olatomek 11.10.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Poszło:) Jakby nadal był problem to daj znać, będziemy dalej próbować.Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 12.10.2007 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Super, doszły oba Dziękuję! Odpisałam na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 14.10.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 witam Was.dzisiaj, przy rodzinnej naradzie pojawił się kolejny problem budowlany. cały czas miałem nadzieje że docieplę jeszcze w tym roku ściny styropianem (po wcześniejszym założeniu okien), i przez zimę będzie można dłubać w środku instalacje wod-kan, gazowe i elektrykę...a tu chyba będzie dłuższa przerwa. padła teoria że ściany (solbet-siporex 24) mogą być mokre i jak zamknę budowę to zrobię termos i ściany nie wysuszą się a to znowu da mi grzyba ;( nie ukrywam że chciałbym mieć dom zamknięty, ale też chcę mieć pewność że nie przyniesie mi to strat później...jeżeli macie jakieś sugestie to byłbym wdzięczny. jeżeli budowaliście albo budujecie w podobnym terminie to podzielcie się opiniami. pozdr.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.10.2007 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ) Odpowiedziałam w Waszych komentarzach - my zamykamy w tym roku oknami i robimy instalacje grzejąc w środku kozą, ocieplenie i otynkowanie dopiero na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.10.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 No u Was robota pelna para Kurcze chcialabym miec tak wszytsko dograne jak u Ciebie podziwiam ja nawet okien nie mam jeszce wybranych O instalatorach nawet nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.10.2007 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Staram się dogrywać wszystko wcześnie, ale i tak nie unikłam wpadki - wczoraj dostałam tel z budowy że więźba za krótka Przyjechałam, zainwentaryzowałam co mamy, pojechałam do trataku i okazało się że pani przepisując zamówienie napisała 17 szt po 2,5 m zamiast po 7,5 I tych długich właśnie brakowało... Dziś ma już dojechać wszystko co brakowło, a mogło już rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 to jeden dzien wiec dalej wszytsko z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.10.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Tiaaa, ale i tak nie lubię takich niespodzianek Wczoaj byliśmy u sąsiada (od stali) i trochę mu pozazdrościliśmy stanu - instalacje ułożone, styropian na podłogach, przygotowane do zalania i tynkowania... Bardzo mi się śpieszy do swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.10.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 tylko kurcze ciagle nie ma jak dojechac do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 26.10.2007 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 No to fakt - my mamy wysypany jakiś żużel i jest ok ale po wejściu do Roberta (parkując pod jego domem) miałam błoto do kostek Co z tym wójtem zrobić żeby w drogę zainwestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 02.11.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Dawno nic nie piszesz Doroto, wszystko w porządku u Was na budowie?Do nas dopiero jutro przywożą więźbę, więc w poniedziałek ruszmy z dachem (chyba że pogoda nam pokrzyżuje plany).Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie okien, ile Cię wyniosły okna z Vidoku na cały domek?Ja mam narazie wycenę drewnianych - 21 000 zł (Wiktorczyk z Czarkowa i tyleż samo Okno Flak z Radzionkowa).Napisz koniecznie co u Was.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 02.11.2007 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Hej! Właśnie dziś pisałam w dzienniku, zajrzyj tam U nas stoją wszystkie krokwie, kalenica, dziś stanęły jętki - więcej w dzienniku, chcę jeszcze dziś wrzucić zdjęcia. Koszt okien z rabatem obowiązującym do końca września - z montażem, brutto, dwustronna okleina - 12 030 z drzwiami tarasowymi przesuwnymi, szerokości 240 pozdrówka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolphin 03.11.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 witam!to się ruszyło na dobre u Ciebie,super! u mnie okna wyniosły 14.000 + rolety z silnikami 7500.... ;( cały czas mam dylemat z tym ogrzewaniem, bo u moich znajomych ten koszt nie przeskoczył więcej niż 30.000 zł a mają większe domy...będę szukał jeszcze w Buderusie. p.s wszyscy kończyli budowy w tym roku.wstaw szybko foty bo jestem ciekawy jak tam kolejny "codzienny" rośnie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 06.11.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 witam:) mam pytanie co do belek w wypisie na więźbe, chodzi mi o belki B2 12*25 cm i B1 2 sztuki 6*25 cm. czy kupowaliście je i czy będą montowane i jak bo z projektu nie mogę wywnioskować. jak są już u was zamontowane to prosił bym o jakieś zdjęcia tych cudactw na dzienniku. dodam że w projekcie są one przewidziane nad wejściem do domu. pozdrowienia i nie martwcie się pogodą bo i tak już jesteście daleko, nasza więźba leży jeszcze w salonie w 2/3 oszlifowana reszta jutro i dopiero od przyszłego tygodnia ma wędrować na dach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 07.11.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Belki mam kupione, ale szczerze mówiąc właśnie się z cieślami zastanawiamy jak to ma być Mam zrobiony cały dach, od dziś mają stawiać zadaszenie tarasu (osobne krokwie, słupy i belka wzdłuż całego dachu), bo tam nie mamy wątpliwości. Na koniec zostawiają sobie ten daszek z przodu Dzięki za słowa pocieszenia, ale martwi mnie nieobecność murarza, bo cieśle nie mogą foliować bez zakończonych szczytów A z czego stawiacie kominy? My Schiedla, i tu mam dylemat, czy robić pełną wysokość i tylko okładać płytka klinkierową, czy od dachu robić pełną cegłą klinkierową... To rozwiązanie droższe bo jedna cegła to 5,70 a kominy sa trzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 07.11.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 witam:) ten jeden komin to wentylacyjny z łazienki na dole ja go zastępuje dachówką wentylacyjną z kominkiem i w ten sposób 1 problem z głowy a pozostałe dwa od poziomu dachu w cegle klinkierowej, trochę drogo ale czemu aż 5,7 można dobre i trochę tańsze cegły kupić a my mamy kominy Leiera a o te belki to właśnie o zadaszenie ganku chodziło ciekaw jestem jak to rozwiążecie bo my będziemy o tyle mądrzejsi bo będziemy dach robić trochę po was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 08.11.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja rezygnuję z jednego przewodu wentylacyjnego - tego przy kominku, który idzie od poddasza - zastępuję go rurą spiro. O cegłę pytałam tylko w jednym składzie na razie z ciekawości - oczywiście zanim kupię poszukam jescze Mnie wczoraj cieśle postawili konstrukcję zadaszenia tarasu - belkę, 4 słupy i zastrzały - dziś dojdą krowie już mi się podoba Potem się biorą za przód, ciekawa jestem co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ThoM 10.11.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Witam Od pewnego czasu skrupulatnie przyglądamy sie Waszej budowie, gdyż z żoną zamierzamy stawiać właśnie takie C117a - działka juz jest, tym bardziej coraz więcej pytań i niepewności. Z góry chciałbym prosić o notowanie wydatków i w przybliżeniu podanie kosztów poszczególnych prac dla:- stanu zerowego- stanu surowego otwartego (bez dachu)- konstrukcji dachu + pokrycia- okna- instalacje (c.o. elektr., wodoc.) Wszyscy którzy oglądają wasz dzennik na pewno skorzystają takiego kosztorysu. I mam jeszcze jedną wielką prośbę, ale to może pytanie na priva. Proszę o kontakt. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 10.11.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Niestety nie jestem skrupulatna i nie notowałam dokładnie wydatków na każdym etapie... Wiem tyle: sso z dachem będzie kosztował ok 145 tys w tym dach: robocizna ok 15 tys ( wersji podstawowej kosztowałby 11 tys ale robimy duże zadaszenie tarasu - jutro wrzucę zdjęcia konstrukcji - cała połać dachu od ogrodu jest przedłużana o 3,5 m dachówka Braas 235 m + wykończenie (gąsiory, kominki) - 14 500 okna dachowe Roto 4x 1280 (jedno likwidujemy) więźba 7100 w tym 3 kominy systemowe Schiedla za 6500 do tego (mamy już zapłacone ale nie liczę tego w tych 145 tys) okna 12 100 z montażem i z oknem tarasowym przesuwnym 2100x2400 ssz będzie więc kosztował jakieś 165 tys (z bramą Normstahl, chyba że wybierzemy tańszą) instalacje mamy już umówione: wod-kan-gaz 26000 z piecem De dietrich kondensat + zasobnik 100l z podtynkowym stelażem Grohe i miską podwieszaną (w tej cenie) elektryk - robota 3500całość z alarmem, domofonem, tv sat internet itp + materiał około 5000-6000 jak chcecie priv to trzeba kliknąć na PW pod każdym moim postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Dorotko czy moglabys mi dac namiary na twoich instalatorow i elektryka?? Bo nas zjakos nie chce nam wycenic tzn nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts