Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

Oknoplast Kraków wyszedł mi drożej. Właśnie dostałam wycenę z Irplastu i z Eurocoloru - wciąż Vidok wychodzi najatrakcyjnije, dają dobre rabaty - po 15% na okna i montaż, dodatkowo 4% od całości przy wpłacie całości przy zamówieniu. Jadę do Krakowa obejrzeć te okna, bo bliżej nie mają.

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poradźcie gdzie szukać korzystnych upustów na dachówkę?

Interesuje mnie creaton, mam juz sporo wycen ale nigdzie nie udało mi się uzyskać więcej niż 12% upustu:(

Ponadto podpowiedzcie gdzie najlepiej kupić okna bo po lekturze wątku widzę, że się właśnie przegryzacie przez ten temat:)

Pozdrawiam ciepło!!!

Ps: na szczęście pogoda się poprawiła

hmm okna temat rzeka :)

najpierw pytanie drewniane czy plastiki, potem jakie profile wchodza w gre a potem to juz trzeba szukac przedstawicieli popytac o oferte i porownac ceny, wybrac te najciekawsze i pojechac ogladnac je w rzeczywistosci :)

Hej, ola&tomek, ja jak pisałam, jestem własciwie zdecydowana na Vekę z firmy Vidok, w profilu półokrągłym, jadę w poniedziałek do Krakowa ogladać.

Ja dostałam dobre upusty na dach w firmie z allegro użytkownik kompleks-dach http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3557672, może mają też Creatona, nie wiem, możesz zapytać.

A okna trzeba dac do wyceny w kilku miejscach, ceny bardzo się różnią przy podobnej jakości...

Witam serdecznie sąsiadów, ja również buduję w Rogoźniku przy ulicy Kościuszki ale nie na części gminnej, działka bliżej ulicy Parkowej. Jestem na etapie poszukiwania dachówki, okna mam już wybrane. W przyszłym tygodniu ekipa zaczyna walkę z dachem. Życzę Wam wszystkim powodzenia w budowie i przesyłam pozdrowienia dla przyszłych sąsiadów.

O to to :D

A z innej beczki - właśnie spadła na mnie jak grom z jasnego nieba informacja od majstra że schody nie mogą być betonowe bo nie jest to uwzględnione przy fundmentach i posadzce!!!!!!!! I że muszą być wobec tego drewniane, zgodnie z projektem! Zaraz mnie krew zaleje, rozmawialiśmy o tym na początku, jeszcze chciałam zmieniać z zabiegowych na spocznik...

Ręce mi opadają, planowałam betonowe obłożone gresem z kilku względów :evil: :evil: :evil:

przy fundamentach nie musza byc uwzglednione ale z posadzki powinny byc wypuszczone prety

najlepiej wyciac kawalek posadzki wykopac 0,5 m i tam zalac prety pod schody

no i moze w stropie dorzucic 1 pret do belki na ktorej opieraja sie schody

bo zelbetowe zawsze troche ciezsze niz drewniane

Hej, moj domek to ten z betonu komorkowego zaraz obok domu z bali. Budowany jest wg projektu z Muratora Konkursowy M02. Mam nadzieje ze spotkamy sie na budowie, ja jestem tam prawie codziennie. Milo bedzie sie poznac :D , wymienic doswiadczenia. Obserwuje jak wokolo rosna domki. Ja mam nadzieje na przeprowadzke najpozniej w polowie przyszlego roku. Pozdrawiam sasiadki :D