Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

Kuchnię zamawiałam w Radomsku, robili mi już kuchnię do mieszkania, tyle że tamtą mam z MDF (ale i tak nic się z nią nie działo i wygląda dalej bardzo dobrze) Kafelkarz jest od mojej ekipy, nie znam niestety jego roboty ale nie mam wyjścia bo ten którego chciałam nie ma czasu teraz a ja muszę zacząć kafelkować w tym miesiącu żeby zdążyć z przeprowadzką (zapisałam córkę do szkoły w Rogoźniku od września - swoją drogą bardzo sympatyczna szkoła i dyrektor :wink:

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doroto napisz coś więcej o kuchni tzn jaki projekt, jaka cena ile się czeka i ile biorą za projekt. I wogóle powiedz coś więcej jak to sobie obmysliłaś bo ja się długo już zastanawiam i chyba nie będę mieć żadnych szafek wiszących na tej ścianie, na kórej jest okno, żeby nie zaciemniać pomieszczenia. Niby mam jakąś tam koncepcję ale nie mogę tego zebrać w logiczną całość :(

Ola z moich spotkan ze studiami kuchennymi widze, ze samemu trzeba przysiasc rozplanowac bo oni tylko uklad szafek dobieraja a potem to sie niczego nei trzyma. Wejdz na strone bluma tam jest poradnik do projektowania kuchni, moze ci sie cos uda wykombinowac, potem z tym co wymyslilas pojdz dopiero do kuchni niech ci to wyrysuja zebys zobaczyla wizualizacje. Albo ze strony ikei sciagnij program do projektowania kuchni i sama zaprojektuj, jest on bardzo prosty w obsludze.

A z czego będzie Twoja kuchnia i na ile Ci ją wycenili bo u mnie będzie pewnie podobna ilość szafek i chciałabym wiedzieć z jakim kosztem muszę się liczyć :wink:

Ola, z ceną musisz się liczyć od 5500 do 20000 w zalezności od tego z czego ją zrobisz - fronty (MDF, lakier, fornir, drewno) i jakie będzie miała wyposażenie: samodomykające szuflady i inne bajery, których na przykład ja nie montuję bo szkoda mi na to kasy, a używam do tej pory swojej kuchni bez tego i jakoś mi nie brakuje. Do naszej kuchni wchodzi około 7 metrów zabudowy dolnej i połowa tego górnej, producenci kuchni są w stanie określić mniej więcej koszt metra.

Powiem Ci natomiast bardzo ważną rzecz - nie planuj zabudowy prawej strony kuchni do końca, ponieważ będzie ciasno z przejściem do jadalni. U mnie to wyszło dopiero przy pomiarze. Zostanie mi tam miejsce na dystrybutor wody ;)

Szafki podwieszane - na ścianie z oknem robię tylko po lewej stronie, po prawej ciąg będzie się kończył po prostej (na prawej ścianie).

Moje fronty będą dębowe w kolorze orzecha patynowanego. Do tego blaty imitujące trawertyn, czyli jasnobeżowe.

Z innej beczki - od przyszłego tygodnia wchodzi do nas kafelkarz, dziś się dogadaliśmy co do ceny :D Czas zwozić kafelki :wink:

Pozdrówka!