Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę?
anjap piękne czy one są białe, pięknie wyglądają

dlaczego ja sobie nie zrobiłam ralu i naświetla:bash:

białe :) brama garazowa też biała. Reszta stolarki antracytowa - ciekawe jak będzie to wszystko wyglądało jak elewację pomalujemy ( na biało)

• 3 weeks później...
??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę?

Bardzo proszę o pomoc w doborze drzwi. Mam okna Oknoplastu w kolorze orzech, bramę orzech(troszeńkę chyba jaśniejsza od drzwi) i problem z doborem okien. Po dokonaniu analizy wybrałam CAL, jak zobaczyłam kolory to nie pasuje, są bardzo ciemne-kolor stary dąb na dębie. Lepiej wg mnie kolorystycznie pasje STOLPAW .Opinie o Stolpaw są różne i wg mnie lepszą opinię mają drzwi CAL.

Czy rzeczywiście ta różnica kolorystyczna jest tak widoczna?Co lepiej wybrać? Drzwi Cal są droższe, czy lepsze? Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę.

Wreszcie są :) drzwi z AFB wzór własny, kolor udało się zgrać z Tiamą z Oknoplusa :)

http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5052.jpg

I widok z oddali, zdjęcie niestety trochę pod słońce więc wzór na drzwiach wyszedł słabo widoczny ale na żywo lepiej go widać ;)

http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5046.jpg

Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę.

Faktycznie, musisz się pospieszyć - bo terminy nawet w CALU to nawet 6 tyg. czyli praktycznie grudzień..

A po Ci drzwi na zimę? Planuejsz tam jakieś prace? Nie lepiej zbić coś solidnego z desek i ew. docieplić styropianem?

kupic chcialem na siebie.

rozbicie wynika z nowych interpretacji US - ponoć:o

Hmmm.... może masz dom z tych większych ;), bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu..

Mam jedne drzwi do kotłowni kupione nowe i już zamontowane Gerdy, nimi mają wchodzić robotnicy. Planuję wykończeniówkę zimą, płyty KG, kominek, łązienki, kafelki. I trzeba będzie zacząć grzać. Zabite deskami te drzwi mogłyby być, hmm, jak dla mnie być ale mąż mówi, że będę grzała świat (gaz o podłogówka). Wczoraj jak poczytałam na forum to rzeczywiście tak pomyślałam ale dziś mąż mnie ostudził bo w wiatrołapie też jest centralne. Pomiędzy wiatrołapem a przedpokojem mam wstawione "zastępcze drzwi" więc gdybym wejście obiła deskami tak jak proponujesz to za nimi byłby watrołap i dalej byłyby te "tymczasowe drzwi". Ale nie wiem jak przekonać swoją drugą połowę i czy rzeczywiście rezygnować z tych drzwi.

Jak myślisz?

Hmmm.... może masz dom z tych większych ;), bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu..

Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych.

Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot?

a jaki to metraż?

i co maja drzwi do metrazu domu?

Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych.

Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot?

ja nie Fin, ale nie odliczysz sobie roznicy w Vacie jesli masz bramę z montażem na 23%.

wychodzi na to, ze wasz znajomy nie ma wpisanych usług do swojej dzialalnosci