dolphin 12.11.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witaj Newife! trochę z innej beczki, byłem w niedziele na wystawie psów w Poznaniu i oglądałem sobie Nowofundlandy...piękne pieski i na pewno duże . też szukamy pieska dla siebie na nowy domek i narazie stanęło na na trzech rasach: Jack Russel Terrier, Owczarek Niemiecki (moje największe marzenie), no i stanie chyba na Labradorze, ze względu na dzidzię. u mnie na budowie kończą dachówkę układać i wykopali już fundamenty pod taras. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.11.2007 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Ja na wystawie poznańskiej nie byłam w tym roku, w niedzielę jadę do Kielc ON jest super rasą, ale wymaga zdecydowania w prowadzeniu - wychowanie zostawione "samemu sobie" może się kończyć dominacją ONa nad ludzkim stadem. Jeśli nie masz wystarczająco dużo czasu dla psa (szkolenia go od szczeniaka), zdeydowanie polecam labka. Super psychika i trudno ją "zepsuć" złym wychowaniem. Tak dla porządku - mówię o psach z rodowodem, czyli potwierdzonym pochodzeniem - w przypadku psów "po rodowodowych rodzicach" czyli bez rodowodu, nigdy nie ma pewności co z psa wyrośnie nie tylko fizycznie ale i psychicznie... Sorry za wywód kynologiczny ale to moja pasja U mnie chłopaki walczą z gankiem (ale on duży wyszedł ) i jeszcze w tym tyg foliowanie i początek dachówki. Wciąż czekam aż murarz zjawi się i skończy szczyty - wówczas w przyszłym tyg montuje okna. Bardzo mnie interesuje jak wyglądają Twoje fundamenty pod taras, wrzuć proszę jakieś zdjęcia, ja z tym czekam na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.11.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 witam widzę że na wykonanie ganku użyli cieśle jednej belki powyżej słupów drewnianych. A w projekcie są 3 belki z czegodwie 6*25 i jedna 12*25 mam więc pytanie czy ta nad słupami u was to ta potężniejsza, bo ze zdjęcia tego nie potyrafię odczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 15.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 jeszcze raz ja możesz nam wysłać na priv namiary na instalatorów wod-kan-co jeżeli masz jakichś z polecenia bo choć instalacje w przyszłym roku to warto było by mieć wyceny od kilku fachowców i jeszcze jakiegoś elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.11.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witajcie! Ta belka to 12*25 zlicowana do frontu. Mam dobrych fachowców od wod-kan-co i prądu, obaj robią już któryś dom na naszym osiedlu i my też jesteśmy z nimi umówieni. Ceny bardzo rozsądne. Info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 17.11.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Dziękujemy za namiary do wykonawców instalacji:)Zadaszenie tarasu baaardzo mi się podoba, zapowiada się ciekawie - już się nie mogę doczekać jak będzie to wyglądało finalnie!Podobno od poniedziałku ma się ocieplić i całe szczęście bo jeszcze jeden "Codzienny" czeka na swój daszek:)Już teraz widać, że nasze trzy "codzienne" - mimo, że tego samego projektu, będą się od siebie znacznie różnić.Najbardziej zbliżony do oryginału będzie domek Dolphinów - chociażby poprzez zachowanie czerwonego koloru dachówki:) Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 17.11.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Tak, oni chyba nic w projekcie nie zmieniali Cieszę się że Wam się nasz daszek podoba, my ten pomysł ściągnęliśmy od naszych znajomych - identyczne wymiary, żeby był ten sam efekt ) Super sprawa jeśli chce się spędzać dużo czssu na tarasie, a by mamy w planie włąśnie tam głównie prowadzić życie towarzyskie ) Salon nie jest zbyt duży, dlatego wstawiam takie wielkie okno tarasowe W założeniu zadaszony taras ma być przedłużeniem salonu... Na razie mamy problemy z wykonawcą Ale nie chce mi się o tym pisać, mam nadzieję że się dobrze skończy pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 18.11.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witam z tego względu iż właśnie salon nie jest zbyt duży powiększyliśmy cały dom od strony wykuszu o 0,8m tyle co rozstaw krokwi żeby nie było problemu z dachem. poprostu wyszła jedna para krokwi więcej i w ten sposób jest większa także łazienka na górze i pokój z balkonem tak naprawdę niewielka zmiana a bardzo dużo korzyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirakrzys 06.12.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Witam. No pięknie wam rosnie ta budowa. A i okolica ładna zwłaszcza w tym sniegu. My już z zzewnątrz skończyliśmy i teraz ślamazarnie, ale do przodu. Postawiliśmy ścianki działowe na górze. Schodów dalej nie mamy, wiem tylko że zabudujemy trochę dziurę i że będa na konstrukcji metalowej bo taniej. Pod schodami będzie szafa, też zabudowana. A i mam prąd , znaczy światło w domu. ,Na razie na drucie ale w przyszłym tygodniu będzie się robiła oinstalacja, na styczen zamówiona inst. wodno - ściekowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 06.12.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Dzięki, mirakrzys. My mamy chwilę nerwówki przez brak murarzy, ale jest na prostej - jutro przyjeżdżają z Krakowa okna! My też mamy światło w kazdym pomieszczeniu, ale z konieczności - pracujemy tam wieczorami, a teraz o 16 już ciemno... Generalnie - do przodu! Dach się kryje, nie mam aktualnych zdjęć, muszę zrobić i wstawić, pewnie już z oknami Pozdrawiam Codziennych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 11.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Coś mi się pomyliło i zamieściłam wiadomośc dla Ciebie gdzie indziej ale już przeklejam:)Mam nadzieję, że udało Wam się sfinalizować Wasze prace jako "Bobów Budowniczych":) Niestety u nas też się nie obyło bez pracy własnej, mimo tego że ma się ekipę to zawsze jest co robić na budowie. My z kolei sami przybijalismy podbitkę, bo nie umawialiśmy się na jej ułożenie z naszą ekipą.U nas ekipa już prawie zakończyła prace, w ubiegłym tygodniu skończyli dach. Zostały do dokończenia scianki działowe ale jeszcze nie zdecydowalismy się dokładnie jak je chcemy, bo i tu bez zmian sie nie obejdzie.Poza tym deska nad gankiem i nad szczytem do pomalowania. Póki co jestesmy z projektu bardzo zadowoleni i nie żałujemy ani trochę, że się na niego zdecydowaliśmy. Panu Biryłło chylę czoła! (i wybaczam pewne drobne niedociągnięcia).Okna macie w fajnym kolorze, pasują do reszty stolarki.Pozdrawiam Was serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 11.12.2007 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Dzięki za miłe słowa Szkoda że nie umieszczacie zdjęć swojego domku Ja tez jestem jak na rzie bardzo zadowolona z wybranego projektu - ganek jest imonujący, nie spodziewałam się że będzie taki duuuży My właśnie zaczynamy ścianki działowe (znaczy zaczyna dziś Arek), z nowych zmian to powiększam trochę dolną łazienkę - będzie miała 180x190 i to juz jest rozsądna wielkość dla kabiny 90, kompaktu i umywalki. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 11.12.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 No cóż, do dnia dzisiejszego nie założylismy dziennika ale może teraz w zimie jak będzie trochę więcej czasu to się zmobilizujemy i go założymy. Póki co fotki można pooglądać na fotosiku: http://www.chmieliki.fotosik.pl/ Wprawdzie najbardziej aktualnych jeszcze nie ma ale mamy dosyć daleko na budowę (około 40 km) więc w ciągu tygodnia nie zawsze jest czas tam zajechać, zwłaszcza teraz jak szybko robi się ciemno i nie ma jak zrobić zdjęć Teraz robimy sobie przerwę zimową, następnym etapem będzie montaż okien . Chcemy skorzystać z promocji zimowych, których teraz udziela wielu producentów okien - okna trzeba zamówić jeszcze w grudniu a montaż będzie około lutego-marca. Trzymamy za Was kciuki i będziemy na bieżąco śledzić Wasze prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 14.12.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 W końcu się zmobilizowałam i założyłam dziennik, teraz nam się będzie łatwiej wymieniać doswiadczeniami:)A tak przy okazji, masz może jakieś namiary na rolety zewnetrzne?Na okna się już zdecydowalismy ale mają niekorzystną ofertę na rolety.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 15.12.2007 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Już tam zawitałam Nie mam namiaru na rolety bo ich nie zakładam U nas panowie wczoraj wstawili pierwsze okno dachowe, dziś będą walczyć dalej, musze zdążyć przed zmrokiem zrobić zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 16.12.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witam:)Specjalnie dla Was zrobilismy dzisiaj więcej zdjęc schodów, jak chcecie to podajcie maila na którego je wysłać. Co do wiatrołapu to nieźle żeśmy dzisiaj nad nim debatowali. Prawdopodobnie wiatrołap od górnego biegu będzie przedzielony ściankami z kartongipsu, a pod schodami będzie garderoba (stojąc tyłem do drzwi łazienki i patrząc przodem na schody, będą tam takie dwie pionowe ścianki wydzielające szafę). Trochę to trudno opisać, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.Niezły zakręt z tym wiatrołapem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.12.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Hmmm nie wiem jak to ma wyglądać A o zdjątka proszę na [email protected] Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.01.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!! Dorota jestem zaskoczona postepem robot u was. U nas jak widac zastoj totalny, musielismy zrezygnowac z okien drewnianych bo trzeba na nie czekac 3 miesiace a pewnie dopiero w marcu nam skoncza robic sciany wiec na razie nie ma co mierzyc.Chetnie zobaczylabym wasze okna z bliska bo cos podobnego bym chciala tzn kolor. Czy ten eleketryk co mial byc u was to juz cos robil?? Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 09.01.2008 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 My niestety walczymy ze ściankami działowymi, więc elektryk jeszcze nie mógł wejść. A zobaczyć okna możesz w każdej chwili z zewnątrz - brama jest zamknięta tylko "na patyk" - możesz wejść i obejrzeć. Jeśli chcesz zobaczyć też od środka, to też możemy się jakoś uówi ć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.01.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jesli bedziemy w Rogozniku to chetnie skorzystam z zaproszenia i podejde zobaczyc z bliska te okna Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts