ci zejdzie z ceny, tak mowila babka a cena podstawowa netto bez znizek to 7030 sorry Dorotko za zasmiecianie Twojego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts