Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No śliczne,jaki to producent i ile kosztowały? :)

Są to drzwi Urzędowskiego. Dokładniej jest to zmodyfikowany model DZ 406.

Dokładniej to zmieniony jest kształt przeszkleń. Jak nam powiedziano w salonie Urzędowskiego, kwadratowy kształt przeszkleń był we wcześniejszym modelu, ale zmieniono na zaokrąglony :evil: i teraz możliwe było zrobienie tylko na zamówienie. Żonie niestety spodobały się dokładnie takie, a faktury wolę więcej nie oglądać :) Nie chcę się denerwować, bo tanio nie było... :evil:

Ale wzięliśmy "pełen wypas" zarówno jeśli chodzi o rodzaj przeszklenia jak i próg, rodzaj zamków itp.

Naświetle jest nieotwieralne, kolor D1.

pzdr

Wookasch

misiowa napisała:

A mi się marzą takie, w starym stylu. Znalazłam gdzieś w internecie, nie wiem gdzie , zapisałam tylko zdjęcie. Aktualnie wycenia mi je stolarz, już sie boję...

Mnóstwo tego typu drzwi widziałam w starych domach na Dolnym Śląsku, choć najczęściej były szersze i dwuskrzydłowe.

Sylwia

http://img405.imageshack.us/img405/7521/drzwizewnetrzne1ut2.jpg

te drzwi są super.

Gdzie je można kupić?

Dowiedziałaś się może czegoś?

Daj znać.

Zamówiłam drzwi u stolarza - robią się. Będą zrobione pod koniec września, ale wstawimy je pewnie dopiero w październiku - muszą nam wymurować cegły na elewacji bo ościeżnica obejmuje cały nasz grubaśny mur trójwarstwowy. Mam nadzieję, że efekt będzie przyzwoity.

A te drzwi od Kowalskich bardzo ciekawe, tylko cena też może być ciekawa...

A ja mam pytanie dotyczące malowania drzwi. Czy ktoś malował drzwi stalowe? Kto taką usługę wykonuje? Jakie mogą byc koszty takiej usługi? Jak wybrać drzwi, które można pomalować? Czy każde stalowe drzwi można pomalować?

No nie mogę znaleść drzwi w kolorze aluminium stalowych :( Tzn. znalazłam ale za...12tys :lol: