Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja również będę kupować te drzwi ale jedna z forumowiczek mi podpowiedziała, żeby je kupić bezpośrednio w art-tomie bo się okzauje, że stobrawa stamtąd je bierze. W ten sposób zaoszczędzę jakieś 600-800 zł.

A tak przy okazji, jak się sprawują?

A nie jest odwrotnie przypadkiem? Art-Tom nie jest dealerem Stobrawy?

tylko ze art tom sprzedaje same drzwi, bez progu, oscieznicy, zamkow. Takze nie wiem czy az tak zaoszczedzicie kupujac w art tomie. Ja za godzinke mam odbior drzwi teksas s2 i mam nadzieje ze beda rownie piekne jak na zdjeciach.

sprawdzilam wlasnie ze zamek jeden daja, ale progu i oscieznicy nie.

no to dziwne, bo ja kupiłam od nich drzwi - dokupiłam jak wszędzie - sobie odpowiadającą klamkę, osłonki na zawiasy i dodatkowy zamek klasy C. Wszystko pozostałe dostałam w cenie drzwi.

A jeśli chodzi o podwyżki - to zapowiadali od 1 lutego - pojechałam zamówić 30 stycznia (jakoś :roll: ) a ceny poszły w górę faktycznie od 1 marca ; na zamówieniu było napisane, że czas realizacji 8 tygodni - przywieźli za 3,5 bardzo ładnie wykonane. Stoją na sklepie i czekają na montaż.

Zdjęcia ze sklepu.

http://img511.imageshack.us/img511/2214/dsc04003agi9.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/974/dsc04004afi9.jpg

jak widać lampa przekłamuje kolor, tym bardziej , że jeszcze sklep świetlówki oświetlają,

poza tym trzeba pamiętać, że ORZECH w art-tomie jest ciut ciemniejszy niż orzech okien pcv....jak ktoś ma okna z oknoplastu Kraków i chce mieć identyczne kolorystycznie drzwi , to polecam Urzędowskiego ( w zeszłym roku grubo ponad 5 tys. kosztowały :) )- ma idealnie dobraną bejcę, którą stosuje i do drzwi i do parapetów wewnętrznych.

I jeszcze info dla tych, którym podoba się texas - w art-tomie to Dz2 - widziałam na żywca w sklepie, też są ładne :D

P.s. cena moich - ze wszystkim - 2600 zł + 300 zł za montaż.

Drewniane - Thermofasada ul. Górecka 31 Poznań

http://images30.fotosik.pl/174/aba0a25443ca1e63.jpg

Bardzo ładne drzwi.Coś podobnego będziemy potrzebowali. Tylko w ciemnym brązie i z jednym naświetleniem bocznym i górnym.Ile kosztowały twoje drzwi i czy ta firma ma przedstawicieli w innych miastach

tylko ze art tom sprzedaje same drzwi, bez progu, oscieznicy, zamkow. Takze nie wiem czy az tak zaoszczedzicie kupujac w art tomie. Ja za godzinke mam odbior drzwi teksas s2 i mam nadzieje ze beda rownie piekne jak na zdjeciach.

no nie wiem, nie wiem - ja kupilam te drzwi z wszystkimi bajerami oprócz klamek za cenę drzwi (w Art-tomie) - jeszcze dostalam 5% rabatu bo byly z wystawki :) :)

Drewniane - Thermofasada ul. Górecka 31 Poznań

Bardzo ładne drzwi.Coś podobnego będziemy potrzebowali. Tylko w ciemnym brązie i z jednym naświetleniem bocznym i górnym.Ile kosztowały twoje drzwi i czy ta firma ma przedstawicieli w innych miastach

Dziękuję, co do ceny niestety ciężko mi sobie przypomnieć - mogę sprawdzić faktury, ale to i tak będzie cena sprzed 4 lat - a co do przedstawicielstwa mogę podać namiary na firmę:

ThermoFASADA Zachód

ul. Górecka 31

60-201 Poznań

tel. 061 663 28 48

tel./fax 663-37-35

gsm 502 390 607

e-mail: [email protected]

dopisek Zachód sugeruje, że będą też i inne kierunki :D - handlują wyrobami firmy DREWEXIM http://drewexim.pl/

• 3 weeks później...

Poza tym mam chyba problem bo wprawdzie drzwi są pod zadaszeniem ale od południa więc często nagrzewa słońce, a przed tym przestrzega firma Cal.

( mam obecne blaszane i gdy słonce dobrze nagrzeje to nie mogę zamknac ich na klucz, a z klamki tez otwieraja się same, takie sa odkształcennia pod wpływem ciepła.) Jakie więc lepsze, drewniane czy blaszane? Drewniane są ładniejsze. :roll:

Na mój gust to drewno powinno się mniej nagrzewać niż blacha i na pewno lepsze będą drzwi w jasnych kolorach.

jakie jest mniej wiecej standardowa wielkość otworu na drzwi zewnętrzne o szerokości skrzydła 90 cm?

210/102, u mnie jest 208/100 i muszę zamawiać nietypowy rozmiar. Jeśli zrobisz otwór za duży to nie jest problem, gorzej odwrotnie.

witam. mnie po 3 latach gwarancji wymieniają drzwi , które były od południa - niestety wygięły się na długości w pałąk. drzwi drewniane . południowa strona jest newralgiczna. pozd. ana

Zacytuję żeby było wiadomo o co chodzi:) To jak z tymi drzwiami?

witam. przepraszam ,że dopiero dzisiaj odpisuję , ale właśnie przed chwilą dostałam zawiadomienie o nowej wiadomości w tym wątku - ale, lepiej późno niż wcale. drzwi zostały wymienione na nowe w ostatnim czasie trwania gwarancji (była 3 letnia). drzwi nie były szczelne oraz nie dawało się zamknąć na wszystkie zamki. drzwi są pod zadaszeniem(dachu i balkonu) , ale tam naprawdę ostro piecze - po tarasie nie da się chodzić na boso! pozd. ana