Monika_A 08.02.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam!Drzwi niekórych zaraz bym wstawiła tak mi się podobają. Kwestia pozostaje tylko taka jak drzwi sprawują się po latach użytkowania? Jakieś reklamacje? Jestem na etapie wyboru drzwi wejściowych więc będę wdzieczna za jakiej opinie. Może nawet ktos podsunie jakąś firmę z okolic Bydgoszcz-Toruń, która ma solidne drzwi (przedział cenowy 4-5 tys.). Jak na razie oko zawiesiłam na drzwiach z Urzędowskiego i CALa.Dzięki z góry za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 11.02.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Doczekałem się w końcu drzwi, więc się chwalę: http://img215.imageshack.us/img215/9175/p2116199.jpg http://img205.imageshack.us/img205/4422/p2116193.jpg Drzwi z red-meranti, ocieplane, grubość skrzydła 68 mm. Wykonane przez lokalny zakład stolarski. Kosztowały 3100 zł brutto z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.02.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 3100 to... nie mało, ale i nie (za)dużo. Jedna uwaga: masz zawiasy "kołkowe" które podstawową śrubę regulacyjną mają od strony glifu(ściany). Jak będziesz je okładał styropianem nie wchodź głęboko na ościeżnicę - zostaw co najmniej 1-1,5 cm luzu od zawiasu. Podobnie na górze -w przypadku próby zdjęcie skrzydła potrzeba będzie ok 2 cm luzu nad skrzydłem - a czasem zdarza się że tego nie ma i.. jest duży problem z regulacją. Aha, takie zawiasy ma 75% drzwi, ale że u Ciebie je widać wyraźnie.. to tak mi się przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 11.02.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 3100 to... nie mało, ale i nie (za)dużo. Jedna uwaga: masz zawiasy "kołkowe" które podstawową śrubę regulacyjną mają od strony glifu(ściany). Jak będziesz je okładał styropianem nie wchodź głęboko na ościeżnicę - zostaw co najmniej 1-1,5 cm luzu od zawiasu. Podobnie na górze -w przypadku próby zdjęcie skrzydła potrzeba będzie ok 2 cm luzu nad skrzydłem - a czasem zdarza się że tego nie ma i.. jest duży problem z regulacją. Aha, takie zawiasy ma 75% drzwi, ale że u Ciebie je widać wyraźnie.. to tak mi się przypomniało No nie mało. Ale biorąc pod uwagę produkty "markowe" (Derpal, Węgrzyn, CAL) to w tej cenie mogłem mieć co najwyżej drzwi z sosny, albo jeśli z meranti, to bez szybki. Na AFB, które mi się najbardziej podobały nie było mnie stać (prosty wzór - 4600 zł). Dodam, że drzwi mają zamek listwowy hakowy Winkhaus z czterema punktami mocowania, listwę antywyważeniową po stronie zawiasów, wkładki (ISEO i Gerda), klamkę i szyldy, uszczelki w skrzydle i ościeżnicy - wszystko w tej cenie. Dodatkowo zostały zrobione na wymiar pod mój otwór, bo był niestendardowy. Dzięki wielkie za uwagę z zawiasami. Zastosuje się, bo oczywiście dobrze by było, żeby w razie czego dało się drzwi podregulować, albo zdjąć skrzydło. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.02.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No dobrze, zamek listwowy to mój ulubiony temat i trochę broni tej ceny Nie mam zamiaru krytykować czy wytykać z zazdrości. Jedyne co rzuca się w oczy jako "nie takie" to klamka. Raczej nie jest przeznaczona do drzwi zewnętrznych - widać że ma śrubki od "strony agresji". A dlaczego to może być ważne? Było kiedyś w temacie "jakie drzwi zewnętrzne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 18.02.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dzięki za info o tej klamce. O tym nie pomyślałem, że te śrubki z zewnątrz to może być problem. A cena? Cóż - może i przepłaciłem. Z tych opcji, które miałem do wyboru ta cena była najbardziej atrakcyjna. I tyle. Może źle szukałem ale już i tak jest zamówione i zapłacone, więc nie będę się chlastał z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.02.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Dzięki za info o tej klamce. O tym nie pomyślałem, że te śrubki z zewnątrz to może być problem. A cena? Cóż - może i przepłaciłem. Z tych opcji, które miałem do wyboru ta cena była najbardziej atrakcyjna. I tyle. Może źle szukałem ale już i tak jest zamówione i zapłacone, więc nie będę się chlastał z tego powodu. Nie nie nie. Nie twierdzę ze przepłaciłeś. Absolutnie. Chociaż zawsze sie znajdzie ktoś, kto powie, że zrobi coś podobnego taniej. Klamka... hmm, pod kątem antywłamaniowym warto mieć lepszą - ale z drugiej strony jak ktoś zada sobie trochę trudu by odkręcić tą, którą masz to i pokona inne, lepsze zabezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 19.02.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki za info o tej klamce. O tym nie pomyślałem, że te śrubki z zewnątrz to może być problem. A cena? Cóż - może i przepłaciłem. Z tych opcji, które miałem do wyboru ta cena była najbardziej atrakcyjna. I tyle. Może źle szukałem ale już i tak jest zamówione i zapłacone, więc nie będę się chlastał z tego powodu. Nie nie nie. Nie twierdzę ze przepłaciłeś. Absolutnie. Chociaż zawsze sie znajdzie ktoś, kto powie, że zrobi coś podobnego taniej. Klamka... hmm, pod kątem antywłamaniowym warto mieć lepszą - ale z drugiej strony jak ktoś zada sobie trochę trudu by odkręcić tą, którą masz to i pokona inne, lepsze zabezpieczenia Zastanawia mnie sens instalowania w domu jakichś super drzwi antywłamaniowych. Przecież niemal zawsze łatwiej sforsować drzwi balkonowe albo okno dachowe... Podstawa to system alarmowy. Na marginesie słyszałem już o włamaniach poprzez: - wycięcie ściany z betonu komórkowego - wejście do super zabezpieczonego domu poprzez zdjęcie kilku dachówek i przekopanie się przez wełnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 20.02.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Przymierzam się do zakupu drzwi, potrzebuję w kolorze antracyt, przymierzam się do Hormann jak na zdjęciu, co o nich sądzicie, może ma ktoś takie?? Aktualnie są one w promocji kosztują ok 4tyś, jak myślicie są warte ftp://mirkapki:[email protected]/922353921_2%5B1%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonka i tomaniu 21.02.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Są piękne .... widziałem na własne oczy, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 21.02.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Są piękne .... widziałem na własne oczy, polecam oj dziękuję, ja niestety nie mama takiej możliwości zobacenia ich na żywo więc ztąd moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 22.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Drzwi prezentują się bardzo dobrze, jednak umiejscowienie zamka daje dużo do życzenia. Jest on osadzony za blisko "poręczy" i jeśli masz nie jeden, a pęk kluczy, to dość trudno jest sobie z nim poradzić. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia, jednak użytkowałam takie drzwi przez jakiś czas i baaaardzo mnie to wkurzało. Zwłaszcza, kiedy miałam zajętą jedną rękę np. torba z zakupami. Najlepiej przed zakupem sprawdzić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma.ska 25.02.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam, Ja mam drzwi firmy CAL model chyba 235 zdjęcia w albumiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 01.03.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 A my zamowilismy takie http://www.domilas.com.pl/products/door/out/tn/tn_dzn_10.jpg Na drewnie meranti kolor jasny orzech bo taki nabradziej pasuje do okien - jasny dab hehehhe..\ Ślubny zobowiązał sie na pismie do czyszczenia luster weneckich hahahah zobaczymy. Montaz za 3-4 tyfonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.03.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ślubny zobowiązał sie na pismie do czyszczenia luster weneckich hahahah zobaczymy. czy to był odpowiedni paragraf w umowie małżeńskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia1719502664 01.03.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Cenę drzwi ze zdjęcia juz znam Jak trochę ochłonę, to zaczynam oszczędzać. Chyba, ze zimny prysznic pomoże... podzielisz sie informacją ? zaspokój moja ciekawość plisssssssssss i moją także drzwi ze zdjęcia kosztowały 25 tys. Są bardzo duze - 2,49 wysokości, wnęka 2,5 m. Ta firma zrobiła tez mniejsze za 12 tys. Ło matko A tak mi się podobają.. Ale..od czego stolarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 01.03.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ślubny zobowiązał sie na pismie do czyszczenia luster weneckich hahahah zobaczymy. czy to był odpowiedni paragraf w umowie małżeńskiej? hahahahaha tak ta.. przysiega brzmiala.. i slubuje Ci... czyścić szyby w drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.03.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 W temacie jest by chwalić się "SWOIMI" drzwiami zewnętrznymi.. ale że ja nie mam czym, to wkleję fotkę drzwi które mi się podobają: http://www.alterdom.pl/userfiles/file/430%20P1100934.jpg Może podobają mi się nie tyle drzwi, co ich otoczenie. I to zdjęcie jest najlepszym przykładem, że z najprostszych drzwi można zrobić coś atrakcyjnego, tylko trzeba w to włożyć trochę serca i pracy Ps. Nie pytajcie mnie kto je robił i ile kosztowały - nie wiem. Fotka jest dla tych co szukają natchnienia Ps. II - po pięciu latach nauczyłem sie wklejac fotki i nie moge się tym nacieszyć PS III - Dla doszukujących się kryptoreklamy przeprosiny za to logo - nie powinno go tam być - a dla tych którym się podoba polecam inne fotki w podobnej tonacji na stronie www Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
necia27 01.03.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ja mam coś takiego.Stalowe antywłamaniowe z dwoma zamkami z płytą mdf w okleinie.Cena 3000 brutto z montażem.Narzie drzwi super, fachowy montaż.http://img717.imageshack.us/img717/9984/drzwi0105.jpg[/img] Firma http://www.walmarkpolska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafi_ga 01.03.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a my dalej myślimy czy wybrać drzwi drewniane czy z PCV a tak chciałbym juz się jakimis pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts