Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

a ja znalazłem lokalnego producenta pod Poznaniem. Drzwi metalowe z wypełnieniem z pianki, szyba P4. Drugie w tym samym stylu do garażu bez przeszklenia:http://img69.imageshack.us/img69/1807/p1060004ni8.th.jpg

KaiM proszę o namiary, może być na priv - dzięki

aga

Skoro się podobają to czemu na priv. Ja je mam coprawda dopiero od roku ale jak na razie bez zastrzeżeń. Są to drzwi "Rożnowskie" termoizolacyjne z firmy P.U.H. Krzysztof Przybyłek w Rożnowie pod Obornikami http://www.drzwi.net.pl

no w sumie racja. dzięki

aga

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal.

( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. :roll:

Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach.

jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm?

210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie.

Autor Wiadomość

Sylwia1667

Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach

Byłam własnie w sklepie gdzie sprzedaja drzwi Cal i pan bardzo wyczerpująco odpowiadał na moje pytania. tez radził raczej drewniane w jasnym kolorze. ( blaszane w czasie zimy podobno mogą zamarznac w miejscu gdzie drzwi przylegaja do futryny). :lol:

quote="Sylwia1667"]Właśnie znalazłam na allegro taką oto aukcję:

http://allegro.pl/item266780235_drzwi_zewnetrzne_gerda_star_sx_zobacz_koniecznie.html

Bez komentarza

:o

szkoda,że ja już mam drzwi bo te są "rewelacyjne" i ta cena ...... taka okazyjna :roll:

Od czterech lat mam w obecnym domku drzwi tej samej renomowanej firmy. U nas przez cały okres gwarancji była walka opierająca się o rzecznika praw konsumenta. Woda lejąca się dołem przy lekkim deszczu, przemarzająca futryna i kałuża skroplonej wody pod drzwiami, wybrzuszony i w końcu pęknięty panel zewnętrzny (wystawa zachodnia). Ciągłe wizyty firmy montującej, wykręcanie się od odpowiedzialności. Dwie wymiany progu, trzy wymiany uszczelki i jedna panela zewnętrznego.

O rany, a co to za potwór? Miałam drzwi geda w bloku i bez zastrzeżeń, domykały się łatwo, zamki chodziły lekko, dlatego do chwili zobaczenia tego miałąm raczej dobra opinie o tej firmie. mam nadzieje że moje Cal - bo chyba je zamówię - bedą po 4 latach w lepszym stanie. Cal daje zdje się roczną gwarancję, to bardzo krótko bo drzwi powinny raczej słuzyc lata całe.

O rany, a co to za potwór? Miałam drzwi geda w bloku i bez zastrzeżeń, domykały się łatwo, zamki chodziły lekko, dlatego do chwili zobaczenia tego miałąm raczej dobra opinie o tej firmie. mam nadzieje że moje Cal - bo chyba je zamówię - bedą po 4 latach w lepszym stanie. Cal daje zdje się roczną gwarancję, to bardzo krótko bo drzwi powinny raczej słuzyc lata całe.

Mam tą samą sytuację .

Moje drzwi CALa po niedzieli mogą montować bo są już gotowe do odbioru .

Mam nadzieję , że warunki atmosferyczne nie będą miały aż takiego wpływu na nie . Zobaczymy .

Może kiedyś powstanie wątek na forum " drzwi wejściowe po 4-5 latach użytkowania " i wtedy ponownie spotkamy się na forum aby wyrażać swoje opinie .

Pozdrawiam

Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal.

( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. :roll:

Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach.

jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm?

210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie.

witam. mnie po 3 latach gwarancji wymieniają drzwi , które były od południa - niestety wygięły się na długości w pałąk. drzwi drewniane . południowa strona jest newralgiczna. pozd. ana