Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Psiaki z założenia nie miały wstępu na górę, mają dla siebie cały dół i ogród :wink: Po prostu bramka któa miała być na górze schodów będzie musiała być przeniesiona na dół :)

Koszt roboty tych zmian spowodowałby że schody betonowe byłyby droższe niż drewniane (mam stolarza w przystępnej cenie) :evil:

:o :evil: :evil:

Jak byłam na ich stronie, to strona "sieć sprzedaży" była w budowie a jak zadzwoniłam gdzie mogę okna na śląsku zobaczyć to pani uprzejmie powiedziała że na śląsku nie, mnajbliżej w Krakowie :evil: To pojechałam do Krakowa :evil: Chyba że pani myślała że Śląsk to nad morzem :evil:

Ale i tak jestem zadowolona, ostateczna cena jest ok nawet z dojazdem i montażem, już zapłacone :wink:

Okna wstawiamy w listopadzie. Z tego co się dowiedziałam, to jeśli budynek nie "przezimuje" to proeblem może być z glazurą, zwłaszcza pionową. Ja chcę już zimą robić instalacje, spotkałam się już z panem od wod-kan-co, z elektrykiem spotykam się w przyszłym tygodniu. Do marca chcę mieć skończone instalacje, kominek już też zamówiony...

Witaj!!

Widzialam juz pieknie zalany strop u Was.

nietsety u nas znow postoj, nie moga deskowac z desek 25mm tylko 38 i tak je zalatwiaja ze dzis ich nie bylo . Deski moze beda w srode a moze nie. Dostawca stropu nam sie zakopal w piatek :evil:

Tak, strop zalany w ubiegłym tygodniu, dzis już zniknęło deskowanie i ruszyło murowanie ścianek kolankowych, więc wszystko idzie zgodnie z planem. Dlaczego nie mogą używać deski calówki? My cały materiał organizujemy sami, może dzięki temu nie mielismy jeszcze wpadki czasowej z niczym :wink:

Aha, no i majster nam fundamenty kończy ocieplać...

U nas już też dzisiaj było zalewanie-strop+słupki wykusza+schody wewnętrzne+schodki przed wejściem do domu - w sumie 30m3 betinu!!!

Przyznam, że schody zewnetrzne trochę przerosły moje oczekiwania - jakieś dużawe:D

Ale za to mogę już rozwiać Wasze watpliwości wszyscy "Codzienni" co do schodów wewnętrznych - są OK i niczemu nie wadzą.

A tak przy okazji to macie już jakieś pomysły na elewację?

Ja muszę się zdecydować w tym tygodniu na cegłę na kominy i dobrze by było jakby pasowała do całości:) - a tu narazie jeden wielki mętlik w głowie.

Co do podbitki to mogę dać namiary gdzie ją można zamówić bez długaśnych terminów - nam przynajmniej nie robili problemów.

Pozdrawiam

Hej, Ola&Tomek, podeslijcie proszę zdjęcia schodów wejściowych i zewnętrznych na [email protected] - bardzo proszę !

Uspokoiliście mnie z tymi schodami szczerze mówiąc :oops:

A podbitka za ile? My też mamy bez czekania.

Mój plan na elewację - dach i kominy (klinkier) grafit, ściany bardzo jasny piasek, stolarka okienna - ciemny dąb, podmurówka klinkier brąz lub grafit.

Widziałam takie elewacje i podobały mi się 8)

Pozdrawiam!