markoto 25.09.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 kurcze wszystko da sie zmienic niech robia zbrojenie i wycinaja beton a leja w poniedzialek Bo jak te psiury beda chodzic po tych azurowych schodach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 25.09.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Psiaki z założenia nie miały wstępu na górę, mają dla siebie cały dół i ogród Po prostu bramka któa miała być na górze schodów będzie musiała być przeniesiona na dół Koszt roboty tych zmian spowodowałby że schody betonowe byłyby droższe niż drewniane (mam stolarza w przystępnej cenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.09.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Czemu mowisz ze blizej nie ma tych okien z visdoku?? http://www.vidok.pl/index.php?id=siec&q=slaskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.09.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Jak byłam na ich stronie, to strona "sieć sprzedaży" była w budowie a jak zadzwoniłam gdzie mogę okna na śląsku zobaczyć to pani uprzejmie powiedziała że na śląsku nie, mnajbliżej w Krakowie To pojechałam do Krakowa Chyba że pani myślała że Śląsk to nad morzem Ale i tak jestem zadowolona, ostateczna cena jest ok nawet z dojazdem i montażem, już zapłacone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Szybko te okna zamawiacie Nie robicie przerwy zimowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 I czemu szukasz stolarza jak masz jakiegos w przystepnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.09.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Bo mam trochę czasu i szukam różnych ofert, jak ze wszystkim, kiedy mam zapas czasu... Dziwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.09.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Okna wstawiamy w listopadzie. Z tego co się dowiedziałam, to jeśli budynek nie "przezimuje" to proeblem może być z glazurą, zwłaszcza pionową. Ja chcę już zimą robić instalacje, spotkałam się już z panem od wod-kan-co, z elektrykiem spotykam się w przyszłym tygodniu. Do marca chcę mieć skończone instalacje, kominek już też zamówiony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 06.10.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 cześć mam pytanie ile ci weszło betonu na strop? i czy robiłaś ilość belek według projektu, oraz jak grubo nad pustak stropowy dawałaś betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.10.2007 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 15 m3. grubość całego stropu to 29 czyli 8 cm nadbetonu. Belki dopasowane do zmian na górze, czyli pod każdą ścianą wzdłuż belek jest belka podwójna. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 06.10.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 witam dzięki za szybką odpowiedź my mamy powiększony dom od strony wykuszu o 0,8 m i do tego zalewamy za jednym zarazem schody w domu,przed domem dlatego chyba nawet 20 m3 braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.10.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witaj!! Widzialam juz pieknie zalany strop u Was. nietsety u nas znow postoj, nie moga deskowac z desek 25mm tylko 38 i tak je zalatwiaja ze dzis ich nie bylo . Deski moze beda w srode a moze nie. Dostawca stropu nam sie zakopal w piatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 09.10.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tak, strop zalany w ubiegłym tygodniu, dzis już zniknęło deskowanie i ruszyło murowanie ścianek kolankowych, więc wszystko idzie zgodnie z planem. Dlaczego nie mogą używać deski calówki? My cały materiał organizujemy sami, może dzięki temu nie mielismy jeszcze wpadki czasowej z niczym Aha, no i majster nam fundamenty kończy ocieplać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.10.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 My teoretycznie tez ale jak widac czasami oni proponuja cos i nie wychodzi to najlepiej to ich zalatwianie. Znajac zycie mieli cos do dokonczenia na innej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 09.10.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Tiaaa, to nie fair jeśli nie mówią że robia inną robotę Mój majster też juz robi gdzie indziej, ale przynajmniej mówi jasno kiedy go nie będzie bo robi tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.10.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Teraz wiemy ale jak sie z nimi umawialismy na robote to nie wiedzielismy. W dodatku mieli zaczac w czerwcu a nie sierpniu teraz bym sie nie martwila ze nie zdarza, ze lataja na inne budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 09.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 U nas już też dzisiaj było zalewanie-strop+słupki wykusza+schody wewnętrzne+schodki przed wejściem do domu - w sumie 30m3 betinu!!!Przyznam, że schody zewnetrzne trochę przerosły moje oczekiwania - jakieś dużawe:DAle za to mogę już rozwiać Wasze watpliwości wszyscy "Codzienni" co do schodów wewnętrznych - są OK i niczemu nie wadzą.A tak przy okazji to macie już jakieś pomysły na elewację?Ja muszę się zdecydować w tym tygodniu na cegłę na kominy i dobrze by było jakby pasowała do całości:) - a tu narazie jeden wielki mętlik w głowie.Co do podbitki to mogę dać namiary gdzie ją można zamówić bez długaśnych terminów - nam przynajmniej nie robili problemów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 10.10.2007 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Hej, Ola&Tomek, podeslijcie proszę zdjęcia schodów wejściowych i zewnętrznych na [email protected] - bardzo proszę ! Uspokoiliście mnie z tymi schodami szczerze mówiąc A podbitka za ile? My też mamy bez czekania. Mój plan na elewację - dach i kominy (klinkier) grafit, ściany bardzo jasny piasek, stolarka okienna - ciemny dąb, podmurówka klinkier brąz lub grafit. Widziałam takie elewacje i podobały mi się Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 11.10.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Maila wysłałam wczoraj, mam nadzieję, że doszedł.Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.10.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Niestety nie doszedł Mail powinien działać... Spróbuj proszę przesłać tego samego maila na [email protected] Mam nadzieję że teraz dojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts