Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

qurczę, skąd Wy takie piękne drzwi bierzecie?! :o

tylko nie mówcie, że ze sklepu! :wink: :D

ja szukam "swoich" od kilku tygodni i ... nic. dalej nie wiem: drewno czy pvc, doświetlenie czy bez itp. :roll:

w moim mieście cenia mi na ok 4tys. myslałam, że to sporo, ale tu niektóre to grubsza kasa :)

ps. czy warto mieć doświetlenie boczne przy drzwiach (wiatrołap bez okna)? czy daje ono jakies swiatło? czy to tylko raczej dekoracja?

Nam się podobają takie: http://www.slowinscy.pl/galeria/09_big.jpg od Słowińskich: http://www.slowinscy.pl/index.html, ale widzę że otwierane są do środka.

słowińscy właśnie wyceniają nam okna, muszę koniecznie zapytać o takie drzwi!

dzięki Sloneczko!

I pozdrawiam!

te drzwi to mój typ!!! właśnie prośbę o wycenę drzwi zewnętrznych :D

Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal.

( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. :roll:

Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach.

jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm?

210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie.

witam. mnie po 3 latach gwarancji wymieniają drzwi , które były od południa - niestety wygięły się na długości w pałąk. drzwi drewniane . południowa strona jest newralgiczna. pozd. ana

Zacytuję żeby było wiadomo o co chodzi:) To jak z tymi drzwiami?

U nas będą takie. Mają być w przyszłym tygodniu. Drzwi stobrawa.

http://img117.imageshack.us/img117/1302/drzwiah7.jpg

Witam, Jak się sprawują te drzwi? Mamy takie same (bez naświetlenia bocznego) - już kupione ale jeszcze nie wstawione (czekamy na wylewki) i ciekawa jestem, czy wszystko z nimi w porządku?

Pozdrawiam

U nas będą takie. Mają być w przyszłym tygodniu. Drzwi stobrawa.

http://img117.imageshack.us/img117/1302/drzwiah7.jpg

Witam, Jak się sprawują te drzwi? Mamy takie same (bez naświetlenia bocznego) - już kupione ale jeszcze nie wstawione (czekamy na wylewki) i ciekawa jestem, czy wszystko z nimi w porządku?

Pozdrawiam

Witam:)

Ja również będę kupować te drzwi ale jedna z forumowiczek mi podpowiedziała, żeby je kupić bezpośrednio w art-tomie bo się okzauje, że stobrawa stamtąd je bierze. W ten sposób zaoszczędzę jakieś 600-800 zł.

A tak przy okazji, jak się sprawują?

Ja również będę kupować te drzwi ale jedna z forumowiczek mi podpowiedziała, żeby je kupić bezpośrednio w art-tomie bo się okzauje, że stobrawa stamtąd je bierze. W ten sposób zaoszczędzę jakieś 600-800 zł.

A tak przy okazji, jak się sprawują?

A nie jest odwrotnie przypadkiem? Art-Tom nie jest dealerem Stobrawy?