optima 21.11.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 wojgoc coś ty tak naskoczył na queene, właśnie miała rację że ścianka kolankowa dobitnie przesadzona a dach wygląda na tym domie jak za mała czapka, poza tym każdy ma prawo komentować to co mu się podoba, z twojej strony wystarczyło napisać że twoim zdaniem wyglada ok Hm,no coz jakby Wam to napisac,zdjecie zrobione jest z bardzo niskiej perspektywy,az dziw bierze ze nikt tego nie dostrzegl,dach jest olbrzymi,sam okap ma 1,2m nie jest to chyba malo? Scianka ma 1.2m nie jest tez jakos strasznie przerosnieta, patrzac lub robiac zdjecie z poziomu domu scianka kolankowa jest prawie zupelnie nie widoczna, dziwi mnie troche,ze nie widzicie tego na zdjeciu gdzie aparat prawie zaglada pod dach(dzialka nie jest jeszcze wyrownana) temat uwazam za skonczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.11.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Też się pochwalę, a co... http://img59.imageshack.us/img59/6854/20111119221.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Też się pochwalę, a co... Skromnie i elegancko. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Hm,no coz jakby Wam to napisac,zdjecie zrobione jest z bardzo niskiej perspektywy,az dziw bierze ze nikt tego nie dostrzegl,dach jest olbrzymi,sam okap ma 1,2m nie jest to chyba malo? Scianka ma 1.2m nie jest tez jakos strasznie przerosnieta, patrzac lub robiac zdjecie z poziomu domu scianka kolankowa jest prawie zupelnie nie widoczna, dziwi mnie troche,ze nie widzicie tego na zdjeciu gdzie aparat prawie zaglada pod dach(dzialka nie jest jeszcze wyrownana) temat uwazam za skonczony. Dać grubiej styropianu (ze 20cm) i ciemniejszą elewację. Powinno wizualnie poprawić bryłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Skromnie i elegancko. Podoba mi się bardziej mi pasuje - estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 bardziej mi pasuje - estetycznie Jedynie czego nie lubię, to otwierane drzwi na zewnątrz. A jak już, to zrobił bym je otwierane w drugą stronę. Drzwi powinny zapraszać gości do domu a nie odpychać ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jedynie czego nie lubię, to otwierane drzwi na zewnątrz. A jak już, to zrobił bym je otwierane w drugą stronę. Drzwi powinny zapraszać gości do domu a nie odpychać ich. masz rację, ale nie wiadomo jaki jest rozklad w wewnatrz domu - i to moze jest powodem takiego mocowania drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 masz rację, ale nie wiadomo jaki jest rozklad w wewnatrz domu - i to moze jest powodem takiego mocowania drzwi. Dlatego napisałem, jak już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.11.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 masz rację, ale nie wiadomo jaki jest rozklad w wewnatrz domu - i to moze jest powodem takiego mocowania drzwi. Ponieważ drzwi jak widać są na łuku, ich otwieranie do wewnątrz komplikuje komunikację w wiatrołapie, stąd taki kompromis... Tę urocza wycieraczkę chcę zastąpić kratą w poziomie polbruku, ale mojej żonie się ten pomysł niespecjalnie podoba... Jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ponieważ drzwi jak widać są na łuku, ich otwieranie do wewnątrz komplikuje komunikację w wiatrołapie, stąd taki kompromis... Tę urocza wycieraczkę chcę zastąpić kratą w poziomie polbruku, ale mojej żonie się ten pomysł niespecjalnie podoba... Jakieś inne pomysły? w takim razie czy po łuku czy w linii prostej otwierane do srodka komplikuje komunikacje w srodku - widać, ze to mina projektu, lub ieprzemyślanych do końca zmian w ukladzie pomieszczeń. co wycieraczki, to jesli nie kratka to poszukaj jakiejs innej, bardziej atrakcyjnej wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ponieważ drzwi jak widać są na łuku, ich otwieranie do wewnątrz komplikuje komunikację w wiatrołapie, stąd taki kompromis... Tę urocza wycieraczkę chcę zastąpić kratą w poziomie polbruku, ale mojej żonie się ten pomysł niespecjalnie podoba... Jakieś inne pomysły? Ale dlaczego nie otwierają się na zewnątrz, ale w drugą stronę (nigdy nie pamiętam kiedy drzwi są prawe a kiedy lewe)? Tylko kratka. Są różne inne wycieraczki ale tylko z nimi kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 21.11.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ale dlaczego nie otwierają się na zewnątrz, ale w drugą stronę (nigdy nie pamiętam kiedy drzwi są prawe a kiedy lewe)? Tylko kratka. Są różne inne wycieraczki ale tylko z nimi kłopot. W pierwszej wersji miały otwierać się do środka, a pomiędzy wiatrołapem a salonem nie miało być drzwi. Tak się kończą czasami zmiany wymuszone w trakcie budowy, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 No tak, teraz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jedynie czego nie lubię, to otwierane drzwi na zewnątrz. A jak już, to zrobił bym je otwierane w drugą stronę. Drzwi powinny zapraszać gości do domu a nie odpychać ich. Bla bla bla. U nas -w centrum czy też na wschodzie gości zaprasza właściciel wychodząc przed drzwi a nie czekając w fotelu w salonie ;p A poważnie - cała moja strona Polski ma drzwi otwierane na zewnątrz - odwrotnie sprzedaję może 2 -3 szt rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 fin,Liwko nie neguje otwierania drzwi na zewnatrz - jedynie stwierdza, czego nie lubi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja z przyczyn praktycznych/serwisowych nie lubię drzwi otwieranych do środka.. Otwieranie na zwewnątrz/wewnątrz ma swoje uwarunkowania regionane i nie można powiedziec, że coś jest jedynie słuszne. Można powiedzieć, że u nas, przy drzwiach otwieranych na zewnątrz można łatwiej wygonić niechacianych gości. Mój post potraktujcie z przymrużeniem oka zabrakło go tam, tu tu wkleję je dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 He, he:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 uwarunkowania regionalne???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.11.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 uwarunkowania regionalne???? Na wschodzie ponoć więcej piją, to i gościa łatwiej się pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.11.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 w sensie, ze sam moze wyjść a sposób otwierania to ułatwia?:(ciekawe zjawisko regionalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts