Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasze:

Bardzo ładne :p Zdradź kto jest producentem oraz jaka jest ich cena?

A potem niejaka firma Lestol zrobi identyczne drzwi za połowę ceny.

Ja bym nie zdradzała ;)

Sloneczko, jesli ktoś będzie potrzebował adwokata to napewno Ciebie poprosi, a teraz z łaski swojej ..............

Już ktoś na tym forum ( i nie tylko ) zwracał Ci uwagę, abyś nie odpowiadała za innych, chyba, że jest to Twój jedyny sposób na jakikolwiek posłuch.......

Sloneczko, jesli ktoś będzie potrzebował adwokata to napewno Ciebie poprosi, a teraz z łaski swojej ..............

Już ktoś na tym forum ( i nie tylko ) zwracał Ci uwagę, abyś nie odpowiadała za innych, chyba, że jest to Twój jedyny sposób na jakikolwiek posłuch.......

Oho, wkurzyłeś się... Czyli trafiłam w czuły punkt? Masz jednak coś wspólnego z tą mało znaną firmą, że nazwy już nie wspomnę? ;)

Rewelacja !!! :D :D :D Jeśli pozwolisz na zdublowanie pomysłu, to poproszę o namiar na firmę produkującą i ile ta przyjemność kosztuje.

Pozdrawiam, zachwycona Mirella

Oho, wkurzyłeś się... Czyli trafiłam w czuły punkt? Masz jednak coś wspólnego z tą mało znaną firmą, że nazwy już nie wspomnę? ;)

Ja wkurzyłem :p - poprostu uważam, że nie jest ładnie zabieranie głosu za kogoś... Dalszą polemikę w tej kwestii zostawiam bez komentarza - pozdrawiam

Honiu, czy to jest otwór 170cm czy może większy?

Boję się, że u mnie boczne naświetla - jeśli zdecydujemy się na dwa - wyjdą strasznie wąskie przy standardowej szerokości drzwi. :roll:

czy mogę Cię prosić o zmierzenie całych drzwi (otworu)? Jakiej to firmy drzwi? Wyglądają bardzo ładnie. :) Myślę o czymś podobnym, ale bez górnego naświetla.

Honiu, czy to jest otwór 170cm czy może większy?

Boję się, że u mnie boczne naświetla - jeśli zdecydujemy się na dwa - wyjdą strasznie wąskie przy standardowej szerokości drzwi. :roll:

Miałem ten sam problem przy szerokości 180 cm, doświetla wychodziły w/g mnie za wąskie - zdecydowałem się na drzwi dwuskrzydłowe. Zobaczymy pod koniec listopada, po montażu, jak to sie zaprezentuje....

Adek43

Honia, ślicznie :p

Mam pytanko: czy wszyscy płacili za naświetla jakieś dzikie pieniądze? Bo mi kolejna firma mówi: oooo pani, jak pani chce naświetla i z boków i z góry (jak Honia), to te naświetla będą kosztowały panią więcej niż same drzwi antywłamaniowe :o :cry:

Literkas, a czemu z dwóch stron: takie szersze, ale z jednej strony wyglądają też pięknie :)

w projekcie jest jedno naświetle boczne.

wszyscy sprzedawcy drzwi twierdzą, że przy szerokości standardowej drzwi 100-110 zostaje ok 60-70cm na naświetla. wg nich jedno będzie za duże, a dwa za małe - po prostu nieproporcjonalnie, nieładnie.

niestety w rzeczywistości nie widziałam takich drzwi, więc nie jestem zupełnie przekonana czy mi się podobaja czy nie. architekt twierdził, że to standardowa szerokość (wszystkie otwory chcieliśmy standardowe), ale chyba nie do końca :-?

drzwi dwuskrzydłowe - hm, może to jest jakieś wyjście

proszę o fotki i wymiary