Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Newfie.

Zajrzalam do Twojego dziennika skuszona zdjeciami w gebach naszych zwierzakow.

Mialam nadzieje na wiecej i nie przeliczylam sie.

Zdjecie tego cuda w taczce bije na glowe wszystko inne :roll:

Bo budowa jak budowa , pustaki jak pustaki , ale te kudlate diably sa rozkoszne.

Prosze o przekazanie buziakow ode mnie w same nosy. :p :p :p

Dzrwi maja sliczny kolor , mozesz go jakos nazwac , bo jakos nie rozrozniam kolorow i nie znam sie na tym kompletnie.

Zreszta w tych czasach to juz nie wiadomo czy biale jest biale :roll:

Newfie gdzie znalazlas takie drzwi???

kolejne pytanie gdzie zamawialas schiedla i te okno roto??

niestety zgodnie z prawem o ruchu drogowym to kierowca jest odpowiedzialny za zanieczyszczenie drogi :(

jeli chodzi o dachowke z braasa to jesli nie wycenialas w anitexsie to tam podjedz maja dosc dobre ceny

Pozdrawiam

Marta

Importer jest w Porębie, więc w miarę niedaleko:

http://www.allegro.pl/item239046458_ekskluzywne_bezpieczne_drzwi_zewnetrzne.html

mają sporo ładnych drzwi, ale te są takie jakie sobie wymyśliłam już dawno :D

Schiedla zamówiłam w hurtowni Builder (są w Tarnowskich Górach i w Gliwicjach), oni też wyceniają mi teraz dachówkę (pierwsza cena 3,06 brutto, więc dobra), okna do tego też oni wyceniają.

Oczywiście zamierzam zrobić wycenę w dwóch innych miejscach (jedną juz wczoraj wysłałam), a ANitex wydaje mi się generalnie drogi...

Aha, do końca września (zamówienie) do okien Roto dodają roletę gratis, to takie okna:

http://www.allegro.pl/item239101897_okna_roto_735h_74x140_kolnierz_roleta_gratis.html (tylko ten kolor na zdjęciu jest nieprawdziwy, normalnie są grafitowe na zewnątrz, jak wszystkie.

my w aniteksie dostalismy cene 2,68 na brazowa jakies 2 tygodnie temu

a drzwi maja na prawde fajne :)

a ta roleta to roleta wewnetrzna materialowa?? bo my bysmy chcieli markize zewnetrzba, jest duzo tansza od rolety zewnetrznej a chroni przed cieplem

Maja zasypywac reszte dzisiaj, wygladalo ze troche stwardnialo i sie podsuszylo :)

Dowiadywalas sie o ta dachowke w anitexsie ?

Porownywalas ceny schiedla i innego systemu??

Ja tez zagladalam u Ciebie :) wszystko przygotowane na przyjecie stropu :)

Ile kosztowal cie ten strop??

Pozdrawiam

Marta

W piątek dostałam kompletną wycenę z jednej hurtowni (wszystkie elementy pokrycia) dziś z tym jadę po wycenę do dwch innych miejsc.

Ceny Schiedla są porónywalne do pozostałych, akurat a to dostałam cenę do przyjęcia więc dłużej nie szukałam, problem jest z terminami a tu miałam tydzień na realizację;

Cena całości elementów terrivy do mnie to 5500 z transportem, do tego beton (nie wiem ile wejdzie)+ zbrojenia. Jak liczyłam z grubsza to wyjdzie mnie taniej niż monolit, i mniej roboty z szałowaniem.

A, i oglądałam dokładniej Twój projekt - duży dom, mój to przy nim domek letniskowy :D

e tam duzy, jak chodze po tych fundamanetach to sie zastanawiam jak my sie tam pomiescimy :)

a Twoj domek niewiele mniejszy, jakby popatrzec na powierzchnie pomieszczen to roznia sie tylko wielkoscia garazu i tym pomieszczeniem nad garazem

no to nas wyszedl ten strop troche drozej bo 8,5tys same pustaki i belki

No i jak leci ukladanie stropu??

Mam pytanie czy jak geodeta wam tyczyl dzialke do celow mapkowych to nie mowila wam nic ze dzialka jest mniejsza niz powinna??

Bo u nas napomknal cos ze geodeta sie machnial przy tyczeniu i szerokosc powinna byc 22 m a tym czasem poniewaz dzialka ma ksztalt trapezu ten machniety bok ma te 22 m. Teraz nie wiem czy nie sciagac od gminy kasy za zgubione metry no i zmiana aktu notarialnego no i podateg gruntowy inny??

Zaraz mnie chyba cos trafi, okazalo sie ze kopara ktora nam zasypywala scianki fundamantowe naruszyla nam je, sa popekane i jedna sciana przesnieta o 3-4 cm, koparkowy mowi teraz ze to nie jego problem :evil: za malo wsypal do srodka a za duzo na zewnatrz przy zasypywaniu i za blisko podjechal kopara i uszkodzil. Tylko co my teraz mamy robic?? no przeciez szlag czlowieka chce trafic

Pozdrawiam

Marta

Hej! U nas układanie stronu idzie ładnie, dobra pogoda to majster dłużej działa... Ja mam dziś spotkanie z panem od okien, mam już kilka ofert, na razie skłaniam sie do Vidokowi na profilu Veka - jestem mile zaskoczona ceną wszystkich okien, właszcza że mam przeszklenie wykusza i przesuwne drzwi tarasowe szerokości 2,5 m :D

Mnie wymiary działki się zgadzają, mierzyłam je przy grodzeniu...

Kurde, ale macie niewesoło z tymi ściankami fundamentowymi... Moim zdaniem jeśli to ponosi dodatkowe duże koszty związane z naprawą tego (a przecież one musza miec odpowiednią wytrzymałość pod dom!) to powinniście wystąpić do sądu o odszkodowanie od koparkowego - to jest ewidentnie jego wina a nie "nie jego problem" ! Nawet jeśli nie macie na to faktury, wystarczy świadek że to on kopał, a ado tego będzie miał problemy za nieewidencjonowanie przychodów z działalności gospodarczej - a może wystarczył by dla niego taki argument, że to zgłosicie to Urzędu Skarbowego? Za to jest kilka tysięcy zł mandatu i kontrola prowadzonej działalności...

Trzymam kciuki i pisz na czym staneło