Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POCHWALCIE SIE SWOIMI DRZWIAMI ZEWNĘTRZNYMI

robjar

Recommended Posts

wspominane już w wątku, to mój faworyt i jestem na dobrej drodze do ich zamówienia

http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpg

jakie marki te drzwi i ile kosztują??

To drzwi firmy AFB z Krakowa. Widziałam je u producenta- w realu wyglądają rewelacyjnie(duuużo lepiej niż na tym zdjęciu).

Pojechaliśmy zamówić inne- jak zobaczyłam te odrazu zmieniłam zdanie.

Cena około 4000, mahoń meranti

http://www.drzwi.krakow.pl

dokładnie AFB, dzwoniłam bezpośrednio do Krakowa, cena to 3.595 netto za drzwi w standardzie, mąż widział inny model drzwi tej firmy, można napisać, że był zachwycony jakością

Bardzo fajne są te drzwi AFB. Też wybralam sobie model z ich oferty, niestety na stronie wyczytałam, że są jakieś ograniczenia konstrukcyjne ze względu na produkcjię - wymiary skrzydeł 89 x 202. Ja mam otwor na drzwi wewnętrzne 110 x 235, wygląda na to, ze potrzebuję większych (bo jakies naświetle u góry się raczej nie zmieści, no i ta szerokość). Ktoś ten temat sprawdzal dokladniej? Do producenta niestety mam daleko... :-?

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wspominane już w wątku, to mój faworyt i jestem na dobrej drodze do ich zamówienia

http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpg

Do producenta niestety mam daleko... :-?

Producent ma punkt sprzedaży także w Bydgoszczy, spróbuj tam zapytać. Ja prawdopodobnie zamówię w Ostrołęce - cenę netto dostałam taką jak bezpośrednio w Krakowie. Różnica w cenie może dotyczyć dodatków (klamki, wkładki).

nania, piękne te drzwi... kto je produkował i ile kosztują, jeżeli możesz zdradzić , oczywiście :wink:

Firma LaBRAdoor znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527831831 kompromis ceny i jakości! Nie jest to mój szczyt marzeń ale są orginalne, są dobre opinie na ich temat drzwi i są na moją kieszeń :wink:

nania, piękne te drzwi... kto je produkował i ile kosztują, jeżeli możesz zdradzić , oczywiście :wink:

Firma LaBRAdoor znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527831831 kompromis ceny i jakości! Nie jest to mój szczyt marzeń ale są orginalne, są dobre opinie na ich temat drzwi i są na moją kieszeń :wink:

Dzięki za szybką reakcję, co do ceny - jestem bardzo mile zaskoczona, a ten orzech pasowałby do moich bram garażowych. Jeszcze raz dzięki :D

Ona-Lewkonia mam drzwi z firmy AFB, w nietypowym wymiarze, załatwiłam to telefonicznie z producentem w Krakowie. Przywieźli piękne i wymiarowe.

Tylko jedna rada dla właścicieli tych drzwi - ostrożnie przy czyszczeniu - łatwo powłoke zmatowić. Niestety nie dopilnowałam porządnego zabezpieczenia przed malowaniem elewacji domu i po myciu moich pięknych drzwi mam smugi, które przyjdzie po prostu wiosną przemalować. A myłam nieostrymi środkami, zwykła szmatka z wodą i delikatnym detergentem.

Niemniej te drzwi są prawdziwą ozdobą mojego domu więc gorąco polecam :roll:

Ona-Lewkonia mam drzwi z firmy AFB, w nietypowym wymiarze, załatwiłam to telefonicznie z producentem w Krakowie. Przywieźli piękne i wymiarowe.

Tylko jedna rada dla właścicieli tych drzwi - ostrożnie przy czyszczeniu - łatwo powłoke zmatowić. Niestety nie dopilnowałam porządnego zabezpieczenia przed malowaniem elewacji domu i po myciu moich pięknych drzwi mam smugi, które przyjdzie po prostu wiosną przemalować. A myłam nieostrymi środkami, zwykła szmatka z wodą i delikatnym detergentem.

Hm... to niefajnie. A które drzwi AFB posiadasz? I czy malowane, czy w okleinie?

Dzięki za informację, jak już je będę miała, będę na nie 'chuchać i dmuchać':-)

Jeśli macie drzwi drewniane zewnętrzne to z jakiego gatunku drzewa: sosna, świerk, meranti czy dąb ? Zastanawiam się nad sosną (wiadomo ze względu na cenę) ale czy nie jest to drewno za miękkie, czy drzwi nie będą bardziej podatne na zarysowania. Proszę o opinie użytkowników takich drzwi.

A to nasze drzwi sfotografowane od zewnątrz :)

Firma Stolpaw, kolor orzech - w świetle lampy wyszły wpadające w czerwień, w rzeczywistości mają fajny brązowy kolorek

http://img220.imageshack.us/img220/1461/dsc1766.jpg

Angelika, możesz napisać ile Cię kosztowały te drzwi???

Bardzo mi się podobają :wink:

ja mam sosnowe, właśnie ze względu i na cene, pozatym planujemy za jakiś czas zmienić na inne....

sosna jest miękka,....., widać już na nich pazury kocurka (otwiera sobie sam klamki) więc spadając troche rysuje,

gdybym miała drzwi za 5tys. to pewnie przepędzilabym kocura,. ;)

a w obecnej opcji nie rażą mnie tak te rysy, pozatym da się je przetrzeć i ponownie pomalować lakierem,

ale wolałabym docelowo conajmniej meranti,...