zieli 13.09.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.09.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 no to my się pośmiały:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 18.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 a to moje drzwi Cala - zyndram:http://imageshack.us/a/img600/3077/wp001277.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 a ja mam pytanie z innej beczki - jak macie fakturowane zakupione drzwi z montazem - calość na 8% Vatu, czy drzwi na 23% a montaz na 8%??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.09.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 ??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.09.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 anjap piękne czy one są białe, pięknie wyglądają dlaczego ja sobie nie zrobiłam ralu i naświetla:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.09.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 a ja mam pytanie z innej beczki - jak macie fakturowane zakupione drzwi z montazem - calość na 8% Vatu, czy drzwi na 23% a montaz na 8%??? wszystko na 8% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 19.09.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 anjap piękne czy one są białe, pięknie wyglądają dlaczego ja sobie nie zrobiłam ralu i naświetla:bash: białe brama garazowa też biała. Reszta stolarki antracytowa - ciekawe jak będzie to wszystko wyglądało jak elewację pomalujemy ( na biało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 20.09.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 anjap, drzwi świetne; nie zapomnij pochwalić się elewacją w odpowiednim wątku. Bardzo jestem ciekawy jak zgrają się okna, drzwi, brama z kolorem elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzieci 27.09.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Co sądzicie o drzwiach kompozytowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 14.10.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 ??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę? Bardzo proszę o pomoc w doborze drzwi. Mam okna Oknoplastu w kolorze orzech, bramę orzech(troszeńkę chyba jaśniejsza od drzwi) i problem z doborem okien. Po dokonaniu analizy wybrałam CAL, jak zobaczyłam kolory to nie pasuje, są bardzo ciemne-kolor stary dąb na dębie. Lepiej wg mnie kolorystycznie pasje STOLPAW .Opinie o Stolpaw są różne i wg mnie lepszą opinię mają drzwi CAL. Czy rzeczywiście ta różnica kolorystyczna jest tak widoczna?Co lepiej wybrać? Drzwi Cal są droższe, czy lepsze? Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.10.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wreszcie są drzwi z AFB wzór własny, kolor udało się zgrać z Tiamą z Oknoplusa http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5052.jpg I widok z oddali, zdjęcie niestety trochę pod słońce więc wzór na drzwiach wyszedł słabo widoczny ale na żywo lepiej go widać http://godryk.pl/images/Allegro/DSC_5046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Proszę o Wasze opinie, kurczę zaraz zostanę bez drzwi na zimę. Faktycznie, musisz się pospieszyć - bo terminy nawet w CALU to nawet 6 tyg. czyli praktycznie grudzień.. A po Ci drzwi na zimę? Planuejsz tam jakieś prace? Nie lepiej zbić coś solidnego z desek i ew. docieplić styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 15.10.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 W Calu 6 tyg i nic szybciej... mają takie obłożenie, że akurat tyle czasu teraz zajmuje im realizacja zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 ??? Całe życie fakturuję to jako usługa na 8% VAT.. skąd ta opcja rozbicia? Kupujesz na siebie jako osobę fizyczną czy może faktura jest na jakąś firmę? kupic chcialem na siebie. rozbicie wynika z nowych interpretacji US - ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.10.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Hmmm.... może masz dom z tych większych , bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 15.10.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Mam jedne drzwi do kotłowni kupione nowe i już zamontowane Gerdy, nimi mają wchodzić robotnicy. Planuję wykończeniówkę zimą, płyty KG, kominek, łązienki, kafelki. I trzeba będzie zacząć grzać. Zabite deskami te drzwi mogłyby być, hmm, jak dla mnie być ale mąż mówi, że będę grzała świat (gaz o podłogówka). Wczoraj jak poczytałam na forum to rzeczywiście tak pomyślałam ale dziś mąż mnie ostudził bo w wiatrołapie też jest centralne. Pomiędzy wiatrołapem a przedpokojem mam wstawione "zastępcze drzwi" więc gdybym wejście obiła deskami tak jak proponujesz to za nimi byłby watrołap i dalej byłyby te "tymczasowe drzwi". Ale nie wiem jak przekonać swoją drugą połowę i czy rzeczywiście rezygnować z tych drzwi.Jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEWA 15.10.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Hmmm.... może masz dom z tych większych , bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu.. Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych. Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Hmmm.... może masz dom z tych większych , bo zdaje się "obniżona stawka VAT 8% " przysługuje dla inwestucji mieszkaniowych do pewnego metrażu.. a jaki to metraż? i co maja drzwi do metrazu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.10.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Finlandia skoro znasz się na drzwiach to może również na bramach garażowych. Mam fakturę na montaż bramy z vatem 23%, zapłaciłam ok 7 tys . Montował ją znajomy męża i twierdzi, że On jest na vacie 23%, obsługuje firmy i nie może wystawić vat 8%. Czy będzie mi przysługiwał zwrot? ja nie Fin, ale nie odliczysz sobie roznicy w Vacie jesli masz bramę z montażem na 23%. wychodzi na to, ze wasz znajomy nie ma wpisanych usług do swojej dzialalnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts