Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :D

Psiaki - miód malina :D W domu mam owczarka niemieckiego, ale bardzo lubię nowofunlandy. Cieszę się z tego, że miałam okazję widzieć na własne oczy, jak ratują człowieka z wody. Aczkolwiek człowiek wcale tego nie chciał :D

Domek jest bardzo ładny. To jeden z tych, przy których ogładając katalog Muratora zatrzymałam się na dłużej. Niestety, układ pomieszczeń nie pasował. Stanęło na Wzięcznym M07.

Pozdrawiam i zapisuję się do grona czytelników :D

Newfie sorry ze tak pozno odpowiadam ale dopiero wrocilam z wakacji :)

No ruszylismy z kopyta :) U nas ekipa weszla wreszcie 20.08 i sa na prawde szybcy :) wiec jest szansa. Mamy juz zrobione scianki fundamentowe, zaizolowane wczoraj mieli kleic styropian i folie. W srode wchodza u nas do gwc wiec troche zastopuja budowniczych bo ma to byc w fundamentach.

Ale widze ze u was jest stan jeszcze bardziej zazwansowany :) Super ze tez nadganiacie to opoznienie.

Psiury przecudne. Czy one bardzo sie lenia (tzn zrzucaja wlosie bo robotne chyba sa bardzo) :)?? Patrzac na wlosie to chyba tak, czy jest rasa przyjazna czlowiekowi , nieprzyjazna zlodziejowi co sie nie leni??

Pozdrawiam

Marta

Hej, Markoto! Super że też ruszyliście, zakładaj jak najszybciej dziennik budowy i wklejaj zdjęcia :) Ja dziś dodam jeszcze postęp z murami, muszę zamawiać już strop i więźbę bo chłopaki szaleją z tempem prac :o

Moje psiury są bardzo przyjazne ludziom, złodziejom pewnie też jeśli tylko będą chętni do głaskania :D reagują tylko na atak na osobę z rodziny, to już sprawdziłam :wink:

Linieją mocno w niektórych okresach, ale wtedy w kilka dni wyczesuję cały podszerstek i znów jest spokój. A musze się przy okazji pochwalić, że w najnowszym rankingu psów ratowniczych moje w tym roku zajmują dwa pierwsze miejsca 8)

Pozdrówka!

No to gratulacje dla Włascicielki i psiurkow.

No my strop mamy zamowiony juz ale wiezba nawet nie policzona :)

Niestety dzis sie okazalo ze w piaskarni kopara sie popsula i piach bedzie dopiero na piatek wiec ekipa bedzie miala wolne pare dni :(

tak teriva w mastmaxsie z bedzina, nie pamietam juz ile kosztowaly pustaki ale za strop na budynek o powierzchni zabudowy 137m2 zaplacilismy 8,5tys

my za wywrotke plukanego 12t 370 placilismy

a ten nieplukany do zasypywania to za ile??

o terivie dopisalam sie wyzej, nie pamietam ile czekalismy, mysmy kolo marca chyba zamawiali wiec moze sie cos zmienilo, najlepiej zadzwon i sie dowiedz :)

http://www.mastmax.com.pl/mastmax/

a te 400zl za tone piachu to troche drogi ten piasek :)

namiary na piach to 605298821 na fakturze jest firma zarejestrowana w Jaworznie a filia Wojkowice Koscielne

Ano leje, u mnie wczoraj chłopaki pracowali mimo deszczu, wymiękli dopiero popołudniu :o Nie wiem czy dziś przyjadą... Terrive załatwia mi majster, ma jakieś lepsze dojścia :wink: Ja zaczynam myśleć o zamówieniu więźby. Masz jakiś namiar na nadroża niedaleko Rogoźnika? Muszę dziś pojechać gdzieś kupić, majster już potrzebuje..