Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

A dlaczego by nie?

Ja oczywiscie mam zastrzezenia do klamki - co z tego ze markowy Hoppe, jak to szyld do drzwi wewnetrznych! Az boje sie pomyslec, co jeszcze jest tam technologicznie z poziomu drzwi wewnetrznych.

No i te ozdoby - wykonawca uprzedzil Cie ze trzeba odpowiednio przygotowac docieplenie? bo pewnie bedzie podobny problem co u Odaro (osobny watek"drzwi nie mozna otworzyc do 90st")

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie no kiedyś już było o drzwiach dlaczego na zewnątrz a nie do środka, nikt na moją działkę nie wejdzie bez wcześniejszego otwarcia przeze mnie furtki domofonem ponieważ będą psy ;) a dodatkowo mamy mały wiatrołap i mogłoby nam to trochę przeszkadzać.

znajomi i rodzina wiedzą że ja zapraszam a nie odpycham więc nie ma problemu ;)

jeśli chodzi o klamkę to jest ona najzwyklejsza to fakt ale można ją w każdej chwili wymienić póki co jest to ciągle budowa więc jeśli coś się z nią stanie nie będzie szkoda, ale fakt rozmawialiśmy o tym z producentem.

jeśli chodzi o zdobienie to chyba nie powinny nic blokować, jednak dokładnie to sprawdzimy przy robieniu ocieplenia, dzięki za tą wiadomość, bo z oknami łukowymi mieliśmy problem, ponieważ bez podkucia nadproża nie dałoby się ich otworzyć.

jeśli chodzi o zdobienie to chyba nie powinny nic blokować, jednak dokładnie to sprawdzimy przy robieniu ocieplenia, dzięki za tą wiadomość, bo z oknami łukowymi mieliśmy problem, ponieważ bez podkucia nadproża nie dałoby się ich otworzyć.

Powiedzmy ze z klamka wybrnelas z sytuacji z ta klamka ;)

Rozni sa sprzedawcy - ja staram sie o wszystkich niedogodnoscach poinformowac wczesniej przez co wielu swoich Klientow zniechecam..

Podkuwanie nadprozy do lukow zrobilas wg informacji z sieci? Czy podpowiedzial Wykonawca?

Powiedzmy ze z klamka wybrnelas z sytuacji z ta klamka ;)

Rozni sa sprzedawcy - ja staram sie o wszystkich niedogodnoscach poinformowac wczesniej przez co wielu swoich Klientow zniechecam..

Podkuwanie nadprozy do lukow zrobilas wg informacji z sieci? Czy podpowiedzial Wykonawca?

o podkuwaniu powiedział mi przedstawiciel od okien, jednak dokładnie jak to ma wyglądać znalazłam w sieci.

o klamce przy zakupie drzwi wspominałam sama że nie jest to coś co powinno być przy drzwiach wejściowych, jednak uzyskałam odpowiedz że na czas budowy lepiej mieć taką bo bardzo możliwe że mi ją zniszczą. wiec stwierdziłam że facet ma rację, ale jak wspominałam wcześniej jest ona do wymiany.

zresztą już przekonałam się ze jeden " fachowiec" zgania na drugiego :)

Ma się tak, że lite drzwi z modrzewia albo dębu są... drewniane :)

I obawiam się że drewno nie ma takich parametrów jak płyty poliuretanowe...

A jeśli chodzi o moją niechęć do drzwi drewnianych - drzwi są od strony zachodnij, często wieje, nie chcę potem słuchać za 2 lata że drzwi do wymiany, bo się nie domykają, a producent umywa ręce bo przecież 'warunki gwarancji'.

Załóżmy że wiesz, że prezentowanych drzwiach są właśnie takie płyty, ale mniejsza o to. Płyta tak czy inaczej jest wewnątrz, pod blachą, która na krawędziach jest ciągła - taka puszka. Podobnie ościeżnica - cała ze stali, a to oznacza że jeden kawałek blachy - (powiedzmy ze mający ok 15cm szerokości) z zewnątrz wystawiony jest na mróz, a jego druga część jest w środku ogrzewanego domu. W stalowych drzwiach brak jest przekładek termicznych. Jakby one były zbędne to nie powstałoby np aluminium "ciepłe".

Nie neguję że wspomiane wyżej drzwi są dobrze docieplone, nie demonizuję stali, ale określenie "super ciepłe" zasługuje na konkretne uzasadnienie (po lokalnej firmie raczej nie spodziewam się odpowiedniego świadectwa badań, ale może jakieś konkrety?)

Tak w ogóle to sorry za całe moje nastawienie "na nie", ale to forum jest bardzo opiniotwórcze i uwierzcie mi że słyszę w rozmowach z klientami wiele cytatów - przekłamań które powstały na forach. Oczywiście klienci w 99% nie wiedzą, że rozmawiając ze mną mają także doczynienia z forumowiczem.

Ale już siedzę cicho - to wątek pochwał i niech tak zostanie.

Ps. Właśnie się dopatrzyłem ze to Twoje drzwi, chociaz wkleiła je pewnie druga połówka.

Nie widzę szczegółów, ale powiedzmy że sprawiają solidne, ogólne wrażenie :)

Edytowane przez finlandia
uzupeł.