Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam dylemat

czy okna drewniane przepiekne ale drozsze i trzeba malowac czy plastiki w okleinie duzo brzydsze ale nie trzeba malowac no i tansze

teraz sie wybieramy na przeglad drewnianych

a plastikow jest troche ty z katowic jestes to chyba duzy masz tam wybor :)

a warto sie przyjrzec, roznice sa duze , i jesli chodzi o zawiasy i kolorystyke no i cene :)

Ano, byliśmy w Warszawie z psami na pokazach, ekipy pilnowali teściowie :wink:

Faktycznie ściany rosną, dzis jadę zamówić więźbę! :D

I dalej do przodu... Będę dziś wieczorem, zajrzę do Ciebie co się dzieje. Nie jestem pewna czy dobrze myślę - budujesz koło domu z bali czy w szkielecie drewnianym?

Dobrego nowego tygodnia!

my jestesmy miedzy tym w szkielecie drewnianym co mu sie zolta elewacja robi a takim z pustakow ceramicznych bez wiezby jeszcze, u nas etap zasypywania fundamentow wiec beda jezdzic ciezarowki z piachem, bedzie tam moj malzonek :) i beda nam robic gwc

M.

Okidoki, będę tam jutro rano to sprawdzę ;) Mu rano wozimy materiał bo ekipa kończy ściany parteru :o

My też wczoraj zamówiliśmy więźbę i całe szczęście, że coś nas tchnęło bo jak się okazało na miejscu terminy się wydłużyły i teraz trzeba czekać minimum 1,5 miesiąca. Zamówienie złożyliśmy w Istebnej bo kto zna się lepiej na obróbce drewna niż górale:) a i ceny przystępne. Dla lubiących piękne widoczki dodam, że tartak jest położony w bajecznym miejscu! Pozdrawiam wszystkich "Codziennych", trzymajcie z nami kciuki za pogodę

My to mamy pecha z ta budowa, dzis mialo byc zasypywanie i po 9 wywrotce policja przydybała ich ze syfia droge blotem i dostali mandat i wiecej nie beda wozic :( dzieki kochanemu naszemu wojtowi, ktory sprzedal dzialki a teraz ma wszystko w nosie, mamy prace wstrzymane do czasu kiedy wszytsko wyschnie :( :evil:

Jak poszlo na wystawie??

Pozdrawiam

Marta

ola&tomek, ile zapłaciliście za całość drewna na więźbę? My mamy troche więcej drewna, bo zadaszamy taras, więc i dodatkowe krokwie i słupy podstzymujące... Wyszło coś 8,5 metra, z impregnacją za 6500. A do tego okazało się że z kierownikiem tartaku kiedyś się poznaliśmy :) Termin odbioru 15.10.07.

Markoto, o co chodzi z tym Wojtkiem :o Bo nie zakumałam... Czy to ten piasek z Wojkowic Kościelnych?

A w Warszawie to nie była wystawa, tylko pokazy pracy ratowniczej :) Poszło bardzo dobrze :wink: A wystawa w sobotę na Pogorii w Dąbrowie Górniczej :o

Pozdrawiam!

No w sobote auto sie zakopalo,a piachu taca nie mozemy wozic bo by nigdy stad nie wyjechala, koszmar opmyslec ze niektorzy na ten rok sie szykuja do zamieszkania, puki nie zrobia kanalizacji to bedzie kicha. troche go nie rozumiem, niby tlumaczy sie ze musi starszym mieszkancom zrobic kanalize, ok tylko ze polowa ludzi sie tam nie podepnie a wiadomo ze na osiedlu u nas podpieli sie by wszyscy i inwestycja by sie zwrocila. Ale to chyba stare uprzedzenia Dobieszowic do Rogoznika daja znac :(

No to ja juz nic nie rozumiem, wojt cos mowil ze nie ma glownej nitki jeszcze ale skoro osiedle ma?? No nasi sasiedzi tez sie chca w tym roku wprowadzic ale jakos tego nie widze przy takim dojezdzie. Nie moglismy zasypac calego wykopu mam nadzieje ze nam nie ukradna rur :(

Ja też nie rozumiem, dlatego pytałam tamtych mieszkańców, chyba wiedzą co mają w domu :evil:

I na kiedy macie resztę piachu? Bądź dobrej myśli że nie ukradną, kradzieże się skończyły odkąd tyle budów ruszyło, ja byłam wczoraj ostatni raz na budowie około 21.00 w tym dużym domu na wjeździe jeszcze ekipa walczyła, więc i kraść trudniej...

ola&tomek, ile zapłaciliście za całość drewna na więźbę? My mamy troche więcej drewna, bo zadaszamy taras, więc i dodatkowe krokwie i słupy podstzymujące... Wyszło coś 8,5 metra, z impregnacją za 6500. A do tego okazało się że z kierownikiem tartaku kiedyś się poznaliśmy :) Termin odbioru 15.10.07.

Markoto, o co chodzi z tym Wojtkiem :o Bo nie zakumałam... Czy to ten piasek z Wojkowic Kościelnych?

A w Warszawie to nie była wystawa, tylko pokazy pracy ratowniczej :) Poszło bardzo dobrze :wink: A wystawa w sobotę na Pogorii w Dąbrowie Górniczej :o

Pozdrawiam!

My będziemy płacić 620 zł netto za m3 więźby,mamy mieć gotową za 1,5 miesiąca. Dowóz 2 zł/km. Impregnacja 60 zł/m3.

Pozdrawiam