salik 17.11.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 kolejny wyrośnięty dom z poddaszem jak chcesz poradzić sobie z taaaaką wysoką ścianką kolankową ? Z ciekawości - w czym Ci przeszkadza wysoka ścianka kolankowa w czyimś domu? (już pominę jej brak związku z drzwiami zewnętrznymi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Basia,a ten kolor daglezji to uzyskany z farby jakiego producenta - masz taka wiedzę?czy wszystko malowane Tikkurilla Valtti Expert ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.11.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Basia, a ten kolor daglezji to uzyskany z farby jakiego producenta - masz taka wiedzę? czy wszystko malowane Tikkurilla Valtti Expert ? Okna i drzwi to farby/lakiery Sikkens. Ale zdaje się, że kolor Daglezja nie jest dostępny w sprzedaży.... Impregnatem Tikkurila malowana jest jedynie elewacja i podbitka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Okna i drzwi to farby/lakiery Sikkens. Ale zdaje się, że kolor Daglezja nie jest dostępny w sprzedaży.... Impregnatem Tikkurila malowana jest jedynie elewacja i podbitka. dzięki za info - bardzo ładnie sie to zgrało kolorystycznie. czy masz gdzieś wklejone zdjęcie z podbitką? czy elewacja i podbitka sa z tego samego rodzaju drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.11.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 dzięki za info - bardzo ładnie sie to zgrało kolorystycznie. czy masz gdzieś wklejone zdjęcie z podbitką? czy elewacja i podbitka sa z tego samego rodzaju drewna? wojgoc z tego samego. Tylko elewacja jest ryflowana, a podbitka gładka. http://img593.imageshack.us/img593/6138/img3662a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 wojgoc z tego samego. Tylko elewacja jest ryflowana, a podbitka gładka. dla mnie ....bajka a to ta sama ekipa robila co elewację? robia tylko w Krakowie czy jeżdżą dalej? namiar na podbitkarzy przeslesz na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 17.11.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 queene nie rozumiem pytania, z czym mam sobie radzic?scianka kolankowa 1,2m zaprojektowana przez architekta, dom to projekt calkowicie indywidualny nie jakies przerobki poddasza na sile!czy mie sie zdaje, czy jest to watek o drzwiach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.11.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 queene nie rozumiem pytania, z czym mam sobie radzic? scianka kolankowa 1,2m zaprojektowana przez architekta, dom to projekt calkowicie indywidualny nie jakies przerobki poddasza na sile! czy mie sie zdaje, czy jest to watek o drzwiach...? no właśnie wygląda jak poddasze podniesione na siłę... a wątek o drzwiach ale wklejona fotka całości domu i brak proporcji rzuca się w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 a wątek o drzwiach ale wklejona fotka całości domu i brak proporcji rzuca się w oczy to sie wybierz do okulisty bo masz cos z oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.11.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) to sie wybierz do okulisty bo masz cos z oczami pytał cie ktos o opinie ? to że masz inne zdanie nie uprawnia cie do odzywek w ten sposób, nie jesteś tu świeżakiem więc powinienes o tym wiedzieć to jest normalnej wysokości ściana kolankowa ? http://images37.fotosik.pl/1157/828188ef987ca02amed.jpg Edytowane 17 Listopada 2011 przez queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 pytał cie ktos o opinie ? to że masz inne zdanie nie uprawnia cie do odzywek w ten sposób, nie jesteś tu świeżakiem więc powinienes o tym wiedzieć a Ciebie ktos pytał o zdanie o wys. scianki kolankowej? wypisujesz glupoty o zaburzonych proporcjach i sie jeszcze rzucasz jak wyłowiona ryba. juz Ci inni napisali o co Ci chodzi ze scianka kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.11.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 nie zmieniaj tematu...twoja kultura a raczej jej brak powoduje ze nie bede prowadzic dyskusjiautorka napisala ze to indywidualny projekt wiec ok, moze tak mialo byc, takie info mi wystarczy, nie mam zamiaru robic z tego halo wiec nie wiem po co ciagniesz temat i to takim tonemend of topic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 nie zmieniaj tematu...twoja kultura a raczej jej brak powoduje ze nie bede prowadzic dyskusji autorka napisala ze to indywidualny projekt wiec ok, moze tak mialo byc, takie info mi wystarczy, nie mam zamiaru robic z tego halo wiec nie wiem po co ciagniesz temat i to takim tonem end of topic jesli wyjasnienie autorki Ci wystarczało to po ten komentarz skomentowalaś? a teraz nie chcesz robic halo - kto tu kota odwraca??? no właśnie wygląda jak poddasze podniesione na siłę...a wątek o drzwiach ale wklejona fotka całości domu i brak proporcji rzuca się w oczy czy wysoka czy niska nie ma znaczenia - komentujesz jakbys była wyrocznia w temacie proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 17.11.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 jesli wyjasnienie autorki Ci wystarczało to po ten komentarz skomentowalaś? a teraz nie chcesz robic halo - kto tu kota odwraca??? czy wysoka czy niska nie ma znaczenia - komentujesz jakbys była wyrocznia w temacie proporcji. Bez wyroczni widać, że ścianka kolankowa "załatwiła" tę bryłę. Może da się jeszcze uratować temat szeroką deską okapową wykończoną jakimś pionowym wzorem, do tego odpowiednie kolory na elewacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaMarek- 17.11.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jako "świeżak" pozwole sobie wtracic, ze widocznie Optimie potrzebne bylo przestronne pietro i dlatego scianka siegnela takich rozmiarow.... Ja rowniez podnosilam scianke u siebie (o 1 pustak+wieniec)...fakt, wydluzylam krokwie, zeby bylo proporcjonalnie:) A ja mam pytanie do Optimy...macie dwie bramy? Po co? Zeby nie bylo, ze nie w temacie....drzwi pasuja do tego domku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 17.11.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) A to moje po dłuuugim procesie decyzyjnym A Edytowane 17 Listopada 2011 przez koza79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A to moje po dłuuugim procesie decyzyjnym nic nie widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 17.11.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 mnie sie bardzo podobająmozesz podac wymiar, materiał, kolor, cene?czy podbitka jest w tm samym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.11.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 A to moje po dłuuugim procesie decyzyjnym bardzo ładne i fajnie komponują sie z resztą to Libra ? swego czasu była moim faworytem wśród projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts