Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę?

Bardzo proszę o pomoc w doborze drzwi. Mam okna Oknoplastu w kolorze orzech, bramę orzech(troszeńkę chyba jaśniejsza od drzwi) i problem z doborem okien. Po dokonaniu analizy wybrałam CAL, jak zobaczyłam kolory to nie pasuje, są bardzo ciemne-kolor stary dąb na dębie. Lepiej wg mnie kolorystycznie pasje STOLPAW .Opinie o Stolpaw są różne i wg mnie lepszą opinię mają drzwi CAL.

Czy rzeczywiście ta różnica kolorystyczna jest tak widoczna?Co lepiej wybrać? Drzwi Cal są droższe, czy lepsze? Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę.

Wreszcie są :) drzwi z AFB wzór własny, kolor udało się zgrać z Tiamą z Oknoplusa :)

http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5052.jpg

I widok z oddali, zdjęcie niestety trochę pod słońce więc wzór na drzwiach wyszedł słabo widoczny ale na żywo lepiej go widać ;)

http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5046.jpg

Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę.

Faktycznie, musisz się pospieszyć - bo terminy nawet w CALU to nawet 6 tyg. czyli praktycznie grudzień..

A po Ci drzwi na zimę? Planuejsz tam jakieś prace? Nie lepiej zbić coś solidnego z desek i ew. docieplić styropianem?

Mam jedne drzwi do kotłowni kupione nowe i już zamontowane Gerdy, nimi mają wchodzić robotnicy. Planuję wykończeniówkę zimą, płyty KG, kominek, łązienki, kafelki. I trzeba będzie zacząć grzać. Zabite deskami te drzwi mogłyby być, hmm, jak dla mnie być ale mąż mówi, że będę grzała świat (gaz o podłogówka). Wczoraj jak poczytałam na forum to rzeczywiście tak pomyślałam ale dziś mąż mnie ostudził bo w wiatrołapie też jest centralne. Pomiędzy wiatrołapem a przedpokojem mam wstawione "zastępcze drzwi" więc gdybym wejście obiła deskami tak jak proponujesz to za nimi byłby watrołap i dalej byłyby te "tymczasowe drzwi". Ale nie wiem jak przekonać swoją drugą połowę i czy rzeczywiście rezygnować z tych drzwi.

Jak myślisz?

Hmmm.... może masz dom z tych większych ;), bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu..

Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych.

Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot?

Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych.

Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot?

ja nie Fin, ale nie odliczysz sobie roznicy w Vacie jesli masz bramę z montażem na 23%.

wychodzi na to, ze wasz znajomy nie ma wpisanych usług do swojej dzialalnosci