agakz 07.11.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 a ja znalazłem lokalnego producenta pod Poznaniem. Drzwi metalowe z wypełnieniem z pianki, szyba P4. Drugie w tym samym stylu do garażu bez przeszklenia:http://img69.imageshack.us/img69/1807/p1060004ni8.th.jpg KaiM proszę o namiary, może być na priv - dzięki aga Skoro się podobają to czemu na priv. Ja je mam coprawda dopiero od roku ale jak na razie bez zastrzeżeń. Są to drzwi "Rożnowskie" termoizolacyjne z firmy P.U.H. Krzysztof Przybyłek w Rożnowie pod Obornikami http://www.drzwi.net.pl no w sumie racja. dzięki aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvie 08.11.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm? nie mam na razie wybranego modelu a musze podac ekpie jaki ma zostawić otwór na stronach producentów jest kilkucentymetrowy rozrzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 08.11.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal. ( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach. jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm? 210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 08.11.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Autor Wiadomość Sylwia1667 Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach Byłam własnie w sklepie gdzie sprzedaja drzwi Cal i pan bardzo wyczerpująco odpowiadał na moje pytania. tez radził raczej drewniane w jasnym kolorze. ( blaszane w czasie zimy podobno mogą zamarznac w miejscu gdzie drzwi przylegaja do futryny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 09.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Właśnie znalazłam na allegro taką oto aukcję: http://allegro.pl/item266780235_drzwi_zewnetrzne_gerda_star_sx_zobacz_koniecznie.html Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 09.11.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 quote="Sylwia1667"]Właśnie znalazłam na allegro taką oto aukcję: http://allegro.pl/item266780235_drzwi_zewnetrzne_gerda_star_sx_zobacz_koniecznie.html Bez komentarza szkoda,że ja już mam drzwi bo te są "rewelacyjne" i ta cena ...... taka okazyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.11.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 quote="Sylwia1667"]Właśnie znalazłam na allegro taką oto aukcję: http://allegro.pl/item266780235_drzwi_zewnetrzne_gerda_star_sx_zobacz_koniecznie.html Bez komentarza szkoda,że ja już mam drzwi bo te są "rewelacyjne" i ta cena ...... taka okazyjna Od czterech lat mam w obecnym domku drzwi tej samej renomowanej firmy. U nas przez cały okres gwarancji była walka opierająca się o rzecznika praw konsumenta. Woda lejąca się dołem przy lekkim deszczu, przemarzająca futryna i kałuża skroplonej wody pod drzwiami, wybrzuszony i w końcu pęknięty panel zewnętrzny (wystawa zachodnia). Ciągłe wizyty firmy montującej, wykręcanie się od odpowiedzialności. Dwie wymiany progu, trzy wymiany uszczelki i jedna panela zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 09.11.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 O rany, a co to za potwór? Miałam drzwi geda w bloku i bez zastrzeżeń, domykały się łatwo, zamki chodziły lekko, dlatego do chwili zobaczenia tego miałąm raczej dobra opinie o tej firmie. mam nadzieje że moje Cal - bo chyba je zamówię - bedą po 4 latach w lepszym stanie. Cal daje zdje się roczną gwarancję, to bardzo krótko bo drzwi powinny raczej słuzyc lata całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 09.11.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Teraz w bloku taż mam gerdę i jestem zadowolona, ale w bloku drzwi nie są narażone na warunki atmosferyczne - zwykła dykta by się nie rozlazła. Dobrze, że w porę zostałam oświecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 09.11.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 O rany, a co to za potwór? Miałam drzwi geda w bloku i bez zastrzeżeń, domykały się łatwo, zamki chodziły lekko, dlatego do chwili zobaczenia tego miałąm raczej dobra opinie o tej firmie. mam nadzieje że moje Cal - bo chyba je zamówię - bedą po 4 latach w lepszym stanie. Cal daje zdje się roczną gwarancję, to bardzo krótko bo drzwi powinny raczej słuzyc lata całe. Mam tą samą sytuację . Moje drzwi CALa po niedzieli mogą montować bo są już gotowe do odbioru . Mam nadzieję , że warunki atmosferyczne nie będą miały aż takiego wpływu na nie . Zobaczymy . Może kiedyś powstanie wątek na forum " drzwi wejściowe po 4-5 latach użytkowania " i wtedy ponownie spotkamy się na forum aby wyrażać swoje opinie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.11.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A ma ktoś drzwi zewnętrzne KMT. Jak z ich jakością? Bo cena zachęcająca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 15.11.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Może coś takiego, tylko, że nie do każdej chatki będą pasować. Do tego są okienka ze szprosami. Pozdrawiam serdeczniehttp://i47.photobucket.com/albums/f175/seba7207/2409_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A gdzie się kupuje takie okucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 15.11.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Okucia, hm... u kowala a tak na serio to gość, który wykonywał te drzwi (ręczna robota) zamówił je naprawdę u kowala. W Nowym Targu zajmują się takimi okuciami (oczywiście m.in. w Nowym Targu). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A gdzie się kupuje takie okucia? Na Allegro do wyboru,do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.11.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A gdzie się kupuje takie okucia? Na Allegro do wyboru,do koloru To nie mam farta bo nie spotkałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 16.11.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 ja obstawiam jak narazie Stobrawę-zakochałam się w tych drzwiach http://www.2-ec.com/upload/gs/4518fbd9a45ab.jpg Jestem zauroczona... Tylko czemu one takie drogie. Chyba dlatego, że królewskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 16.11.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal. ( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach. jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm? 210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie. witam. mnie po 3 latach gwarancji wymieniają drzwi , które były od południa - niestety wygięły się na długości w pałąk. drzwi drewniane . południowa strona jest newralgiczna. pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 19.11.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/5/6/0/28890934_d.jpg A moje sa takie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.11.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/5/6/0/28890934_d.jpg A moje sa takie..... Piękne drzwi. Wklej zdjęcie jak będą zamontowane to będzie można je zobaczyć w całej krasie. I pochwal się skąd są i ile ta przyjemność kosztowała. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts