Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu Nowofundlandów

Newfie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 493
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam po przerwie:)

U nas prace wstrzymane do marca, do montazu okien a potem startujemy z instalacjami. Jesteśmy też umówieni na wycenę z wykonawcami, na których namiary Ty nam podałaś.

Ścianki działowe już mamy zrobione, pokoje są naprawdę duże, z czego się cieszę.

Jedyne co mnie teraz zastanawia to okno w kuchni, bo jak się zrobi wylewki, ogrzewanie podłogowe itp to do blatu kuchni pod oknem zostanie chyba niewiele ponad 80 cm i to moim zdaniem ciut za nisko:( A okna juz zamówione i nie da się tego raczej zmienić...

Napisz co o tym myślisz?

Pozdrawiam

Hej, u mnie nie ma tego problemu ponieważ zmieniałam wymiary okien i ich wysokość - po wylewkach okno w kuchni (wymiary 120*180) będzie na wysokości ok 105 cm, czyli spokonie wejdzie blat i nawet stojąca bateria jeśli tam mi się wymyśli :)

Ja w końcu z łazienki nie wycięłam garbeoby dla sypialni, zostawiłam dużą łazienkę i pralnię (wchodzi się z łazienki) o szer 160 cm - fajne pomieszczenie się zrobiło (na projekcie to ta garderoba przy schodach).

Zmniejszyłam trochę pokój środkowy na rzecz sypialni i szafy wnękowej w niej. Garberoba narożna będzie wspólna dla dwóch pokojów (dwa wejścia) i trochę powiększona kosztem pokoju nad garażem (ściana w pokoju jest zaraz obok okna szczytowego).

Pozdrawiam!

Newfie musze Cie pocieszyc ze mi sprawa oswietlenia tez spedza sen z oka za diabla nie wiem jak je rozwiazac. Chyba zrobie jakies jedno swiatlo gorne zeby ewentualnie doswietllic pokoj ale raczej pojde w lampy stojace :)

Mam pytanie czy elekryk wycenial ci calosc, czy podawal ceny za punkty??

Czy jutro bedzie na dzialce kolo 12:00-13:00??

Elektryk wyceniał całość prac, jutro zaczyna rozkładać kabelki, gość jest fajny bo doradził mi dziś kilka rozwiązań :) Jeśli pytasz o niego to powinien jutro w tych godzinach byc u nas.

Przegryzłam się przez tenat światła w salonie i już chyba wiem... Ale mam jeszcze chwilkę czas na decyzje :)

Fajnie że u Was też już ruszyło!

• 2 weeks później...
Stopnie schodów żeby mogły być dwubiegowe ze spocznikiem musiałyby być wysokie na 19,5 cm a maksymalna wygodna wysokość to 18 :evil: Dlatego będa zabiegowe. Normstahla zamówiłam w Bramoncie w Czeladzi, przyjeżdża już w poniedziałek bo jakiegoś przyspieszenia dostali :D Razem z tym montaz drzwi wejściowych...

Markoto, niestety większość teorii mówi że powinny się mieścić między 15 a 18 i muszę powiedzieć że przez ostatnie dni mierzyłam wszystkie schody jakie napotkałam :D I niestety potwiedza to teorię że 18 to max, a najwygodniejsze wydały mi się 16 :oops: Więc zabieg jednak musi być :-?

Neti, dziękuję za miłe słowa :D Domek miał być prosty i funkcjonalny, na razie wydaje mi się spełni moje założenia :wink: A nasze psiaki to nasza największa radość - 2 x 60 kg futrzanego psiego szczęścia :D

Pozdrawiam Wszystkich zaglądających do Domu Nowofundlandów :wink: