markoto 11.09.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 z zasypywaniem musimy czekac az sie troche wysuszy i nie bedzie tyle blota, boje sie ze jak tak dalej pojdzie to nie zdarzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.09.2007 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Trzymam kciuki żebyście zdążyli U moich znajomych dopiero dziura w ziemi (pełny wykop) i czekają aż będzie sucho i też nie dopuszczają myśli że nie zadaszą przed zimą. Choć starzy górale mówią, że w tym roku zima ma być mroźna i wczesna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Wlasnie sie zastanawiam, przeciez my nie wyjezdzamy na asfalt z budowy ale z drogi gminnej i to gmina ponosi odpowiedzialnosc za stan tej drogi. czy ja dobrze mysle?? kto moze wiedziec kto jest odpowiedzialny w tym przypadku?? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 12.09.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Hmm... Masz rację, dziś nam się zakopał samochód z transportem materiału, musiałam ściągać koparkę żeby go wyciągnęli, jakaś paranoja z tą drogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.09.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Nie wiem jak to zrobic zeby pogodnic tego wojta to zaczyna koszmar sie robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witaj Newfie. Zajrzalam do Twojego dziennika skuszona zdjeciami w gebach naszych zwierzakow. Mialam nadzieje na wiecej i nie przeliczylam sie. Zdjecie tego cuda w taczce bije na glowe wszystko inne Bo budowa jak budowa , pustaki jak pustaki , ale te kudlate diably sa rozkoszne. Prosze o przekazanie buziakow ode mnie w same nosy. Dzrwi maja sliczny kolor , mozesz go jakos nazwac , bo jakos nie rozrozniam kolorow i nie znam sie na tym kompletnie. Zreszta w tych czasach to juz nie wiadomo czy biale jest biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.09.2007 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Witaj, rrmi! Nosy wycałowane Kolor drzwi to palisander, taki będzie mi pasował do dębu bagiennego na oknach Pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Newfie gdzie znalazlas takie drzwi??? kolejne pytanie gdzie zamawialas schiedla i te okno roto?? niestety zgodnie z prawem o ruchu drogowym to kierowca jest odpowiedzialny za zanieczyszczenie drogi jeli chodzi o dachowke z braasa to jesli nie wycenialas w anitexsie to tam podjedz maja dosc dobre ceny Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.09.2007 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Importer jest w Porębie, więc w miarę niedaleko: http://www.allegro.pl/item239046458_ekskluzywne_bezpieczne_drzwi_zewnetrzne.html mają sporo ładnych drzwi, ale te są takie jakie sobie wymyśliłam już dawno Schiedla zamówiłam w hurtowni Builder (są w Tarnowskich Górach i w Gliwicjach), oni też wyceniają mi teraz dachówkę (pierwsza cena 3,06 brutto, więc dobra), okna do tego też oni wyceniają. Oczywiście zamierzam zrobić wycenę w dwóch innych miejscach (jedną juz wczoraj wysłałam), a ANitex wydaje mi się generalnie drogi... Aha, do końca września (zamówienie) do okien Roto dodają roletę gratis, to takie okna: http://www.allegro.pl/item239101897_okna_roto_735h_74x140_kolnierz_roleta_gratis.html (tylko ten kolor na zdjęciu jest nieprawdziwy, normalnie są grafitowe na zewnątrz, jak wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.09.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 my w aniteksie dostalismy cene 2,68 na brazowa jakies 2 tygodnie temu a drzwi maja na prawde fajne a ta roleta to roleta wewnetrzna materialowa?? bo my bysmy chcieli markize zewnetrzba, jest duzo tansza od rolety zewnetrznej a chroni przed cieplem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.09.2007 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 OK, dzięki za info o Anitexie, będę do nich uderzać, oczywiście wycenę dachu zrobię w kilku miejscach, rynek to rynek, a na Schiedla cena była ok, mam tam rabat 10%. A roleta jest materiałowa wewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 17.09.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Markoto, widziałam wczoraj Twoje fundamenty... Faktycznie zostawili Cię w kiepskim momencie I jak dalej z piachem? Do nas jutro przyjeżdża strop... Miłego tygodnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.09.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Maja zasypywac reszte dzisiaj, wygladalo ze troche stwardnialo i sie podsuszylo Dowiadywalas sie o ta dachowke w anitexsie ? Porownywalas ceny schiedla i innego systemu?? Ja tez zagladalam u Ciebie wszystko przygotowane na przyjecie stropu Ile kosztowal cie ten strop?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 17.09.2007 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 W piątek dostałam kompletną wycenę z jednej hurtowni (wszystkie elementy pokrycia) dziś z tym jadę po wycenę do dwch innych miejsc. Ceny Schiedla są porónywalne do pozostałych, akurat a to dostałam cenę do przyjęcia więc dłużej nie szukałam, problem jest z terminami a tu miałam tydzień na realizację; Cena całości elementów terrivy do mnie to 5500 z transportem, do tego beton (nie wiem ile wejdzie)+ zbrojenia. Jak liczyłam z grubsza to wyjdzie mnie taniej niż monolit, i mniej roboty z szałowaniem. A, i oglądałam dokładniej Twój projekt - duży dom, mój to przy nim domek letniskowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 17.09.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 e tam duzy, jak chodze po tych fundamanetach to sie zastanawiam jak my sie tam pomiescimy a Twoj domek niewiele mniejszy, jakby popatrzec na powierzchnie pomieszczen to roznia sie tylko wielkoscia garazu i tym pomieszczeniem nad garazem no to nas wyszedl ten strop troche drozej bo 8,5tys same pustaki i belki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.09.2007 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 No i jak leci ukladanie stropu?? Mam pytanie czy jak geodeta wam tyczyl dzialke do celow mapkowych to nie mowila wam nic ze dzialka jest mniejsza niz powinna?? Bo u nas napomknal cos ze geodeta sie machnial przy tyczeniu i szerokosc powinna byc 22 m a tym czasem poniewaz dzialka ma ksztalt trapezu ten machniety bok ma te 22 m. Teraz nie wiem czy nie sciagac od gminy kasy za zgubione metry no i zmiana aktu notarialnego no i podateg gruntowy inny?? Zaraz mnie chyba cos trafi, okazalo sie ze kopara ktora nam zasypywala scianki fundamantowe naruszyla nam je, sa popekane i jedna sciana przesnieta o 3-4 cm, koparkowy mowi teraz ze to nie jego problem za malo wsypal do srodka a za duzo na zewnatrz przy zasypywaniu i za blisko podjechal kopara i uszkodzil. Tylko co my teraz mamy robic?? no przeciez szlag czlowieka chce trafic Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 21.09.2007 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Hej! U nas układanie stronu idzie ładnie, dobra pogoda to majster dłużej działa... Ja mam dziś spotkanie z panem od okien, mam już kilka ofert, na razie skłaniam sie do Vidokowi na profilu Veka - jestem mile zaskoczona ceną wszystkich okien, właszcza że mam przeszklenie wykusza i przesuwne drzwi tarasowe szerokości 2,5 m Mnie wymiary działki się zgadzają, mierzyłam je przy grodzeniu... Kurde, ale macie niewesoło z tymi ściankami fundamentowymi... Moim zdaniem jeśli to ponosi dodatkowe duże koszty związane z naprawą tego (a przecież one musza miec odpowiednią wytrzymałość pod dom!) to powinniście wystąpić do sądu o odszkodowanie od koparkowego - to jest ewidentnie jego wina a nie "nie jego problem" ! Nawet jeśli nie macie na to faktury, wystarczy świadek że to on kopał, a ado tego będzie miał problemy za nieewidencjonowanie przychodów z działalności gospodarczej - a może wystarczył by dla niego taki argument, że to zgłosicie to Urzędu Skarbowego? Za to jest kilka tysięcy zł mandatu i kontrola prowadzonej działalności... Trzymam kciuki i pisz na czym staneło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 nie wiem co robic na prawde gdzie skladalas zapytania ofertowe na okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 21.09.2007 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Dostałam już z Oknoplastu (drogo ), z Vidoku, z Dobroplastu (dopiero potem przeczytałam opinie... i wyrzuciłam choć najtańszy), dziś dostanę jeszcze dwa w okolicach cen Vidoku (Veka). A co na to Twój kierownik budowy? Z tym naruszeniem fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.09.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 jeszcze nic nie wie oknoplast drogi?? nam wyszedl najtaniej ale rezygnuje z niego maja fatalne spawy w narozach ktos tu opisywal ze z nimi teraz walczy o wymiane okien saprawdz alu-service w piakarach oni tez maja veke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts