Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

wojgoc coś ty tak naskoczył na queene, właśnie miała rację że ścianka kolankowa dobitnie przesadzona a dach wygląda na tym domie jak za mała czapka, poza tym każdy ma prawo komentować to co mu się podoba, z twojej strony wystarczyło napisać że twoim zdaniem wyglada ok

Hm,no coz jakby Wam to napisac,zdjecie zrobione jest z bardzo niskiej perspektywy,az dziw bierze ze nikt tego nie dostrzegl,dach jest olbrzymi,sam okap ma 1,2m nie jest to chyba malo? Scianka ma 1.2m nie jest tez jakos strasznie przerosnieta, patrzac lub robiac zdjecie z poziomu domu scianka kolankowa jest prawie zupelnie nie widoczna, dziwi mnie troche,ze nie widzicie tego na zdjeciu gdzie aparat prawie zaglada pod dach(dzialka nie jest jeszcze wyrownana) temat uwazam za skonczony.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hm,no coz jakby Wam to napisac,zdjecie zrobione jest z bardzo niskiej perspektywy,az dziw bierze ze nikt tego nie dostrzegl,dach jest olbrzymi,sam okap ma 1,2m nie jest to chyba malo? Scianka ma 1.2m nie jest tez jakos strasznie przerosnieta, patrzac lub robiac zdjecie z poziomu domu scianka kolankowa jest prawie zupelnie nie widoczna, dziwi mnie troche,ze nie widzicie tego na zdjeciu gdzie aparat prawie zaglada pod dach(dzialka nie jest jeszcze wyrownana) temat uwazam za skonczony.

Dać grubiej styropianu (ze 20cm) i ciemniejszą elewację. Powinno wizualnie poprawić bryłę.

masz rację, ale nie wiadomo jaki jest rozklad w wewnatrz domu - i to moze jest powodem takiego mocowania drzwi.

Ponieważ drzwi jak widać są na łuku, ich otwieranie do wewnątrz komplikuje komunikację w wiatrołapie, stąd taki kompromis... Tę urocza wycieraczkę chcę zastąpić kratą w poziomie polbruku, ale mojej żonie się ten pomysł niespecjalnie podoba... Jakieś inne pomysły?

Ponieważ drzwi jak widać są na łuku, ich otwieranie do wewnątrz komplikuje komunikację w wiatrołapie, stąd taki kompromis... Tę urocza wycieraczkę chcę zastąpić kratą w poziomie polbruku, ale mojej żonie się ten pomysł niespecjalnie podoba... Jakieś inne pomysły?

w takim razie czy po łuku czy w linii prostej otwierane do srodka komplikuje komunikacje w srodku - widać, ze to mina projektu, lub ieprzemyślanych do końca zmian w ukladzie pomieszczeń.

co wycieraczki, to jesli nie kratka to poszukaj jakiejs innej, bardziej atrakcyjnej wycieraczki.

Ale dlaczego nie otwierają się na zewnątrz, ale w drugą stronę (nigdy nie pamiętam kiedy drzwi są prawe a kiedy lewe)?

Tylko kratka. Są różne inne wycieraczki ale tylko z nimi kłopot.

Ale dlaczego nie otwierają się na zewnątrz, ale w drugą stronę (nigdy nie pamiętam kiedy drzwi są prawe a kiedy lewe)?

Tylko kratka. Są różne inne wycieraczki ale tylko z nimi kłopot.

W pierwszej wersji miały otwierać się do środka, a pomiędzy wiatrołapem a salonem nie miało być drzwi. Tak się kończą czasami zmiany wymuszone w trakcie budowy, niestety

Jedynie czego nie lubię, to otwierane drzwi na zewnątrz. A jak już, to zrobił bym je otwierane w drugą stronę. Drzwi powinny zapraszać gości do domu a nie odpychać ich.

Bla bla bla.

U nas -w centrum czy też na wschodzie gości zaprasza właściciel wychodząc przed drzwi a nie czekając w fotelu w salonie ;p

A poważnie - cała moja strona Polski ma drzwi otwierane na zewnątrz - odwrotnie sprzedaję może 2 -3 szt rocznie.

Ja z przyczyn praktycznych/serwisowych nie lubię drzwi otwieranych do środka.. Otwieranie na zwewnątrz/wewnątrz ma swoje uwarunkowania regionane i nie można powiedziec, że coś jest jedynie słuszne. Można powiedzieć, że u nas, przy drzwiach otwieranych na zewnątrz można łatwiej wygonić niechacianych gości.

Mój post potraktujcie z przymrużeniem oka ;) zabrakło go tam, tu tu wkleję je dwa razy ;)