sure 22.02.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 wspominane już w wątku, to mój faworyt i jestem na dobrej drodze do ich zamówienia http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpg jakie marki te drzwi i ile kosztują?? To drzwi firmy AFB z Krakowa. Widziałam je u producenta- w realu wyglądają rewelacyjnie(duuużo lepiej niż na tym zdjęciu). Pojechaliśmy zamówić inne- jak zobaczyłam te odrazu zmieniłam zdanie. Cena około 4000, mahoń meranti http://www.drzwi.krakow.pl dokładnie AFB, dzwoniłam bezpośrednio do Krakowa, cena to 3.595 netto za drzwi w standardzie, mąż widział inny model drzwi tej firmy, można napisać, że był zachwycony jakością Bardzo fajne są te drzwi AFB. Też wybralam sobie model z ich oferty, niestety na stronie wyczytałam, że są jakieś ograniczenia konstrukcyjne ze względu na produkcjię - wymiary skrzydeł 89 x 202. Ja mam otwor na drzwi wewnętrzne 110 x 235, wygląda na to, ze potrzebuję większych (bo jakies naświetle u góry się raczej nie zmieści, no i ta szerokość). Ktoś ten temat sprawdzal dokladniej? Do producenta niestety mam daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 23.02.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 wspominane już w wątku, to mój faworyt i jestem na dobrej drodze do ich zamówienia http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_pictures/drzwi_zewnetrzne_drewniane_611,1.jpg Do producenta niestety mam daleko... Producent ma punkt sprzedaży także w Bydgoszczy, spróbuj tam zapytać. Ja prawdopodobnie zamówię w Ostrołęce - cenę netto dostałam taką jak bezpośrednio w Krakowie. Różnica w cenie może dotyczyć dodatków (klamki, wkładki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.02.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzięki. Do Bydgoszczy mam chyba 200km, ale zawsze bliżej niż Kraków... Lepiej przynajmniej wczesniej sprawdzić kolorystykę, niż zamawiać "w ciemno"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 23.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ja mam producenta AFB "pod nosem" ale porównywałam ceny też u przedstawicieli w okolicy. Cena drzwi jest identyczna, nie ma w cenie klamki, wkładki. Różnica polegała tylko na montażu. Producent montuje w cenie drzwi a przedstawiciele do których dzwoniłam chcieli 350 zl za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 24.02.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Ja mam pytanko,ile lat gwarancji dostaliście na swoje drzwi zewn.?Jedna z firm daje mi 2 lata na drewniane dębowe.Przyznam,że drzwi nie są wcale tanie...Czy to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 24.02.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 My zamawiamy dokładnie takie: kolor ciemny orzech:http://img167.imageshack.us/img167/643/a6018orginair1.jpg http://img408.imageshack.us/img408/1908/1orginaud8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 24.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nania, piękne te drzwi... kto je produkował i ile kosztują, jeżeli możesz zdradzić , oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 24.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nania, piękne te drzwi... kto je produkował i ile kosztują, jeżeli możesz zdradzić , oczywiście Firma LaBRAdoor znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527831831 kompromis ceny i jakości! Nie jest to mój szczyt marzeń ale są orginalne, są dobre opinie na ich temat drzwi i są na moją kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sierzant36 24.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 nania, piękne te drzwi... kto je produkował i ile kosztują, jeżeli możesz zdradzić , oczywiście Firma LaBRAdoor znalazłam na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=527831831 kompromis ceny i jakości! Nie jest to mój szczyt marzeń ale są orginalne, są dobre opinie na ich temat drzwi i są na moją kieszeń Dzięki za szybką reakcję, co do ceny - jestem bardzo mile zaskoczona, a ten orzech pasowałby do moich bram garażowych. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.02.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ona-Lewkonia mam drzwi z firmy AFB, w nietypowym wymiarze, załatwiłam to telefonicznie z producentem w Krakowie. Przywieźli piękne i wymiarowe. Tylko jedna rada dla właścicieli tych drzwi - ostrożnie przy czyszczeniu - łatwo powłoke zmatowić. Niestety nie dopilnowałam porządnego zabezpieczenia przed malowaniem elewacji domu i po myciu moich pięknych drzwi mam smugi, które przyjdzie po prostu wiosną przemalować. A myłam nieostrymi środkami, zwykła szmatka z wodą i delikatnym detergentem. Niemniej te drzwi są prawdziwą ozdobą mojego domu więc gorąco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 25.02.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ona-Lewkonia mam drzwi z firmy AFB, w nietypowym wymiarze, załatwiłam to telefonicznie z producentem w Krakowie. Przywieźli piękne i wymiarowe. Tylko jedna rada dla właścicieli tych drzwi - ostrożnie przy czyszczeniu - łatwo powłoke zmatowić. Niestety nie dopilnowałam porządnego zabezpieczenia przed malowaniem elewacji domu i po myciu moich pięknych drzwi mam smugi, które przyjdzie po prostu wiosną przemalować. A myłam nieostrymi środkami, zwykła szmatka z wodą i delikatnym detergentem. Niemniej te drzwi są prawdziwą ozdobą mojego domu więc gorąco polecam Hm... to niefajnie. A które drzwi AFB posiadasz? I czy malowane, czy w okleinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 25.02.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Model drzwi zewnętrznych 623,1. Drzwi są malowane. Mam nadzieje, że uda mi się ukryć efekty ich czyszczenia [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 27.02.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ona-Lewkonia mam drzwi z firmy AFB, w nietypowym wymiarze, załatwiłam to telefonicznie z producentem w Krakowie. Przywieźli piękne i wymiarowe. Tylko jedna rada dla właścicieli tych drzwi - ostrożnie przy czyszczeniu - łatwo powłoke zmatowić. Niestety nie dopilnowałam porządnego zabezpieczenia przed malowaniem elewacji domu i po myciu moich pięknych drzwi mam smugi, które przyjdzie po prostu wiosną przemalować. A myłam nieostrymi środkami, zwykła szmatka z wodą i delikatnym detergentem. Niemniej te drzwi są prawdziwą ozdobą mojego domu więc gorąco polecam Dzięki za informację, jak już je będę miała, będę na nie 'chuchać i dmuchać' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelika_p 27.02.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 (edytowane) ... Edytowane 21 Lipca 2016 przez angelika_p zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.03.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Model drzwi zewnętrznych 623,1. Drzwi są malowane. Mam nadzieje, że uda mi się ukryć efekty ich czyszczenia [/u] Oni na stronce zalecają jakies środki do konserwacji, może warto wypróbowac to "mleczko do konserwacji powłok malarskich"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 02.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Dzięki Sure, za podpowiedź! Będę szukać polecanych przez firme preparatów. Dobrze, że chociaż Ludwika można kupić wszędzie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom13 03.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Jeśli macie drzwi drewniane zewnętrzne to z jakiego gatunku drzewa: sosna, świerk, meranti czy dąb ? Zastanawiam się nad sosną (wiadomo ze względu na cenę) ale czy nie jest to drewno za miękkie, czy drzwi nie będą bardziej podatne na zarysowania. Proszę o opinie użytkowników takich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 03.03.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 A to nasze drzwi sfotografowane od zewnątrz Firma Stolpaw, kolor orzech - w świetle lampy wyszły wpadające w czerwień, w rzeczywistości mają fajny brązowy kolorek http://img220.imageshack.us/img220/1461/dsc1766.jpg Angelika, możesz napisać ile Cię kosztowały te drzwi??? Bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 03.03.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ja mam sosnowe, właśnie ze względu i na cene, pozatym planujemy za jakiś czas zmienić na inne.... sosna jest miękka,....., widać już na nich pazury kocurka (otwiera sobie sam klamki) więc spadając troche rysuje, gdybym miała drzwi za 5tys. to pewnie przepędzilabym kocura,. a w obecnej opcji nie rażą mnie tak te rysy, pozatym da się je przetrzeć i ponownie pomalować lakierem, ale wolałabym docelowo conajmniej meranti,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Meranti jest też miękkie, jeśli twardsze drzwi, to dąb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts