Elena76 10.08.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Malka, juz widać, krzyżyk zniknął Bardzo fajne proste drzwi. Czy na szybie jest jakiś wzór czy monitor mi fiksuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.08.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a to nasze drzwi , do tej pory nie mogłam się zebrać, byłam tylko biernym użytkownikiem, bardzo dużo decyzji dopięłam dzięki temu forum, czas się podzielić również swoimi doświadczeniami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e0e3180fdfd8c0c.html są to drzwi z wypełnieniem ADECO, mamy je od marca do tej pory sprawują się znakomicie bez zastrzeżeń Magda, bravo! To napisz jeszcze kto wykonał Twoje drzwi i z jakiego profilu?O cenę pytał nie będę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.08.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Elena - szybka jest gładka z refleksem, żaden masowy producent nie miał takich .Są to zmodyfikowane drzwi AFB model 572s2 z przesuniętą i powiększoną szybką. (niestety nie mam miejsca na naświetle z góry czy z boku, trzeba było wrzucić je w skrzydło I frezy będą pod kątem prostym,a nie zaokrąglone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.08.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Elena - szybka jest gładka z refleksem, żaden masowy producent nie miał takich .Są to zmodyfikowane drzwi AFB model 572s2 z przesuniętą i powiększoną szybką. (niestety nie mam miejsca na naświetle z góry czy z boku, trzeba było wrzucić je w skrzydło I frezy będą pod kątem prostym,a nie zaokrąglone. A ja wzięłam ten refleks za jakieś piaskowane wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 10.08.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a to nasze drzwi , do tej pory nie mogłam się zebrać, byłam tylko biernym użytkownikiem, bardzo dużo decyzji dopięłam dzięki temu forum, czas się podzielić również swoimi doświadczeniami http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e0e3180fdfd8c0c.html są to drzwi z wypełnieniem ADECO, mamy je od marca do tej pory sprawują się znakomicie bez zastrzeżeń Magdam, Twoje drzwi przypominają mi moje niedościgłe marzenie - aluminiowe drzwi Hormanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdam5 11.08.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Drzwi wykonane są przez Oknoplast Kraków, wypełnienie ADECO osłona PCV, cena nie za mała, ale szukaliśmy czegoś co się sprawdzi od południa (bardzo nasłonecznione miejsce) i narażone na opady atmosferyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika73 11.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a jednak zamówiłam takie... http://drzwi.pl/files/Product/51jfsq607v7fvr/drzwi_wegrzyn_24_site.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 11.08.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Właśnie stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych, byłem u stolarza, który od wielu lat robi w drewnie - po ustaleniu, że drzwi mam na wysokości 1.1 m nad poziom gruntu oraz od strony północnej i dodatkowo zadaszenie nad wejsciem zasugerował drzwi sosnowe o grubości ok 4,5 - 5,5 cm. Drzwi są wykonane bez ocieplenia w środku - stolarz twierdzi, że nie bedą przemarzać. Co mam sądzic o takim rozwiązaniu ? Wielu producentów wkłada ocieplenie w drzwi - pianka tańsza niż drewno? Czy faktycznie ma to uzasadnienie cieplne ? cienka sprawa w życiu bym nie kupił wejściówek tylko z drewna i do tego sosnowego nie mam zaufania do takich konstrukcji sosna jest wrażliwa na wilgoć w zimę będzie trzeba je dopychać a w lato pojawią się szczeliny dużo lepsze są drzwi typu Porty Gdynia 68mm grubości konstrukcja mieszana drewno płyta + ocieplenie w kasetonach i tu nie chodzi o cenę tylko o zmniejszeni wagi skrzydła zeby z czasem sie nie opuszczało. Dużo bezpieczniejsza technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.08.2009 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Właśnie stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych, byłem u stolarza, który od wielu lat robi w drewnie - po ustaleniu, że drzwi mam na wysokości 1.1 m nad poziom gruntu oraz od strony północnej i dodatkowo zadaszenie nad wejsciem zasugerował drzwi sosnowe o grubości ok 4,5 - 5,5 cm. Drzwi są wykonane bez ocieplenia w środku - stolarz twierdzi, że nie bedą przemarzać. Co mam sądzic o takim rozwiązaniu ? Wielu producentów wkłada ocieplenie w drzwi - pianka tańsza niż drewno? Czy faktycznie ma to uzasadnienie cieplne ? cienka sprawa w życiu bym nie kupił wejściówek tylko z drewna i do tego sosnowego nie mam zaufania do takich konstrukcji sosna jest wrażliwa na wilgoć w zimę będzie trzeba je dopychać a w lato pojawią się szczeliny dużo lepsze są drzwi typu Porty Gdynia 68mm grubości konstrukcja mieszana drewno płyta + ocieplenie w kasetonach i tu nie chodzi o cenę tylko o zmniejszeni wagi skrzydła zeby z czasem sie nie opuszczało. Dużo bezpieczniejsza technologia. U rodziców wymienione chyba 15 lat temu drzwi na sosnowe i nic się nie dzieje (zadaszenia nie ma, więc wiatr, śnieg i deszc hulają po nich skolko ugodno ). O każdej porze roku zamykają się dokładnie tak samo, szczelin wciąż brak W naszym domku założone rok temu też drewniane sosnowe i też się Twoje proroctwa nie spełniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.08.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Przebudowuje stary dom , (z lat trzydziestych)....były w nim drzwi, duże dwuskrzydłowe, sosnowe. Pewnie swe lata swietnosci miały juz za soba, ale nadal trzymały sie elegancko.Drzwi te prowadziły do ogrodu, od strony poł-zach i naprawdę po prawie 80 latach wyglądały postokroć lepiej niz nie jedne " markowe" drzwi po 3-5 latach.I tak jsk Cieszynianka, do swojego domu również zamówiłam drzwi drewniane i wierzę, że jak bedą solidnie wykonane, będą służyły mi wiele lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.08.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Przebudowuje stary dom , (z lat trzydziestych)....były w nim drzwi, duże dwuskrzydłowe, sosnowe. Pewnie swe lata swietnosci miały juz za soba, ale nadal trzymały sie elegancko. Drzwi te prowadziły do ogrodu, od strony poł-zach i naprawdę po prawie 80 latach wyglądały postokroć lepiej niz nie jedne " markowe" drzwi po 3-5 latach. I tak jsk Cieszynianka, do swojego domu również zamówiłam drzwi drewniane i wierzę, że jak bedą solidnie wykonane, będą służyły mi wiele lat AMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 12.08.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Uważajcie na drzwi z jasnego drewna (typu sosna) malowane na ciemny kolor. Po niedługim czasie przy drobnych uszkodzeniach robią się jasne plamy i wygląda to fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 12.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Uważajcie na drzwi z jasnego drewna (typu sosna) malowane na ciemny kolor. Po niedługim czasie przy drobnych uszkodzeniach robią się jasne plamy i wygląda to fatalnie. a czy to nie zależy od rodzaju uzytego lakieru, czy innego impraegnatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.08.2009 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Uważajcie na drzwi z jasnego drewna (typu sosna) malowane na ciemny kolor. Po niedługim czasie przy drobnych uszkodzeniach robią się jasne plamy i wygląda to fatalnie. Zawsze można producenta poprosić o słoiczek "mazidła" do likwidacji niepożądanych "ozdóbek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 12.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Właśnie stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych, byłem u stolarza, który od wielu lat robi w drewnie - po ustaleniu, że drzwi mam na wysokości 1.1 m nad poziom gruntu oraz od strony północnej i dodatkowo zadaszenie nad wejsciem zasugerował drzwi sosnowe o grubości ok 4,5 - 5,5 cm. Drzwi są wykonane bez ocieplenia w środku - stolarz twierdzi, że nie bedą przemarzać. Co mam sądzic o takim rozwiązaniu ? Wielu producentów wkłada ocieplenie w drzwi - pianka tańsza niż drewno? Czy faktycznie ma to uzasadnienie cieplne ? cienka sprawa w życiu bym nie kupił wejściówek tylko z drewna i do tego sosnowego nie mam zaufania do takich konstrukcji sosna jest wrażliwa na wilgoć w zimę będzie trzeba je dopychać a w lato pojawią się szczeliny dużo lepsze są drzwi typu Porty Gdynia 68mm grubości konstrukcja mieszana drewno płyta + ocieplenie w kasetonach i tu nie chodzi o cenę tylko o zmniejszeni wagi skrzydła zeby z czasem sie nie opuszczało. Dużo bezpieczniejsza technologia. U rodziców wymienione chyba 15 lat temu drzwi na sosnowe i nic się nie dzieje (zadaszenia nie ma, więc wiatr, śnieg i deszc hulają po nich skolko ugodno ). O każdej porze roku zamykają się dokładnie tak samo, szczelin wciąż brak W naszym domku założone rok temu też drewniane sosnowe i też się Twoje proroctwa nie spełniły tu nie chodzi o moje proroctwa tylko doświadczenia z tego typu drzwiami w poprzednim domu mieliśmy tylko takie drewniane sosnowe i każda niezależnie jak dobrze zrobiona czy zabezpieczona sztuka się wypaczała czy opuszczała na zawiasach takie właśnie w granicach 5cm grubości jedne tylko wytrzymały dłużej niz 4 sezony miały ponad 6 i były klejone warstwowo reszta się rozpadała. An pewno jeszcze kwestia kto jakie ma szczęście mam koleżankę która ma jako wejściówki do domu drzwi wewnętrzne Porty Minimax i nie dość że nic się im nie stało nie rozkleiły się i nie rozpadły a powinny to jeszcze wygląda na toi że trochę postoją. tam nie ma zadaszenia a to zwykłe wewnętrzne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 12.08.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Uważajcie na drzwi z jasnego drewna (typu sosna) malowane na ciemny kolor. Po niedługim czasie przy drobnych uszkodzeniach robią się jasne plamy i wygląda to fatalnie. Zawsze można producenta poprosić o słoiczek "mazidła" do likwidacji niepożądanych "ozdóbek" Od stolarza na pewno od firmy takiej jak porta czy temu podobne jak Interdoor to juz nie do końca są to lakiery utwardzane promieniowaniem UV i pokryte specjalną powłoką zabezpieczającą lakier to po to żeby nie zmieniały koloru i żeby nic nie złaziło jeszcze nie słyszałem zeby były takie problemy ale gdyby to w warunkach domowych bez prawdziwego fachowca z zestawem nic się nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 12.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Stobrawa - Drzwi Królewskie http://4shared.com:8080/download/113916966/b130b0c8/649614399.jpg Tylko nasze są w kolorze ciemny orzech http://4shared.com/download/90711214/cb9ec605/100_2607.jpg http://4shared.com/download/117865258/ee76a5a5/1wiatroap.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.08.2009 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 My też mamy Stobrawę, Teksas: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/drzwi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola77 13.08.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 ja zamówiłam takie, jeszcze czekam....mam nadzieję na wysoką jakość , miałam już drzwi z tej firmy i były SUPER ! http://urzedowski.pl/files/eb3cdfbf05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.08.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 A my mamy takie - Urzędowski, model DZ419, dębowe. Wyglądają bardzo solidnie. Tu jeszcze przed montażem klamki http://images43.fotosik.pl/179/0ea8e945ecbf8158med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts